CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Remaja Perempuan 16 Tahun Dirogol Dan Dibakar Sampai Mati

22-9-2022 12:35 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1521| Komen: 25

Description: New Delhi: Rogol dan bakar. Itu nasib menimpa seorang remaja perempuan berusia 16 tahun di Uttar Pradesh, India.
New Delhi: Rogol dan bakar. Itu nasib menimpa seorang remaja perempuan berusia 16 tahun di Uttar Pradesh, India.

Mangsa bagaimanapun disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di hospital, menurut polis pada Selasa lalu.


Remaja dari kasta Dalit itu menjadi mangsa keganasan seksual di negara yang mempunyai kadar jenayah yang tinggi terhadap wanita.

Dalit adalah kasta paling rendah dalam sistem kasta di India.


Gambar Hiasan

Mangsa meninggal dunia pada Isnin lalu, hanya kurang seminggu selepas dua beradik perempuan juga dari kasta Dalit, yang berusia 15 dan 17 tahun, ditemukan tergantung di pokok selepas didakwa diserang secara seksual dan dibunuh enam lelaki.


Remaja itu dipindahkan ke hospital di ibu negeri, Lucknow, dan meninggal dunia akibat kecederaan akibat kebakaran.

"Polis sudah menahan suspek dalam tempoh dua jam selepas kejadian dilaporkan.

"Kami turut memberi jaminan kepada keluarga tindakan susulan yang sewajarnya terhadap suspek akan dilakukan," kata Ketua Polis, Dinesh Kumar Prabhu.

Prabhu berkata, sejak kejadian itu, polis sudah ditempatkan di kawasan rumah mangsa untuk memastikan kejadian sama tidak berulang.

Dalam kes sebelum ini, keluarga dari kasta terendah diugut atau diserang untuk tidak terus memberi keterangan.

Aktivis berkata, polis gagal untuk mengambil tindakan terhadap kejadian yang dilaporkan, khususnya jika berlaku pada kasta yang rendah.

Mereka dikatakan dipinggirkan daripada menerima sebarang pembelaan dan bantuan undang-undang. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kemaruk 22-9-2022 12:39 PM
Remaja dari kasta Dalit itu menjadi mangsa keganasan seksual di negara yang mempunyai kadar jenayah yang tinggi terhadap wanita.

Dalit adalah kasta paling rendah dalam sistem kasta di India
Quote zacEfron 22-9-2022 01:04 PM
bosannya forum cari ni..
kalau tak berita indon rogol .. keling rogol
Quote DayangKirana 22-9-2022 01:54 PM
polis sudah ditempatkan di kawasan rumah mangsa untuk memastikan kejadian sama tidak berulang


mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat depan public...bikin gerun..ni entah2 tahan kat jail kejap then lepas..
tu pasal tak habis2 berulang smpai Abg Jamil pon dh tak larat nak mampos banyak kali..
Quote CiliPadiSedap 22-9-2022 02:02 PM
DayangKirana replied at 22-9-2022 01:54 PM
mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat de ...

land of corruption. bila negara penuh rasuah undang2 keadilan tak dapat ditegakkan. cash is king.  sebab tu orang berduit akan pindah negara2 maju dan selamat cm singapore. tu raja paksa sri langka tu pun lari singapore sebab takut kena henjut dengan rakyat sri langka
Quote takayama 22-9-2022 02:17 PM
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka sure leh menangis esp ms ditunjuk flashback camner si mati dan 2 org lg diseksa dlm balai polis, mmg giler btl polis tu

dan kes seperti ni cam ni ending story aje utk kasta rendah
Quote SWORKS27 22-9-2022 02:19 PM
takayama replied at 22-9-2022 06:17 AM
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka  ...

jhai bim best.....banyak filem tamil best2 sebab base on true story
Quote epullipan 22-9-2022 02:32 PM
teruk betul india..pastu dok sibuk nak ganyang islam kt sana...orang agama hindu yang banyak tak betul
Quote missyL 22-9-2022 02:41 PM
Lelaki kt uttar pradesh ni mkn ape
Semua nye cm gile sex

Ptt bakar je semua sial btol
Quote Perawankota 22-9-2022 02:45 PM
Sana rogol, bakar. Klu mangsa hidup, jadi cacian semua. Bila mangsa dah hilang arah, mangsa bunuh diri sebab malu.. Sedih bila pikir
Quote tikusmontok 22-9-2022 02:48 PM
SWORKS27 replied at 22-9-2022 02:19 PM
jhai bim best.....banyak filem tamil best2 sebab base on true story

Setakat dlm filem jer la..hakikatnya nan hado
Quote copy_paste 22-9-2022 02:55 PM
undang2 pun xmenyebelahi diorg,patutnye jgn beranak pinak,biar pupus terus kasta tu,
Quote renko 22-9-2022 03:12 PM
baca tajuk pun da boleh tahu kat mana
Quote jazaa100 22-9-2022 03:17 PM
DayangKirana replied at 22-9-2022 01:54 PM
mabuk ka apa??
dah mati, jadi mayat pon..nak berulang celah mana lagi?
patut hukuman buat kat de ...

Polis jaga sbb tanak dotang attack kuarga mangsa....tak bg beri keterangan pd polis.....

Klu polis tak jaga kemungkinan dorang akn bakar pulak family mangsa.....

Bersyukur lah kita tak dilahirkn di India & Indon...
Quote jazaa100 22-9-2022 03:20 PM
takayama replied at 22-9-2022 02:17 PM
hrp adalah lawyer cam cerita Jhai Bhim tu
cerita berdsrkan kisah benar
tiap kali tgk cerita tu kaka  ...

Polis India ni memang tak blh percaya langsung....

Dorang pun sama jahat....
Kesian org kebanyakan ni
Quote Doflaminggow 22-9-2022 03:51 PM
igt dlm filem ja cerita cmni.. real pon jadi btui2 na..
Quote black_handbag 22-9-2022 03:56 PM
gile kan. macam takde nilai nyawa org tu. dah rogol2 bunuh siap gantung/bakar
Quote Artemesiaa 22-9-2022 04:01 PM
Kejamnya perbuatan kes pun terus berulang2 macam tak ada kesudahan
Quote Cokoro 22-9-2022 04:16 PM
Mcm langit dgn bumi. Padahal ramai india jd ceo kt syarikat2 gergasi dunia kan. Tingat hritu ada kes ceo google tknk ada talk psl dalit. Dh jdi ceo pun still ada mentaliti gitu
Quote zamzam 22-9-2022 04:35 PM
Hindu ni apsal ada kasta2....monkey betul.

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.074453 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top