CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Kalau Saya Mati Kan Senang' - Dr Malar Dedah Hidup Makin Tertekan Lepas Tular

2-12-2022 05:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4337| Komen: 28

Description: FBDoktor Malar antara petugas kesihatan yang sering mendapat perhatian ramai kerana rajin berkongsi matlumat mengenai Covid-19 dan petah berbahasa Melayu walaupun berbangsa India.Menurutnya, selepas t ...
FB


Doktor Malar antara petugas kesihatan yang sering mendapat perhatian ramai kerana rajin berkongsi matlumat mengenai Covid-19 dan petah berbahasa Melayu walaupun berbangsa India.

Menurutnya, selepas tular di media sosial, dia menerima banyak jemputan ke majlis ceramah yang merupakan pengalaman sangat baru buat dirinya.



Sebagai doktor yang bekerja sepenuh masa di jabatan kecemasan di sebuah hospital swasta, Doktor Malar atau nama penuhnya Malar Santhi Santherasegapan bagaimanapun mengakui mula berasa tertekan dalam kehidupan sehariannya.


Bukan itu sahaja, ibu kepada dua anak kecil ini juga memaklumkan pernah melakukan tiga ceramah mencecah hampir empat sehingga enam jam dalam satu hari.



"Pernah suatu hari, saya ter-double booking ceramah. Ada masalah ketiga yakni sebenarnya saya bertugas di jabatan kecemasan. Jadi, tiga tempat memerlukan Dr Malar dan diri saya hanya satu.

"Kalau saya mati kan senang, ketiga-tiga tempat yang memerlukan saya tak perlu berbalah untuk kehadiran Dr Malar," ujarnya.



Sementara suami dan team ‘Celoteh Dr Malar’ membincangkan solusi terbaik, Doktor Malar mengakui dia mengalami tekanan memandangkan kedua-duanya merupakan majlis besar.



Bagaimanapun, dia diminta suami untuk membatalkan kedua-dua majlis berkenaan dan lebih mengutamakan pekerjaan tetapnya sebagai seorang doktor.



FB


Sumber: BeautifulNara





Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missyL 2-12-2022 05:15 PM
Plk dah
Jgn gitu doc
Ni lah price to pay for fame
Quote kotakominami 2-12-2022 06:16 PM
Tak faham..kenapa tk nak fokus kerja doktor je....kalau ceramah tu lg masyuk berhenti la jd doktor..jgn kaut semua mcm nk bayar along..
Quote KBW2 2-12-2022 06:53 PM

Takde sapa paksa pun noks. Ko yang terlebeh teruja. Padahal doc bahagian kecemasan tu.
Quote MisXoXo 2-12-2022 07:42 PM
Sendiri tamak..hadaplah
Quote Buritan 2-12-2022 08:05 PM
MisXoXo: Sendiri tamak..hadaplah


Mula mula rasa happy nak glamer.. ujung ujung tak happy..
Quote Chah21 2-12-2022 08:43 PM
kotakominami: Tak faham..kenapa tk nak fokus ...

Ikot minat jgk la.. like kwn i,minat jd cikgu tp dpt medical medic.. 2 tahun blaja nk patah balik x mampu.. hbes houseman,amek bahagian yg perlukan health education,,so dia enjoy la kerja doktor yg byk talk .. maybe dr ni pon cmtu kot
Quote lightheaded67 2-12-2022 10:04 PM
hujung2 berjual promot planner jah. lain mcm marketing smpi ke mati perginya huhu
Quote eyansss 3-12-2022 01:41 AM
lightheaded67: hujung2 berjual promot planner jah. lain mcm marketing smpi ke mati perginya huhu



laaaaa…  marketing content ke…  macam lahanat je…
Quote colorpensel 3-12-2022 11:20 AM
Duduk emergency ada masa ya buat socmed
Quote KamikuP 3-12-2022 12:32 PM
Meolss tau persaan tu mcmmana.. huhuhu
Sabo je la ek
Quote Meiizu 3-12-2022 12:51 PM
Sape suruh ko cari penyakit soc med...keje hakiki sudah
Quote Prickford 3-12-2022 01:10 PM
U can say NO to netizen. Benda simple.
Quote doubleharmonic 3-12-2022 03:32 PM
yihhhh noreeeen sangat perangai hengatkan apoo la citer seram sampai nak mati bagai hujung2 nak promote planner jahhh
Quote doubleharmonic 3-12-2022 03:38 PM
eyansss replied at 3-12-2022 01:41 AM
laaaaa…  marketing content ke…  macam lahanat je…

memang noreeen sangat perangai yachhh. kemahen over mula2 kata dua2 client double booking tu tak nak mengalah la mati lagi senang la hujung2 kata ok jah client understanding apooo? eh hello dah ko kerja kat kecemasan kan tak reti2 ke inform kat client event tu subject to change hah noreeeeennn?

Quote bulanbulat 3-12-2022 03:54 PM
Ces rupanya promote planner #iklan
Quote minahsenget 3-12-2022 04:24 PM
tudiaaa sampai nak mati last2 promo planner je
Quote NBM 3-12-2022 04:58 PM
kenapa kena tau pasal dia ni
Quote Duriand24 3-12-2022 05:05 PM
Hakikatnya mmg ramai  doktor kejar glemer sekarang ni. Dan itulah bayarannya bila jd terkenal. hadap lah
Quote doubleharmonic 3-12-2022 05:19 PM
NBM replied at 3-12-2022 04:58 PM
kenapa kena tau pasal dia ni

sebab dia scammer! habis acik porem kena tipu hengatkan heshe dah nak mati hujung2 nak promote planner jahhh yihhhhh.

say no to scammer!


Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 08:30 AM GMT+8 , Processed in 0.171220 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top