CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nak Boikot? Syamsul Yusof Tak Gentar Lah! Jualan Tiket Mengalahkan Filem Hollywood

24-6-2022 11:55 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 9338| Komen: 119|Original author: LilRose

Description: "Aku 'tetap Allahuakhbar'."
"Aku 'tetap Allahuakhbar'."

Demikian kapsyen pada hantaran di Instagram pengarah filem dan pelakon berbakat Syamsul Yusof.



Kredit foto: IG

Syamsul kini dipercayai diboikot suara-suara yang kurang sengang dengannya susulan kontroversi rumah tangganya bersama Puteri Sarah.

"Walau segelintir ingin memboikot filem, memboikot saya 'lets cancel syamsul yusof' & iri kejayaan dari Allah SWT," tulisnya.

Syamsul mengingatkan bahawa dia tidak bergantung rezeki pada orang ramai selain Allah SWT.


Kredit foto: IG

"Tiada yang Lain. Engkaulah tuhanku ya Allah. Maha pemberi rezeki. Aku reda," katanya.

Untuk membuktikan orang ramai tidak boleh menyekat rezekinya, Syamsul berkongsi tempahan tiket yang tinggi secara dalam talian di semua panggung.



Kredit foto: IG

"Setakat ini, panggung memaklumkan Mat Kilau menjadi filem dengan tempahan tiket tertinggi (sebelum showing) mengalahkan filem Hollywood dan filem negara asing," ujarnya.



Semoga Syamsul tidak patah semangat dengan pelbagai tohmahan warganet. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamajawie 24-6-2022 12:18 PM
yela apa ada hal duit dedikasi kan?
Quote Incanto 24-6-2022 12:24 PM
Syukur pilih Bamtah berlakun

ramai yg pergi tgk sbb Awang...sbb hensem dan gagah, dan ada gak sbb nak kutuk kayu ( yg tak move on)
Quote HoneyManjer 24-6-2022 12:25 PM
okayyyy noteddd!! sujud syukurrrr
Quote Hypothetically 24-6-2022 12:25 PM
Ok lah sol, megah tu tone down sikit. Now go settle yr personal problem biar seiringan dgn record success pembikinan filem. Anyway congrats mat kilau box office. Great help from actors like Beto, Adiputra and Fattah Amin for their efforts.
Quote jijilaaa 24-6-2022 12:38 PM
mkin tua makin muka acam apaknya ye....betul2 anak bapak
Quote babelina 24-6-2022 12:40 PM
i nk pegi sbb mmg nk tgk citer nie..dulu penah dgr sol nk buat.. tgu punya tgu.. sebaik kuar gak.. lg 1 mmg nk tgk bamtah..hahahah
Quote hyie 24-6-2022 12:44 PM
iols tunggu netflix jah sis
Quote zuriey 24-6-2022 01:22 PM
Time sedap ada igt tohan dan ank bini
[em:29:]
Quote fair_iza 24-6-2022 02:01 PM
Bongkak nya. Org p tengok pn sbb pelakon2 yg bagus. Kalu dia yg jd hero mau rugi.
Quote AshkieLa 24-6-2022 02:28 PM
Edited by AshkieLa at 24-6-2022 03:59 PM

hidup jangan la sombong, bongkak dan takbur..
nikmat ni bila2 masa Allah boleh tarik.
Dah netizen masih support tu ape salah ucap terima kasih... humble.
bukan nya terus mendabik dada cabar lagi netizen yg tak suka tu...
bak kata Beto bila dia reply komen yg tulis "tak jadi nak tengok sbb pengarahnya..."
"filem ni hasil usaha ramai termasuk yg belakang tabir. Bukan individu. Ade orang lain yg mencari rezeki melalui hasil kerja filem ni"
so tak adil utk yg lain kalau nak boikot sbb onar ko sorang Sol oiii... ko ade daddy yg kaya takper lerr.
please lah jangan nak over perasan... the film is not about you yourself.
meols pun dah beli tiket akan ke panggung esok sbb appreciate effort semua yg lain menjayakan naskhah ni..
... not because of you the director yachh.

Quote watie79 24-6-2022 02:36 PM
alahai sol...jgn bongkak sangat..kalau pelakon yg berlakon tu engkau sendiri kompom merudum bungkus rasanya kena boikot..ini sampai fazura tolong promote peminat mesti tak sampai hati nak boikot thanks to them later..
Quote nazriatie 24-6-2022 02:39 PM
X pyh nk bertakbir bertahmid sgt la ko samso..kalau maksiat sana sini, sakitkan hati anak bini.
Quote SherryZass 24-6-2022 02:46 PM
amboi sol bongkak pulak statement tu, jangan satu saat semua hilang, mau terduduk tinggai spender. Orang support bukan sebab chuolls seorang jah lah.
Quote aemon 24-6-2022 03:00 PM
Perasan.org nk tgk bantah je
Quote salimrock 24-6-2022 03:03 PM
ala, manusia tidak sempurna,

janji cerita dia best..haha

buat bosia orang kecam, buat rempit, genster pun orang kecam,

buat mat kilau pn orang kecam, lama2 dia stress tu dia skandel dgn awek tu...korang tak tau mcm mana stress nya kena kecam ni tau

skandel pn orang kecam,

tp harus di puji juga la, dlm sibuk berskandel siap juga 1 cerita yg bermodal tinggi ni..
Quote nadie90 24-6-2022 03:12 PM
Edited by nadie90 at 24-6-2022 07:15 AM

Bukan main terpaling megah statement...ni pun salah satu ujian jgak ya....xdak siapa boleh nafikan rezeki dari Allah tapi LUPA kasiapa yang p beli tiket filem nie?.....masih ingat pengalaman filem KL Gangster 2 bocor dalam Internet sampai pernah putus asa nak buat filem? ()

Ceq pun berhasrat nak p tonton filem ni.....dengan NIAT untuk sokong usaha penggiat2 filem dan pelakon macam Beto dan beberapa pelakon2 veteran yang susah nak dapat berlakon filem bajet besar dan komersial
Quote akies 24-6-2022 03:17 PM
Jangan bongkak sgt bro
Quote babyleo68 24-6-2022 03:21 PM
Bongkak nye
Quote anakkerengga 24-6-2022 03:22 PM
Pelik betul yg nak boikot… mat kilau ni melibatkan periuk nasi ramai org… bukan syamsul je.. pelakon, cameraman, editor.. semualah… aku ni jenis yg tak suka campurkan hal peribadi dgn kerja… kalau hasil kerja syamsul bagus.. dia berhak dapat pujian.. berkaitan hal keluarga dia.. itu mslh personal mereka yg kita tak tahu pun hujung pangkalnya…

Lihat semua komen(119)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:22 AM GMT+8 , Processed in 0.071907 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top