CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dibuang Di Perhentian Bas, Mana Ibu Muhammad Adwa?

30-11-2022 06:39 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1268| Komen: 13

Description: Putrajaya: Pejabat Kebajikan Masyarakat Cawangan Subang Jaya memohon kerjasama orang ramai untuk mengesan waris bayi berusia satu bulan yang ditemukan orang ramai di perhentian bas di Sungai Besi Inda ...
Putrajaya: Pejabat Kebajikan Masyarakat Cawangan Subang Jaya memohon kerjasama orang ramai untuk mengesan waris bayi berusia satu bulan yang ditemukan orang ramai di perhentian bas di Sungai Besi Indah dekat sini, 31 Oktober lalu.


Pelindung Pejabat Kebajikan Kebajikan Masyarakat Jassica Ahai berkata, berdasarkan laporan polis, bayi yang kini dinamakan Muhammad Adwa itu ditemukan di dalam sebuah kotak dan dibaluti dengan selimut tanpa sebarangan dokumen kelahiran di perhentian bas berkenaan.

Katanya, jabatan juga merujuk kes ini kepada polis dan dimaklumkan kes masih dalam siasatan bagi mengesan ibu kandung bayi terbabit.

Foto: Harian Metro

"Kes bayi ini dibawa ke mahkamah pada 9 November lalu bagi mendapatkan perintah jagaan sementara mengikut Seksyen 19(2) untuk ditempatkan di institusi Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi membolehkan perlindungan menjalankan siasatan dan merancang penempatan bagi bayi itu," katanya melalui satu kenyataan.

Jassica berkata, pihaknya berharap orang ramai yang mengenali waris bayi ini dapat menghubungi pihaknya dengan kadar segera bagi membincangkan hal penempatan, pemeliharaan dan hak penjagaan bayi itu.

Katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat boleh menghubungi Pejabat Kebajikan Masyarakat Cawangan Subang Jaya di talian 03-56343095. -CARI

Sumber: Harian Metro


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Buritan 30-11-2022 08:11 PM
Sian ko dekk.. mana le mak ko
Quote CiliPadiSedap 30-11-2022 08:15 PM
sekarang memanglah nampak comot, bila budak tu dh setahun ada rupa ramai nak bela. cm anak angkat kaka. ramai nak rebut bila kaka dah bela.  semua tak ikhlas bela sebab paras rupa.

nasib baik kaka golongan ikhlas dan jackpot dapat baby comel. cuma dah pandai berjalan habis dia sondol pasu bunga panjat sofa, panjat meja.

siapa nak ambil anak angkat think long term jangan bagi kasih sayang berbelah bahagi dengan anak kandung jaga elok2 amanah.

Quote margo20 30-11-2022 08:34 PM
Hidung mancung mesti anak bangla
Quote stingergrumpy 30-11-2022 08:36 PM
Buritan replied at 30-11-2022 08:11 PM
Sian ko dekk.. mana le mak ko

Hanat punya Soniclanchow/modngengader.....sibuk berforum....anak dibuang sebegini ruper
Quote shernazz 30-11-2022 08:45 PM
margo20 replied at 30-11-2022 08:34 PM
Hidung mancung mesti anak bangla

Baru iols nak taip
Haha...
Tu la..mcm.anak.kacukan bangla.
Quote cashewnut 30-11-2022 09:22 PM
Entah anak indon bangla rope macam bangla aja.
Quote missyL 30-11-2022 10:15 PM
I mcm setuju ngn komen2 yg kate anak kacukan bangla. Sbb hidung terletak
Sng je buang anak ye
Klo dah thu xmmpu bela xpyh la membirah
Quote KamikuP 1-12-2022 10:09 AM
Kat Sb Indah tu ramai pendatang duduk kat flat/apt kat situ.. anak depa le kot ekk?
mcm muka sarukhan khuenzz cuolss.. eekekeke
Quote ifanonline 1-12-2022 10:12 AM
aku geram tul la org buang bayi ni...boleh tak para lelaki mengamalkan budaya masturbasi secara kerap supaya bayi tidak di buang merata-rata?

kerajaan patut galak lelaki masturbate utk kemaslahatan umum...
Quote Skuau 1-12-2022 10:12 AM
kt tempt aku..bapak bangla..mak indon..nama ank fuh...MELAYU ckp lu...
Quote Cassieopeia 1-12-2022 10:14 AM
erm kesiannya buang2 anak gini tp nasib tak dibuang kt tempat pelik2
Quote Hypothetically 1-12-2022 10:14 AM
CiliPadiSedap replied at 30-11-2022 08:15 PM
sekarang memanglah nampak comot, bila budak tu dh setahun ada rupa ramai nak bela. cm anak angkat ka ...

Mulia hati mu kaka. Selalu kaka buat kelakar je, now i see the other side of u.
Quote rosedemon 1-12-2022 10:33 AM
bangla mix yindon la tu

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 03:58 PM GMT+8 , Processed in 0.080774 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top