CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7157|Reply: 11

[2015] BAJIRAO MASTANI - Love Story Of A Warrior

[Copy link]
Post time 31-1-2016 07:54 AM | Show all posts |Read mode
Edited by beta_carotene at 31-1-2016 06:49 PM






TRAILER:


SYNOPSIS:

Based on thelife story of one of India's greatest warrior Peshwa Bajirao Balal.
This is a story of a warrior who has neverlost a battle but unfortunately faces trials and tribulations from his own family
when he takes Muslim princess Mastani as his secondwife, much to the dismay of his first wife Kashibai,
his scheming mother Radhabai and cunning brother Chimmaji Appa.


AWARDS:

AwardDate of CeremonyCategoryRecipient(s) and nominee(s)ResultRef(s)
Filmfare Awards16 January 2016Best FilmBajirao Mastani
Won

Best DirectorSanjay Leela Bhansali
Won

Best ActorRanveer Singh
Won

Best ActressDeepika Padukone
Nominated

Best Supporting ActressPriyanka Chopra
Won

Tanvi Azmi
Nominated

Best Music DirectorSanjay Leela Bhansali
Nominated

Best Female Playback SingerShreya Ghoshal (forsong "Deewani Mastani")
Won

Best Production DesignSaloni Dhatrak, Sriram Iyengar, Sujeet Sawant
Won

Best Costume DesignAnju Modi, Maxima Basu
Won

Best ActionSham Kaushal
Won

Best ChoreographyPandit Birju Maharaj (for song "MoheRang Do Laal")
Won

Producers Guild Film Awards22 December 2015Best FilmBajirao Mastani
Nominated

Best DirectorSanjay Leela Bhansali
Won

Best Actor in a Leading RoleRanveer Singh
Won

Best Actress in a Leading RolePriyanka Chopra
Nominated

Deepika Padukone
Nominated

Best Actress in a Supporting RoleTanvi Azmi
Won

Best Performance in a Negative RoleTanvi Azmi
Nominated

Best DialoguePrakah R. Kapadia
Won

Best CinematographySudeep Chatterjee
Won

BestArt DirectionSaloni Dhatrak, Sriram Iyengar, Sujeet Sawant
Won

Best Sound DesignBishwadeep Chatterjee
Won

Best Costume DesignAnju Modi, Maxima Basu
Won

Best ChoreographyRemo D'Souza (for song "Pinga")
Won

Screen Awards8 January 2016Best FilmBajirao Mastani
Nominated

Best DirectorSanjay Leela Bhansali
Nominated

Best ActorRanveer Singh
Won

Best Supporting ActressPriyanka Chopra
Won

Best Actor (Popular Choice)Ranveer Singh
Nominated

Best Actress (Popular Choice)Priyanka Chopra
Nominated

Best Actress (Popular Choice)Deepika Padukone
Won

Best Actor in a Negative Role -FemaleTanvi Azmi
Nominated

Best CinematographySudeep Chatterjee
Won

Best Production DesignSaloni Dhatrak, Sriram Iyengar, Sujeet Sawant
Won

Best Costume DesignAnju Modi, Maxima Basu
Won

Best Special EffectsPrasad Sutar
Won

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2016 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam best jer. Nak tonton cerita ni la...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 01:12 PM | Show all posts
Bhajrangi bhaaijaan lg bestb
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2016 01:25 PM | Show all posts
Trivia:

Filem 'Bajirao Mastani' ni terbengkalai sejak 15 tahun lepas.Selepas kejayaan Hum Dil De Chuke Sanam pada 1999, Sanjay Leela Bhansali pada asalnya nak menampilkan Salman Khan dan Aishwarya Rai sebagai lead filem ni, tapi tak jadi selepas diorang berdua break up.

Lepas tu SLB nak gandingkan pulak Salman Khan dengan Kareena Kapoor dan Rani Mukherjee sebagai Kashibai.
Dia nak jadi pengarah pertama yang gandingkan Kareena dan Salman on screen, tapi sekali lagi tak jadi sebab Salman dan Kareena buat filem Kyon Ki.Selepas tu SLB simpankan projek ni dan 2015 barulah jadi kenyataan.

Ironinya, filem Bajirao Mastani bersaing di pawagam dengan filem Bajrangi Bhaijaan yang menampilkan Salman Khan dan Kareena Kapoor, pelakon yang pada asalnya sepatutnya berlakon filem ni 15 tahun yang lepas.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2016 01:28 PM | Show all posts
tagas replied at 31-1-2016 12:12 PM
Bhajrangi bhaaijaan lg bestb

yang tu memang x dinafikan lah sis.
BB certainly lebih bagus dari BM.

tapi meols tetap rasa layak jugak BM ni menang filmfare sebab filem ni sangat cantik secara visual dan storyline pun not bad.

Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh macam best jer..tapi love2 story ni cam boring skith skrg nak tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:34 PM | Show all posts
best je citer ni. deepika memang nampak cantik dalam ni


Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2016 02:23 PM | Show all posts
teringin sgt nk tgk cte ni selain Dilwale dan Bhjaragi Bhaijan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2016 05:47 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 31-1-2016 01:28 PM
yang tu memang x dinafikan lah sis.
BB certainly lebih bagus dari BM.

2 genre berbeza..takleh nak banding sangat.. apapun mmg terbaik both films
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 10:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 04:11 PM | Show all posts
hari raya lepas sy dapat tgk filem ni di astro malangnya sarikata ada masalah teknikal.x dapat hayati filem hebat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 08:19 AM | Show all posts
Dah nonton mobie ni kat astro ...
mmg best ....
isteri pertama hindu ... isteri kedua islam ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 01:00 PM GMT+8 , Processed in 0.249185 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list