CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Lega Hidup Sebagai Ibu Tunggal, Shila Amzah Bersyukur Benda Ni Jadi Sekarang

5-5-2022 06:46 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6059| Komen: 46|Original author: LilRose

Description: Shila Amzah bersyukur perceraiannya berlaku ketika anaknya, Seth Uwais masih kecil.
Shila Amzah bersyukur perceraiannya berlaku ketika anaknya, Seth Uwais masih kecil.


Kredit foto: IG

“Saya bersyukur benda ni jadi sekarang. Kalau dia umur 4 ke 5 tahun, dia dah mula faham dan mungkin akan persoalkan kenapa orang lain ada parents. Tapi suatu hari nanti pasti dia akan tanya juga dan kita dah ada jawapannya.

“Saya lega sebenarnya semua benda dah selesai dalam masa yang sama dapat beraya di rumah sendiri, bestnya susunan dia, saya tak payah nak balik kampung. Tahun ni pun saya beraya bersama keluarga di rumah saya. 

“Pada saya, saya bertanggungjawab untuk sediakan environment yang positif dan happy untuk anak saya sorang tu. Walaupun dia masih belum faham, saya nak dia rasa semua benda tu normal je. Kalau ada sebarang benda negatif, saya akan sorok daripada dia,” jelas Shila kepada Gempak. 



Kredit foto: IG

Dalam masa sama, penyanyi itu menjelaskan dia berasa lega dengan perpisahan yang terjadi, tidak seperti kebanyakan wanita lain.

“Ada perempuan takut untuk mengalami situasi (penceraian) macam saya, macam mana nak menghadapi perkara ni sorang-sorang tapi pada saya, saya jadi lebih kuat bila saya nampak muka anak. 

“Kalau saya stay, saya akan lagi sedih dan tak menjadi diri sendiri. Tapi bila kita sorang, kita dah tiada tanggungjawab dengan benda-benda lain, jaga anak je. Itulah yang beri saya kekuatan," ujarnya.



Meskipun baru berdepan perceraian, Shila akui tidak serik untuk bercinta lagi, namun lelaki yang bakal mengisi kekosongan di hatinya itu perlulah memahami dan menerima dia bersama anaknya.

Yang penting, Shila akan lebih berhati-hati dalam menerima sesiapa yang mampu memecahkan 'bentengnya' kerana banyak perkara perlu dititikberatkan. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote margo20 5-5-2022 09:43 PM
Sian takde orang komen
Quote Buritan 5-5-2022 10:42 PM
margo20 replied at 5-5-2022 09:43 PM
Sian takde orang komen

Mai aku konennn... hebatnyaaaaa
Quote bintangct 6-5-2022 12:01 AM
lately mcm byk berita dia la ibu tunggal terpaling Bosang
Quote adeqbun 6-5-2022 12:12 AM
Sejak2 menang ajl terkinja2 tu dh rs terpaling pulak rsnya...asik ngungkit2 dan claim mcm kptsn terpaling btoi bercerai tu .kot ye pon simpan je diam2 xbleh ke..kang terkeluar lak aib sndri
Quote awexgaban7 6-5-2022 03:14 AM
Seronok sbb tak payah balik kampung…. Adoii laa shilalat oii… punya nk habaq kata dia laa manusia terpaling bahagia selepas bercerai….
Quote orkid_amani 6-5-2022 04:17 AM
Mesti married life dia so toxic kan..that y dia rasa lega lepas bercerai kot. Itu yg dia rasa awat la aq xbercerai awai lagi
Quote naz1641 6-5-2022 09:01 AM
Okay I derma 1 komen
Quote zehra2 6-5-2022 09:44 AM
tulis lagu sesedap mcm dulu ya shilaa
Quote a5h91 6-5-2022 09:59 AM
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.
Quote Nenasketum 6-5-2022 10:36 AM
a5h91 replied at 6-5-2022 09:59 AM
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.

Dia satu femli otak udang, so netizen kenot expect more than this.
Quote beatgirlX 6-5-2022 10:39 AM
All the best..
Quote cmf_premierleag 6-5-2022 10:41 AM
a5h91 replied at 6-5-2022 09:59 AM
dia ni semua nk share. tolong lh jadi classy shila.

Ms dia mendonia kt china dulu iols saja folo twitter dia
Udahnya hari2 i tgk my timeline penuh dgn sheila ni RT Retweet semua komen2 fans dia
Udahnya timeline aku penuh dgn RT dia je
smpi org lain punya feed x masuk pun
Last2 aku unfollow and block sheols terus
Quote GegarVaganja 6-5-2022 10:50 AM
Ce tengok Saleha, Maya Karin yang perkahwinan berakhir penceraian jugak. Senyap2 je meneruskan kehidupan. Ke sebab diorsng xde zuriat dari perkahwinan yang gagal, tu depa boleh jadi classy camtu.

Quote stingersting 6-5-2022 11:18 AM
Edited by stingersting at 6-5-2022 11:19 AM

Nikmat perolehan rumahtangga yg ko telah dianugerahkheun sehinggakheun membuahkheun zuriat sebelum ini...ko nak kufuri keww shila? Kelegaan skg dari kesengsaraan yg ko lalui sebelum ini?
Quote scrocth 6-5-2022 11:27 AM
GegarVaganja replied at 6-5-2022 10:50 AM
Ce tengok Saleha, Maya Karin yang perkahwinan berakhir penceraian jugak. Senyap2 je meneruskan kehid ...

Ziana Zain pn xmerempan mcm ni sekali. Siap suruh anak2 jgn lupa telefon ayah lg
Quote Nham22 6-5-2022 11:29 AM
Kegagalan die ni sebenarnye perkara yg paling tragiss la kot... Sebab sebelom2x ni banyak gile bende jd kat die... Dengan x dpt sokongan dr media... Dengan mak bapak yg cenggitu...dengan pasangan yg xbrape betol... Dengan anak plak speech delay... Pastu dulu terbeban dengan tanggungjawab sebagai kakak sulung semue masalah letak kat bahu die... Kene carik duit bagai...
Mcm trauma pon yea si shila ni....harap die boleh bina hidop barulaa...
Quote hasniey 6-5-2022 02:51 PM
Balik china la shila...besarkan anak kt sana.sana ramai supporters.nk cari duit pon senang.org islam pon ramai.
Dok Malaysia ni susah asik kena kutuk keji je
Quote rosmahisham 6-5-2022 02:59 PM
Suara dia ni sedap tp bingittt..kuruskn la badan tu baru ank sorang #donebodyshaming
Quote pitera 6-5-2022 03:51 PM
Nham22 replied at 6-5-2022 11:29 AM
Kegagalan die ni sebenarnye perkara yg paling tragiss la kot... Sebab sebelom2x ni banyak gile bende ...

Nape dgn mak bapak dia?

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 06:34 AM GMT+8 , Processed in 0.078412 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top