CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Gigih Bawa Naik Kapal Terbang, Neelofa Beri Hadiah Sejadah RM2500 Kepada Mama Kartini

19-5-2022 05:09 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 26637| Komen: 351|Original author: Saiful

Description: Kasih sayang Noor Kartini terhadapa Neelofa dan anak-anak yang lain memang tak dapat dinafikan lagi.
Kasih sayang Noor Kartini terhadapa Neelofa dan anak-anak yang lain memang tak dapat dinafikan lagi.

Baru-baru ini melalui IG Live, ada peminat yang bertanya sama ada Kartini pernah pukul anak-anak atau tidak.


Jawabnya dia tak tergamak buat sebegitu kerana terlalu sayangkan anak-anak.


Foto: IG

"Tak pernah la. Sayang anak macam mana nak pukul."

Neelofa sendiri mengakuinya kerana dia tak pernah melihat mama 'angkat tangan'.

Walaupun sibuk dengan bisnes, ibunya itu tak pernah mengabaikan pelajaran anak.



"Sepanjang ini, Neelofa tak pernah nampak mama pukul mana-mana anak. Dan saya pun tak pernah dipukul oleh mama walau macam mana situasi pun.

Mama sangat menitikberatkan pelajaran. Bagi tuisyen, bagi perhatian, suruh buat homework, tanya perkembangan sekolah.

Saya ingat lagi masa darjah tiga dan hari itu ada ujian. Sepanjang perjalanan dari rumah ke sekolah dalam kereta tu, mama suruh ikut (baca) zikir penerang hati. Baca banyak kali."




Sementara itu Neelofa mendedahkan yang dia pernah menghadiahkan sejadah berharga RM2500 kepada Kartini.

"Sejadah itu dibeli ketika kali pertama dia mengerjakan ibadah umrah pada tahun 2012.



Masa itu umur saya 23 tahun, pada tahun 2012. Saya pergi umrah untuk kali pertama. Masa itu berlakon drama tak banyak lagi.. Sejadah itu harga RM2500 dan sangat berat.

Gigih nak bawa balik untuk mama saya hand carry (naik kapal terbang). Lagi berharga sebab masa itu saya tak ada duit, RM2500 rasa mahal sangat.

Tapi saya fikir kalau bagi kat mama, nanti pahala mama sembahyang, dapat kat saya. Sampai ke hari ini, mama masih guna..masih ada dalam bilik tidur." -CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nolya 19-5-2022 06:02 PM
Aku pun sayang anak aku, tapi tetap kena pukul juge.  Namun anak aku tetap sayangkan aku.  Cuma tak ade hadiah dn belum ada hadiah istimewa yg nak aku gebangkan.  Apapun, tetap bersyukur apa adanya dn kami tetap bahagia  walaupun sesekali bergigit gigi-lidah juge.
Quote kitmal 19-5-2022 06:06 PM
tu pun nak cerita..........agar sentiasa relevan
Quote missHaidiD 19-5-2022 06:20 PM
Bertambah riak. Td baca kt fb dia cite beli apa tah utk bilie 18k.
Aku baca tajuk besar je. Katanya utk tidur je 18k.

Bertambh2 riak. Setazah semah mana. Takmo tegur ke geng dia ni. Bdk menari tu dah kena.. harap setazah tak hilang ghaib lepas tegur bdk menari tu.
Quote OyaTonggek 19-5-2022 06:26 PM
makin rosakk..niqobis jahpamtek...buke je laaaa niqob tu..
Quote KBW2 19-5-2022 06:28 PM
Ko ni kaya ke tak Jah sebenarnya? Macam rajin sangat sebut rege barang itu ini. Orang kaya malas tau nak sebut rege2 ni kadang rege barang pun dia lupa sbb dia mmg tak berkira sungguh duit banyak kan?
Quote likilu 19-5-2022 06:29 PM
missHaidiD replied at 19-5-2022 06:20 PM
Bertambah riak. Td baca kt fb dia cite beli apa tah utk bilie 18k.
Aku baca tajuk besar je. Katanya ...

Mesti dia beli hose untuk sambung dari tetek ke Billie, senang twkan suis pam je, anak nangis takyah bangun
Quote codenamedream 19-5-2022 06:29 PM
Sejuk hati & perut baca.
Anak2 Tini alim2 n x birah.
Tak menempel dgn jantan.
Semua sambung pelajaran ke menara gading.
2 org dah complete 3rd PHD. Lagi 3 orang 2nd PHD. Anak Tini semua at least ada master.
Yg dah kahwin jadi suri rumah pun masih sambung belajar.
Takdelah phone berjahit kat tangan.. Masing2 buku jer disulam ke tangan.
Quote princessmiang 19-5-2022 06:30 PM
Babi punya sepol berapa juta jahtetek bayar ko nak bukak benang bodoh dia tiap hari?
Quote rainbowrainz 19-5-2022 06:31 PM
OyaTonggek replied at 19-5-2022 10:26 AM
makin rosakk..niqobis jahpamtek...buke je laaaa niqob tu..

Hahahaha...baca sambil gelak nih
Quote KBW2 19-5-2022 06:33 PM
Jah ni, Peshawar pun dia tak tahu kek mana? Adoilaaaaah bimbo betul ko ni Jah dallan asal usul leluhur ko dari sana. Bodoh betul budak-budak 10 A kat Malaysia ni.
Quote jihyomelly 19-5-2022 06:36 PM
missHaidiD replied at 19-5-2022 06:20 PM
Bertambah riak. Td baca kt fb dia cite beli apa tah utk bilie 18k.
Aku baca tajuk besar je. Katanya ...

ooooo katil goyang2 yg dia kata nasib baik billie nak tido dlm benda tu sbb harga mahal (tgk ig story..lps tu terus jah tunjuk hasil perahan siap menitik2 masuk botol )
Quote mamajawie 19-5-2022 06:41 PM
Muka bini jah cam meluat je kena dukung billie ke dia terpaksa beraya kat uma jahtek ni?
Quote solarlunar 19-5-2022 07:00 PM
missHaidiD replied at 19-5-2022 06:20 PM
Bertambah riak. Td baca kt fb dia cite beli apa tah utk bilie 18k.
Aku baca tajuk besar je. Katanya ...

Ya. Sabrina Azhar tu dpt karangan berjela drpd Setazah. Hat munafik ni mcm mana.
Quote sweetyroses 19-5-2022 07:06 PM
Wang besar wang besar. Kemain jah duk canang harga barang sekarang. Semua duit duit duit. Duit raya 14k, sejadah 2.5k, Katil 18k. Bini jah 100k. Hihihi
Quote Hypothetically 19-5-2022 07:31 PM
Pergi bukak kedai lah berniaga cara lama. Janji halal, kerja keras, insyaallah, rezeki tetap ada. Tak habis dgn cheap publicity, segala aspect hidup ko nak dedahkan, benda tak perlu bagitau pun, habis jatuh riak lagi, islamic lah sgt. Ke hulu ke hilir laki bini nak tonjolkan image islam, tapi cara berniaga pun not in line with what is expected.
Quote awanearisu 19-5-2022 07:39 PM
Sendiri buka kisah lama ke.
Quote awanearisu 19-5-2022 07:42 PM
solarlunar replied at 19-5-2022 07:00 PM
Ya. Sabrina Azhar tu dpt karangan berjela drpd Setazah. Hat munafik ni mcm mana.


Kita rasa, suatu hari nanti bila Sabrina itu dah berjaya menjadi selebriti Malaysia, mesti ustazah akan berubah fikiran dan menjemput Sabrina ke rumah terbuka beliau.
Quote Tasikchini 19-5-2022 07:43 PM
Terpaling sejadah

Semua mende nak citer
Quote Cekla 19-5-2022 07:44 PM
sebiji macam tok alip
tapi aku paham la tok alip tu ada terencat sikit
spm pun fail

Lihat semua komen(351)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 06:39 AM GMT+8 , Processed in 0.077429 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top