CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Ustaz Memang Sakit, Cuma Aku Tambah Lagi Untuk Menampakkan Efek Dalam Skrin'

20-5-2022 11:38 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1389| Komen: 12

Description: Penyakit kulit yang dihadapi oleh pendakwah bebas terkenal Datuk Mohd Kazim Elias bukan solekan bagi pengambaran filem.
Penyakit kulit yang dihadapi oleh pendakwah bebas terkenal Datuk Mohd Kazim Elias bukan solekan bagi pengambaran filem.

Seorang jurusolek Fatimah Ishak berkata, beliau melihat sendiri keadaan penyakit yang dihadapi oleh Mohd. Kazim ketika membuat solekan terhadap pendakwah berkenaan untuk filem Zim Zim Ala Kazim.



Beliau menjelaskan, solekan yang dilakukan terhadap Mohd. Kazim hanya bagi menambahkan kesan ketara terhadap bonjolan dan luka yang ada pada badan pendakwah berkenaan.

Sebelum ini, terdapat netizen yang mempertikaikan penyakit yang dihadapi oleh pendakwah bebas berkenaan.


Menurut mereka, gambar yang dikongsi oleh Mohd. Kazim itu adalah hasil solekan bagi wataknya di dalam filem Zim Zim Ala Kazim terbitan Mawi di bawah produksi Mawi World Entertainment dengan kerjasama AH 77.


 
Kredit foto: FB Fatimah

Filem itu dijangka menemui penonton sempena sambutan Maulidur Rasul.

Filem ketiga Mawi itu adalah berdasarkan kisah benar kehidupan Mohd. Kazim yang melalui banyak perkara termasuk ujian hidup memghidap penyakit misteri.


Sumber: MalaysiaGazette

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote axl_bach 20-5-2022 11:41 AM
Sapa yg ada perasaan nk siat kulit part yg menggerutu tu then nk tekan2 dan buang satu2 part ketul2 tu kita satu kapal... Hahahaha
Quote kucingitam 20-5-2022 12:16 PM
harap berus yang kau guna tu tak digunakan untuk mekap orang lain.. ke memang mekap artis ni guna satu berus utk satu artis?
Quote awanearisu 20-5-2022 01:41 PM
Biasanya MUA rajin sahaja merakam gambar sebelum dan selepas.
Quote midori_katana 20-5-2022 03:25 PM
Kulit yg luka dan sakit pi tambah mekap pula tentulah makin teruk jadinya.. pelik aku..dgn si sakit pun pelik si tukang solek pun pelik
Quote white_musk 20-5-2022 03:28 PM
Tukang bagi nasihat suruh buat itu ini lagi akak pelik
Quote cmf_PariS 20-5-2022 03:39 PM
lah sakit ke tak ni????
Quote skullcandy 20-5-2022 03:51 PM
kalau sakit kulit camni seharusnya dijaga dengan baik dan bersih. Tak boleh sapu2 benda ntah apa2, makin melarat la pulak. Tu pun kalau betul ustaz ni sakit kulit spt yg digembar gemburkan

berus tu ganti ke tak...pastu mekap palette tu buang la terus. Takan nak pakai lagi euuww
Quote tumpanglalu74 20-5-2022 06:12 PM
Berite paling kinjey sekali minggu ini..  Kalo tulih babi karang sentap pulak.
Quote kitmal 20-5-2022 06:16 PM
hahahha statement apa ni...
Quote anony-mous 22-5-2022 12:54 AM
Geli sgt. Mua tu x geli ke? Harapnya lepas guna terus buang la mekap n berus tu bkn cuci balik
Quote mikasa 22-5-2022 01:02 AM
Semua marketing dari awal
Quote jasmeen 22-5-2022 11:25 PM
asyik ustaz ni je kena buat orang.Kenapa ye orang nak buat dia.Patut dia muhasabah juga

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 05:34 AM GMT+8 , Processed in 0.172212 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top