CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Buat Malu Melayu,"-Pemain Bola JDT Akhyar Rashid Dikutuk, Pakai Subang Telinga Dan Rantai

30-11-2022 04:33 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2254| Komen: 24

Description: Pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Akhyar Rashid menjadi bualan hangat apabila didakwa memakai subang telinga.
Pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Akhyar Rashid menjadi bualan hangat apabila didakwa memakai subang telinga.

Perbutannya itu mencetuskan perbalahan dan reaksi negatif dalam kalangan netizen.


Foto: IG

Di Instagram, Akhyar ada memuat naik beberapa gambar sedang bermandi manda di sebuah pantai dengan hanya memakai seluar pendek.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah pemain bola sepak yang berusia 23 tahun itu memakai subang telinga dan rantai.

Hukum islam menyatakan lelaki adalah haram sama sekali tindik telinga dan memakai subang atau rantai kerana ia merupakan perhiasan bagi wanita.




Susulan itu, rata-rata netizen memberi nasihat supaya Akhyar tidak memakai subang telinga selepas ini kerana ia membawa satu imej yang buruk kepada dirinya sebagai seorang muslim.

"Buat malu Melayu je," kata mereka.

Namun ada juga yang tidak keruan dan memuji badannya yang begitu ‘sado’ sehingga menjadi pujaan ramai. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bulalof 30-11-2022 04:38 PM
ni kira benchmark terhebat bg seorg Meleis ke acaner?
Quote pekanwoohoo 30-11-2022 04:41 PM
Pakai subang, pakai rantai, cacah tattoo, barulah urban, barulah open-minded. Kalau tak kena perli kekampungan.
Quote Tunan 30-11-2022 04:50 PM
pekanwoohoo replied at 30-11-2022 04:41 PM
Pakai subang, pakai rantai, cacah tattoo, barulah urban, barulah open-minded. Kalau tak kena perli k ...

Tp muka dia tak ensem
Mcm boyan Spork
Quote ifanonline 30-11-2022 04:51 PM
ikut sangat budaya yahudi tu
Quote doubleharmonic 30-11-2022 04:56 PM
muka pon hauk macam babi
Quote Cokoro 30-11-2022 04:58 PM
Pergilah merantau ke kelab oversea yg bagus2
Quote cikdot 30-11-2022 05:04 PM
tattoo takde ke? belum complete package melayu urban kalau takat subang & rantai je
Quote ifanonline 30-11-2022 05:08 PM
cikdot replied at 30-11-2022 05:04 PM
tattoo takde ke? belum complete package melayu urban kalau takat subang & rantai je

ramai melayu sayang budaya yahudi
Quote lattehazelnut 30-11-2022 05:09 PM
Dah ade berita bulan lepas

https://bn4.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5074295&extra=page%3D1&page=1&mobile=2
Quote cikdot 30-11-2022 05:10 PM
ifanonline replied at 30-11-2022 05:08 PM
ramai melayu sayang budaya yahudi

yahudi totok boleh bertatoo ke? kalau yahudi murtad maybe la kot
Quote SonicSiLandak 30-11-2022 05:10 PM
bangsa etis
Quote _blackbird 30-11-2022 05:15 PM
ifanonline replied at 30-11-2022 08:51 AM
ikut sangat budaya yahudi tu

ni kategori puting panjang ke pendek pan
Quote ifanonline 30-11-2022 05:21 PM
_blackbird replied at 30-11-2022 05:15 PM
ni kategori puting panjang ke pendek pan

are you gay?
Quote gideoncross 30-11-2022 06:14 PM
Rmai lgi Mulayu yg moden, yg famous je kna kutuk.
Quote namr 30-11-2022 06:20 PM
muka huduh kena la buat semua tu supaya jd perhatian
Quote Mulotkoyak 30-11-2022 06:36 PM
Body-6/10
Rupa-4/10
Attitude-5/10

Quote lightheaded67 30-11-2022 06:41 PM
Edited by lightheaded67 at 30-11-2022 09:30 PM

hidop di donia ni, jadi kaya, femes,muda ,pastu circle lots of mix pulak mmg gitulah, bnyk temptation. acik2agama pun boleh kalah. sooo smoga jumper cahaya dan bantuan petunjuk k. kalau muda2 boleh la feeling ckp nk tggu hidayah, tp utk rentua sila doa bnyk2 dan usaha lah sundrik mencari hidayah petunjuk (solat,ceramah, kelas agama sgala) k. huhu

eh salah, spatutnya acik2agama pun boleh kalah kalau tak hati2 dan yakin dgn bawaan sundrik. huhu
Quote rosedemon 1-12-2022 10:30 AM
nak kesah apooo bukan jenis jantan spesies sopan dan warak solat 5x sehari hekelehh
Quote Nokiaman 1-12-2022 01:00 PM
So... Apa masaalah skrg?

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.226757 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top