CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

A.Aida Bengang, Saman Amelia Henderson Dan Idris Khan- "Saya Yang Buat Nama Mereka Glamour, Ini Balasannya!"

24-6-2022 05:25 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 18688| Komen: 129|Original author: Saiful

Description: A.Aida saman Amelia Henderson dan Idris Khan gara-gara melanggar kontrak penggambaran drama Sekali Lagi Cinta Kembali pada saat akhir.
A.Aida saman Amelia Henderson dan Idris Khan gara-gara melanggar kontrak penggambaran drama Sekali Lagi Cinta Kembali pada saat akhir.

Penerbit itu menyatakan mereka sepatutnya shooting pada 16 Jun sebagai hero dan heroin namun menarik diri pada 15 Jun.


Foto: IG

"Saya speechless, kita dah sign kontrak lama, dah ambil bayaran 5 peratus. Paling saya tersentak bila Idris beritahu dia ambil drama ini sebab Amelia dan bila Amelia tarik diri, dia pun sama. Mengarut, tak profesional.

"Nak pujuk itu tidaklah, no way. Banyak kali pengarah, Riza telefon tak angkat. Jadi kami anggap memang diorang tak mahu. Masa sesi skrip reading datang, dah briefing karakter bukan main, lagipun kita dah bayar semua peralatan, lokasi dah bayar semuanya, beratus ribulah. Ini 1 juta punya projek,"katanya kepada Gempak.



Foto: Gempak

Sementara itu Riza kata dia dah pujuk mereka namun panggilan tak berbalas.

"Ikutkan masa pembacaan skrip, dua-dua berminat.Tapi Amelia kata skrip tersebut tak memenuhi kehendak dia, dia tarik diri. Saya cuba pujuk tapi bila orang dah tak mahu, tak boleh buat apa.

Surat saman ada beberapa tuntutan.


"AAP dan pihak kami mengambil langkah pantas dengan mengemukakan surat pada Rabu lepas. Surat tu dalam perjalanan, dan AAP ada menyebut mungkir penjanjian dan ada beberapa perkara lain menyusul.

A.Aida kata dia yang buat nama Amelia dan Idris glamour, namun tak sangka ini balasan yang diterima.



"Amelia tu nama dia meletup sebab drama saya, Kisah Cinta Kita. Idris pula berlakon dengan saya, Fattah Amin yang bawa ke pejabat, daripada kayu, seorang model tak pernah berlakon, dengan AAP lah berlakon lepas satu, satu.

"Saya tak sangka dia berperangai macam ni, sangat tak profesional." -CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote woven11 24-6-2022 05:38 PM
Kalau skrip tak ikut taste pelakon layak la deols tarik diri. Nak jaga prestasi kerjaya masing2 yg ni aku faham. Tapi kalau tarik diri last minute siapala tak angin… unethical. Mesti ada dalam contract
Quote Kurex 24-6-2022 05:42 PM
Bila nak video cikcap lagi derih?
Quote Lavender_Violet 24-6-2022 05:42 PM
Kekwatnya dua2 ekor ni
Dah jined script reading, dah setuju, dah ambik 5% tetiba tarik diri
Ehh....mmg selayaknya lah disaman
Quote cicicumel 24-6-2022 05:54 PM
Msti drama2 cliche kan haruslah reject. Baik berlakon kat streaming tv lagi variasi.
Quote makton 24-6-2022 06:01 PM
boring sgtkah skripnya smpai amelia sendu pun tolak?
Quote Mary_jane 24-6-2022 06:03 PM
Kenapa tolak last minit? Sebab job lain dah menderu masuk? Menguap skala 7.
Quote 3chanceno 24-6-2022 06:12 PM
@missHaidiD

Benang dah dibukak, sila2 mencemar  duli

@Normabaru
Quote pujanggacinta 24-6-2022 06:16 PM
x professional...
pergi je la berlakon
zmn covid semua artis bising xde income & tawaran
Quote Normabaru 24-6-2022 06:23 PM
3chanceno replied at 24-6-2022 08:12 PM
@missHaidiD

Benang dah dibukak, sila2 mencemar  duli

Kaka grab pop corn jaaa...xsabar nk tgk mat kilaueh tiberrr
Quote nakkomenjugak 24-6-2022 06:46 PM
amboiii derihhhh
takde amelia ko pun takmo?
sooo something
dek melia ni still isleee ke?
ateee dulu kawen kerabat
Quote jiwakacau06 24-6-2022 06:46 PM
sinopsis crta mcm mna
Quote samshik 24-6-2022 06:50 PM
Cter nenek ni banyak berangan jgk kengkadang...
Quote hzln 24-6-2022 06:53 PM
Tak sembang ratus2 ribu, juta2...tak zaidah awang lar!
Quote makadek 24-6-2022 06:57 PM
Normabaru replied at 24-6-2022 06:23 PM
Kaka grab pop corn jaaa...xsabar nk tgk mat kilaueh tiberrr

Baru sampai kl check in area 3segi emas key ell
Nk tgk matkilau kekdahnya kalau ade bront lg mantul ...nasib johan sikit jer scene...
Quote makadek 24-6-2022 06:57 PM
Kena londeh mat deris
Quote Kancilkering 24-6-2022 07:16 PM
Edited by Kancilkering at 24-6-2022 07:17 PM

ntah ntah gimik jeh nih….pordahhh
Quote LembingDayanti 24-6-2022 07:17 PM
Tarik diri malam sebelum shoot day. aiyoooo mmg perlu kena saman menyusahkan org
Quote auntyonion 24-6-2022 07:19 PM
Apasal tarik diri mlm sebelum start shoot kalau ye pn xmenarik masa baca skrip briefing apa sume takkan tido kot
Quote naina 24-6-2022 07:19 PM
Jangan ada gambar aneh Derih dengan Amelia sudahlah. Itu jam cashhhh

Lihat semua komen(129)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:22 AM GMT+8 , Processed in 0.067855 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top