CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ini Baru Betul Lelaki Alpha," Nabil Ahmad Sanggup Bayar Gaji Isteri, Minta Berhenti Kerja Jadi 'Flower Pot'

31-1-2023 04:48 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 5248| Komen: 41|Original author: Saiful

Description: Zira Ayub merupakan seorang pramugari sebeblum berkahwin dengan Nabil Ahmad.
Zira Ayub merupakan seorang pramugari sebeblum berkahwin dengan Nabil Ahmad.

Perkongsian Zira baru-baru ini mengenai pengalamannya sebgai 'flower pot' bagi syarikat penerbangan tersebut nampaknya menjadi perhatian ramai.


Foto: IG

“Saya pakai uniform, duduk sebelah VIP. Itulah ‘flower pot’, apa yang kita panggil kalau jadi kru kabin. Jadi, kalau dalam majalah ada orang yang sebelah bos besar, itulah nama ‘flower pot’.

Menurutnya untuk menjadi seorang ‘flower pot’ bukanlah sesuatu yang mudah kerana dia perlu mengambil peperiksaan kali kedua selepas gagal semasa dalam tempoh latihan.



Namun kariernya sebagai pramugari hanya bertahan selama tiga tahun sebelum berkahwin dengan Nabil.

"Sebab Haji (Nabil) ada cakap, ‘kalau awak terbang (kerja), macam mana kita nak jumpa?’



Zira juga mendedahkan bahawa suaminya nekad untuk membayar gaji yang sama dengan pendapatannya sebagai pramugari.

"Saya cakap dengan haji, ‘kalau saya berhenti, awak kena bayar gaji saya. Berapa saya dapat, itulah yang awak kena bayar setiap bulan’ dan dia pun bersetuju."


Susulan pendedahan Zira itu, rata-rata netizen mengatakan tindakan Nabil itu merupakan lelaki ‘alpha’ yang sebenar.



"Ini baru betul lelaki alpha. Suruh buah hati berhenti dan bayar gaji. Terbaik Haji Nabil." -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jalfa 31-1-2023 05:08 PM
Semua nak claim alpah..
Quote belacan_gurl 31-1-2023 05:18 PM
Walaupun aku x suka nabil nih tapi nmpk lah dia syg btoi keluarga dia... harap ko jgn main kayu tiga lah
Quote babelina 31-1-2023 05:34 PM
belacan_gurl: Walaupun aku x suka nabil nih tapi nmpk lah dia syg btoi keluarga dia... harap ko jgn main kayu tiga lah


knnn.. jgn la nk menggatal ke apa.. elok2 dh bini lawa.. ank2 comel.. bahagia dh..

Quote Momohizan 31-1-2023 05:43 PM
Semoga family ni dijauhkan dari betina penyondol.
Quote LadyCarefree 31-1-2023 05:49 PM
Apo panggil silaki haji. LOLLLL lahai bayar takat 2 bulan je?
Quote Sazreena 31-1-2023 06:07 PM
Ko bitau ceni...lubuk ah penyondol usya..pastu salahkan laki berubah hati. See ham muda bai...sapo tanak.
Quote Sunkiss8999 31-1-2023 06:16 PM
Pernah jumpa kat JPO..si zira ni dpn2 mmg lawa..make up light2 je..terserlah kecantikan dia
Quote naina 31-1-2023 06:19 PM
Laki dia mampu memang lah senang2 cakap bayar gaji macam pramugari
Kat luar sana ramai isteri2 yang nak jadi suri rumah. Tapi tak mampu dan takut..takut takleh handle stress kat rumah hadap kerenah anak2, duit lagi..sebab tak biasa
Quote menjad 31-1-2023 07:14 PM
Seb baik zaman gelap nabil dulu tak berlarutan. Cepat sedar kot.
Quote Selubung 31-1-2023 07:31 PM
Aku suka tgk content zarul cerita psl pramugari. Btw nabil ni nampak laa jenis sayang bini
Quote Suchi 31-1-2023 07:32 PM
Nabil masa muda liar
Bila kawen nampak laa fokus ngan family
Pastu makin dekat ngn agama bagai
Mcm manusia normal lain..

Ini yg jenis tak matang2 ni laa yg nyusahkan anak bini.
Makin bertambah usia makin liar dan sukar dikawal.
Quote printercomel 31-1-2023 09:25 PM
Poyo.      
Quote ezacbee 31-1-2023 09:44 PM
Jaga2 penyondol memerhati..
Quote Burong_Hantuk 31-1-2023 09:56 PM
Untung laaaa
Quote tomaz 31-1-2023 10:01 PM
Dia panggil laki dia haji ke? Omaigad rider sgt.. panggil jela mcm biasa.. x boleh ke jd normal bila dah berubah tu.. sorang pak ustad sorang haji.. gila nama panggilan ke
Quote slyfynx 31-1-2023 10:02 PM
Jadah panggil laki sendiri Haji?
Nk claim terpaling ke hape ni?
Quote Labubabibu 31-1-2023 10:03 PM
Sunkiss8999 replied at 31-1-2023 06:16 PM
Pernah jumpa kat JPO..si zira ni dpn2 mmg lawa..make up light2 je..terserlah kecantikan dia

Betul.. Aku pun pernah jugak terjumpa.. Depan2 mmg putih betul bini nabil ni.. Dan cantik..
Quote hzln 31-1-2023 10:03 PM
Puji la lagi laki ko tu
Jongos jongos pun beratur bighah2 di luar sana nak
Tunggu masa nak ngap saja
Quote katak hijau 31-1-2023 10:05 PM
Arwah abam dulu pun bagi bini dia "gaji" sbb xnak bini dia keja. Dia suruh bini duduk rumah tp dia byr gaji sama mcm yg hidayah dpt masa kerja

Lihat semua komen(41)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-4-2023 05:24 PM GMT+8 , Processed in 0.091772 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top