CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sibuk Keluarkan Kepala Anak-anak Rubah Tersangkut Roda Kenderaan

20-5-2022 09:52 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 265| Komen: 0

Description: Kepala empat ekor anak rubah tersangkut di lubang tengah roda kereta lama untuk tempoh beberapa hari di London, kata sebuah badan amal haiwan baru-baru ini.
Kepala empat ekor anak rubah tersangkut di lubang tengah roda kereta lama untuk tempoh beberapa hari di London, kata sebuah badan amal haiwan baru-baru ini.


Difahamkan insiden sama juga sudah dilaporkan beberapa kali berlaku sejak empat minggu lalu.


Kredit foto: PA

Seorang pegawai Penyelamat Haiwan Persatuan Diraja untuk Pencegahan Kekejaman Terhadap Haiwan (RSPCA), Nick Jonas berkata, sejak sebulan lalu, pasukannya sibuk menyelamat dan mengeluarkan kepala anak-anak rubah dari lubang roda kereta.

Pegawai RSPCA dipanggil untuk dua insiden terbaru yang berlaku dalam masa seminggu di sebuah garaj pembaikan kereta di Bethnal Green, timur London pada 10 Mei dan di Taman Newham yang berdekatan lima hari sebelumnya.


Dalam kerja-kerja menyelamat yang sukar pada 9 Mei lalu, rakan sekerja Jonas, Lee Rickets bekerjasama dengan pasukan bomba London di Haringey, utara London, untuk membebaskan anak rubah ketiga.

Seekor lagi anak rubah dan merupakan haiwan yang keempat berjaya diselamatkan di Orpington, tenggara London, pada 22 April.

Pegawai RSPCA percaya haiwan itu sedang mencari makanan ketika kepala haiwan berkenaan tersangkut pada lubang roda kenderaan. 


Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

| Komen di Forum

Komen Terbaru

Kategori Berkaitan
Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 05:41 AM GMT+8 , Processed in 0.062004 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top