Register Login
CARI Infonet Return home

ipes2's space https://bn1.cari.com.my/?1087093 [Favorites] [Copy] [Share] [RSS]

ipes2

Sr Super Moderator' Super Moderator' Moderator' Best Guardians ' Legenderer' Senior Forumer' 

Statistics

Visitors: 918

  • THIS TOO SHALL PASS Reply
  • THIS TOO SHALL PASS Reply

    No feeds yet

so am gonna sleep in the library tonight 2019-11-24
after a few paragraphs, i got tired and listless. laid down on the library sofa, listened to the a youtube vid on how palestines were a made-up, recen ...
(279) Views|(0) Comments
is this blogging? 2019-11-17
oh i see, so this is the output from cari.com.my blogging; just testing the water oncall has just got busy huhs
(361) Views|(0) Comments
BLOG FOR TODAY 2019-11-17
Salam. Weekend. Bangun awal2 lagi. Plan to do some work yang melambak. However, rupanya oncall. OK, so, work postponed. Kitten wants to go out as I na ...
(318) Views|(0) Comments

View more

You need to log in before you can Login | Register


ipes2 22-9-2020 03:14 AM
appendicitis biasanya kanan dan kebawah dari Navel.
banyak dari symptoms bercampur yang awak alami itu, adalah symptoms  yg agak biasa kecuali poo berdarah. Poo berdarah tidak pernah tidak-serious dan perlu perhatian segera, dan antara sebab2 utama awak perlu di scope
meow__ 17-9-2020 07:51 AM
hi doktor, saya nak tanya,saya sudah sakit dibahagian kanan perut nk dekat 2 bulan dah,sakit mcm menyucuk gitu,,dan sekarang ni saya rasa sangat susah nk kentut,perut rasa macam ada angin bnyak,,kalau membuang pun xlawas,dan perut rasa sangat penuh,kalau mnum air masak 3 teguk dah rasa kenyang,haritu saya ad membuang ,najis keras dan ad bercampur darah ,dan saya demam ringan 9 hari sudah,,pergi doktor doktor cakap xada apa,sudah 3 doktor saya pergi,dan kepala saya rasa macam khayal2 nk dek ... ...
Coolie 4-6-2020 08:29 AM
Assalamualaikum wbt.. Maybe you need to read all my threads to understand.. InsyaAllah. May Allah bless us always.
ipes2 22-11-2018 03:51 PM
maaf shadoww35300, sy terpaksa delete apayg awak tulis
ipes2 22-8-2017 11:31 PM
ya bahay..nanti heart dia tak cukup kuat utk pump darah tu around; dan air mula kuar dari  darah lalu masuk ke tisu tisu eg lapisan perut yg serap makanan (lalu jadi loya dan tak nak makan) juga dalam kaki jadi bengkak dan dalam paru paru, maka boleh lemas dan takleh nafas etc.. mmg fatal la kalau dlm paru paru tu nauzubillah.
70an umur ok lagi, byk lagi yg boleh dibuat dlm hidup ini
Jeniechan 21-8-2017 10:25 PM
ipes2: oh chronic kidney disease stage 4 (CKD4); eh biar la dia dialysis; kejap je pon; bila dah setel balik, boleh aje remain stable for a long time.
buat l ...
Ayah dah taknak buat .Dah puas pujuk..doctor ckp tak banyak menda yang boleh buat.dah rosak teruk buah pinggang.dia suh kami byk2 doa je.pasal air banyak dlm bdn ayah tu kan., Bahaya x.apa kesan dia ya.maaf saya byk tnya.
Jeniechan 21-8-2017 08:08 PM
ipes2 : Waalaikumussalam JC, I am sorry to hear that your dad kena warded due to hypoglycaemia dan hyponatraemia; dia ada Addson's disease ke? Ye, jika overlo ... Tq doc for ur response.hari ni doc cakap buah pinggang ayah makin teruk.dari stage 3 dah stage 4 dan air dah keluar.saya kurang jelas maksud air dah keluar tu.ayah saya berkeras takmau buat dialisis sbb dia pun dah tua.70+.air dalam badan still banyak..ayah nmpk sangat letih.siang tidur je sbb mlm xdapat tidur batuk teruk.hmm.say ... ...
Jeniechan 21-8-2017 07:54 AM
Assalamualaikum doc.saya ada beberapa soalan nak tanya.ayah saya warded sebab kurang gula dan kurang garam.arini sudah masuk ari 8 di ward.ayah ada sakit darah tinggi n buah pinggang .Ayah lately setiap malam demam panas.siang xde demam.doctor ada cakap dalam paru2 ada sikit air. Kelmarin entah macamana sorang doctor pelatih ni tersalah masuk kan banyak air dalam badan ayah.ended up x-ray doctor senior ckp tersalah masuk air.jadi paru2 penuh air.lepas dari tu ayah jadi lelah n sentiasa xcuk ... ...
dubuk 20-5-2017 08:33 AM
morning bro, nak tanya sikit.. ada keliru sikit.. boleh kasi terang ni.. What is the scale of the TB issue in humans? The Department of Health still views TB as a ‘major public health problem’ and of the 9.2 million new worldwide cases of TB in 2007 (resulting in 1.7 million deaths) around 7,750 were in the UK. In the UK and across the world, more than 99 per cent of new cases in humans are caused by M.tuberculosis and not M.bovis. The risk is still there and so TB is a noti ... ...
asz1974 11-4-2017 10:57 AM
Assalamualaikum Dr ipes2, First thing thank u very much sb doc byk luangkan masa even sibuk utk entertain masalah perubatan dalam forum ni..respect sgt2 kat doc.. Nak tanya dalam thread asthma..doc selalu sebut psl dua inhaler yg digunakan utk asthma patient..cuma sy nak tanya anak saya guna flixotide dah lama gak..bila saya stop cam satu-dua bulan selalunya asthma akan datang semula..cam batuk malam..nafas berbunyi dan etc..even pakai flixotide still ada gak simptom asthma tapi terkaw ... ...
cha-cha 23-1-2017 08:42 PM
Doktor, saya sekarang admit kat hospital. PPCM, lemah jantung komplikasi lepas bersalin. Ramai yang tak tau pasal sakit ni. Termasuk lah saya. Boleh doktor buat artikel/thread pasal PPCM supaya ramai orang lebih alert pasal penyakit ni? Saya admit 7 hari lepas bersalin czer. Simptom sesak nafas dan edema yang teruk. Thanks in advance Doc!
tutorial2 9-3-2016 11:48 AM
Assalammualaikum I want to share my experience online purchase China goods As we know 70% of products in market made in China. There are variety of online shops and websites in China. In Malaysia, buying China good can cut down our costing. Purchase China goods using agent (purchase on behalf) save a lot of problems, they make the purchase flow easier and safely to operate, help us save our time and money. All we need to do is looking for products, make payment and waiting the goods se ... ...
zuliana29 29-12-2015 11:23 AM
Asalam.... Dr Ipes.. Boleh sy tye berkenaan masalah paru2? bagi warga emas..
ipes2 29-9-2014 04:50 PM
ooowh..penkid ni dekat dekat dgn GID dah if like that, tapi GID ni a recognized disease / illness. jadi, depa ni macam tomboy yg lesbian lah. hmmmm susah nak place them in any group. regarding your comments on Lesbians, yes, you are spot on; I currently ada kawan yg baru cerai and she is now definitely into women; also kaki clubbing ha ha. I penah gak gi clubbing di KL tapi semua clubs tu dah takde dah..mephisto, DV8, .. apa lagi ha.. sekarang ni marini, room 57 etc, kan? ...
Dark_Vampire 29-9-2014 04:45 PM
about soalan :-

ni antara golongan yg krisis identiti....'

1.Pengkid - perempuan penampilan macam lelaki nafsu kat perempuan
2.Tomboy- perempuan penampilan macam lelaki but nafsu still macam normal person bernafsu pada lelaki
3.Lesbian- 100% like ladies kebanyakkan diorg sooooooooo hot percayalah seksi,cantik, stylo.... tapi suke sesama perempuan(Dark pernah ikot diorg clubbing)....
Dark_Vampire 29-9-2014 04:40 PM
ipes2 : Ada family; wife sekarang ni kat Madrid ada conference. Memang setiap kali balik hanya balik sorang je.. ha ha bleh merendek. (I tak tau pon apa makna ... klang dekat2 sham alam where.....oooo dok jejauh...ha3 nasib lah yerrrrr.......klang dok dekat sentosa....15 min g tempat keje ...oooo merendek jgn over sudah.... keh3....      ...
Write to Wall
Visitors
Groups

No groups yet


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 04:11 AM GMT+8 , Processed in 0.064991 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top