CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

'Saya Sedang Cari Calon Isteri Untuk Habiskan Wang Simpanan'

20-5-2022 10:32 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1544| Komen: 18

Description: Seorang lelaki menetap di Pulau Bali, Indonesia menjadi perhatian apabila mendedahkan sedang mencari calon isteri untuk menghabiskan semua wang miliknya, lapor portal berita Coconut.
Seorang lelaki menetap di Pulau Bali, Indonesia menjadi perhatian apabila mendedahkan sedang mencari calon isteri untuk menghabiskan semua wang miliknya, lapor portal berita Coconut.



Kredit foto: TikTok Ken

Menerusi rakaman video dimuat naik di laman TikTok, Ken Alcindior, seorang pembuat kandungan digital berpangkalan di pulau peranginan itu mengaku sedang mencari jodoh.

“Perhatian, nama saya Ken dan saya tinggal di Indonesia sejak lima tahun lepas.

“Saya kini sedang mencari calon isteri untuk menghabiskan wang simpanan saya,” ujar Alcindior dalam bahasa Indonesia.




Alcindior turut membalas beberapa komen yang bertanya berapa banyak wang dimilikinya dengan jawapan ‘sangat banyak’ sambil meninggalkan emoji mengenyit mata.

Video yang turut dikongsi di laman Instagram lelaki itu turut mendapat perhatian ramai wanita yang terbuka menawarkan diri untuk bergelar isterinya.


Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gigahertz 20-5-2022 10:37 AM
habiskan atau di kerjakan?
Quote kelip2_07 20-5-2022 10:38 AM
PANDAI  KO YEE PANCING MCM TU JER

ELON MUSK PN XDE WAT OFFER MCM KO
Quote kelip2_07 20-5-2022 10:39 AM
gigahertz replied at 20-5-2022 10:37 AM
habiskan atau di kerjakan?

pakej la tu 2in1
Quote SedihPedih 20-5-2022 10:40 AM
scammer kah?
Quote JunkMail 20-5-2022 11:11 AM
Muka nampak bakalan menghabiskan duit simpanan bini je
Quote whimsicalmusic 20-5-2022 07:49 PM
Byk sgt ke wang die pun??
Quote allshares 20-5-2022 09:34 PM
Ni kalau trisna baca mesti menyesal kawin dgn zul.
Quote missyL 21-5-2022 11:59 PM
Ntah2 die pn ade berapa rupiah je.
Btol la dah kawen tros abes lol
Quote matchstick 22-5-2022 01:26 AM
Tak di kabo pulok bpa rupiah duit simpanan dia tu
Quote jazaa100 22-5-2022 07:59 AM
Friska mana....friska.......

Dah balik sana cari mamat ni kot.....

Quote Belibis 22-5-2022 08:01 AM
SedihPedih replied at 20-5-2022 10:40 AM
scammer kah?

Tengok pada warna kulit macam ya
Quote Decaffeinated 22-5-2022 03:30 PM
muka ala2 geng2 papua pun ada

Quote Dwdrum 22-5-2022 03:34 PM
Bizarre... Selalu nya wanita balinese  boleh sense lelaki kaya
Quote syamzana 22-5-2022 03:52 PM
scammer makin maju skrg, terang2 memunculkan diri.
btw, pergi la renovate dulu rupa paras tu kalau nak memunculkan diri pun.
Quote eizarz 22-5-2022 04:11 PM
allshares replied at 20-5-2022 09:34 PM
Ni kalau trisna baca mesti menyesal kawin dgn zul.

trisna tu bajingan loh...
Quote namr 22-5-2022 06:18 PM
Ni prince of nigeria yg selalu scam org tu ke
Quote sukacactus 22-5-2022 09:55 PM
Kalau takat juta2 rupiah tu, jgn la ko sangka ko tu byk duit
Quote _kelly 22-5-2022 10:14 PM
rugi la kakpam terbang sampai LA dapat waiter je..baik g bali, dapat mamat ni dekat sikit nak balik jenguk anak

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 06:00 AM GMT+8 , Processed in 0.073722 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top