Register Login
CARI Infonet Return home

fatehana's space https://bn1.cari.com.my/?1150749 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

Blogs

Apa-apa ajelah

Viewed 175 times26-11-2019 03:22 PM

Baru2 ni tanpa akak sedar akak diserang panic attack, masa akak kena tu akak sedang nak bayar di kaunter lepas membeli beberapa barang dapur, tak tahu apa yang trigger fikiran akak tetiba aje boleh kena. Badan rs melayang, ringan dan rasa nak rebah dan loya at the same time. Cepat2 akak gerak ke kedai terdekat iaitu SR, xtaw nak mkn apa akak just order air asam boi dan juga kek tiramisu, ms mkn semua rs x kena, rs bertambah loya. Br sedar akak x sepatutnya order tiramisu tp dah terlambat sbb dah satu sudu akak suap dlm mulut.
Lps akak rs okay sikit akak terus drive blk rumah. Ms kat rumah semua benda yg akak buat cam x kena, menggigil bdn dan memcm yg terkeluar kat kepala ni dan ada satu bisikan halus di telinga sebut "mati, mati, mati". Allahu ms tu rs resah x tentu rasa dan x dpt nk bygkan apa yg dirasa. Amik wudhu dan solat asar, hbs bg salam terus buka telkung, lewat ptg pula amik anak dr school.
Bila mlm menjelma akak rs panic dan cuba bertenang sebaik mungkin, rs berpeluh di dahi walhal aircond terpasang, lps solat isyak akak mula mengaji tp sygnya bacaan semua x tentu hala, finally anak bujang azankan di telinga, rs reda sikit but still rasa takut nak tido kerana dlm otak ni berkata klu aku mati nnt saper nak jaga anak2 dan pelbagai lg yg menerpa di kepala but finally akak manage juga utk tido.
next morning akak buat kerja seperti biasa cuma rs debar dlm hati cam x surut2 plk, try to relax, minum air lemon dan halia then buat senaman utk bg hati reda dan kena lg panic attack lps x boleh nk buka email. Anak bujang suruh akak cool down but I really can't rasa nak nangis tp air mata x keluar.
then anak bujang urut kepala dan letak ice di tengkuk alhamdulilah akak start breath normally, rs berdebar di dada pun cam kurang dan finally mlm td akak br dpt tido lena.
ms berbual dengan kwn pg ni dia ckp mental awareness ni mmg kena jaga dan alert sbb sesiapa sahaja boleh kena esp sekrg. Mudah2an akak dpt atasi masaalah ini sbb ini bukan kali pertama tp kira ini yg paling teruk pernah kena coz ada bisikan halus di telinga dan rs takut utk tido.


Allother author's recent blogs

Comments (0 Comment)

facelist

You have to be logged to leave a comment Login | Register


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:14 AM GMT+8 , Processed in 0.054684 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top