CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: azrain98

Shila Amzah top charts again in HK and Taiwan with new song (Zaijian)

[Copy link]
Post time 9-12-2015 03:00 PM | Show all posts
salah seorg singer Malaysia yg cukup membanggakan
video dia kat youtube view juta2
satu dunia kut
kira good move la dia pindah ke china/hk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2015 03:04 PM | Show all posts
sejak kes kebudak budakkan dia masa putus cinta dgn sharnaz dulu...entah kenapa..banyak kali aku cuba paksa diri untuk suka shila ni..tapi tak boleh..apapon congrat shila..moga lebih berjaya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Shila nyanyi lagu mandarin ikut style dia powerful voice .. Memang lain dari lain.. Pengikut dia bukan dari tanah besar saja malahan dah capai Europe dan us..shila ni sampai diharapkan dpt menaikkan mandopop keseluruh dunia.. A non Chinese singer is given the task to bring mandopop sound ke seluruh dunia..giler.. 2016 aku predict karier shila lebih cemerlang bila album dia dipasarkan.. Memang Peminat dia ternanti2 album  mandopop dia.. Ciayouk shila..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian shilalat. Wartawan still boikot dia ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Athrun.Zalaa replied at 9-12-2015 08:00 AM
Sekali baca mcm Zildjian...

Sebutan dia cai cyen.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 09:42 AM | Show all posts
semoga maju jaya dekk
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu best. Tp mv so bad....  klu dia maintain yg backdrop hitam tu dgn focus kat dia tu pun better
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 02:49 PM | Show all posts
Tahniah shila....Proud of u girl...
cter2 kejayaan shila slalu tau dr forum jer.
tahniah pada yg upadte tu.tt..

xder pun cter ni kluar kat news feed fb ker.RK ke BN
ker..hmm..terok betol wartawan malaysia ni..cter ptt di cover.x cover..
Lg diboikot dicni,lg dia berjaya di luar.

insyaaalah,Allah x kan putus memberi pd mrk yg layak..
GUD LUCK SHILA!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2015 02:51 PM | Show all posts
ohnoLia replied at 10-12-2015 01:53 PM
Lagu best. Tp mv so bad....  klu dia maintain yg backdrop hitam tu dgn focus kat dia tu pun better

haa exactly.

mv so bad. iols pun pk benda sama. just fokus kat muka dia..tudung pun patut hitam juaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:41 PM | Show all posts
Kagum aku kt budak Sila nih. Cong ceng cong ceng pun cong ceng cong ceng lah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:59 PM | Show all posts
Sedap lagu dia yang baru ni. Tahniah Shila. Chaiyok chaiyok
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
idolfan replied at 10-12-2015 02:51 PM
haa exactly.

mv so bad. iols pun pk benda sama. just fokus kat muka dia..tudung pun patut hita ...

Ayol rasa mv tu dia buat sendiri kot... takkanlah x boleh buat mv yg melatop2 sikit ye kann..

Cuma ayol berharap dia tak ambil full shot waktu dia berjalan  dr belakang... sbb nmpk mcm dia gain weight. Mcm lgu pertama yg kat last2 babak tu... so no no. Yg mv kedua ni pun ada lg full short dr belakang cmtu...
Melainkan klu dia dah slim balik...

Sayang lgu dah best tp mv .. hmmm...  ayol mula follow lagu2 dia sejak terdengar lagu yg pertama tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:40 PM | Show all posts
"dan tak keterlaluan mengatakan telah menjadi permata hati Asia!"

Kalau banding dgn artis lain di Malaysia, membanggakan. Tapi statement tu keterlaluan.
Asia tu luas.
Kalau mat salleh ye. Asia tu, org yg line-line China, Korea, Jepun
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg bagus cuma smpai skang aku tgk dia xbrapa matang..dlm ig, suma gambo selfie bajet cute, video pun, control gila cara bcakap tu, a bit childish..ckp inggeris pn punyalah nak american accent sampaikan thank you so much jadi thank you sor murch. Hahaha. Aku tgk ada peminat omputeh dok tego dia psal accent yg dibuat2 itu. Tapi beliau mmg ada  bakat nyanyian yg hebat..cuma kalau dia sedikit selamber sperti yuna tu, msti lagi bagus..yuna nampak lebih mnjadi diri sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 05:20 PM | Show all posts
Tahniah Shila. Man jadda wa jadda. Siapa yang berusaha dialah yang dapat. Yang tak berusaha tu melopong ajelah bercakap ya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Lirik dia best kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2015 06:14 PM | Show all posts
hauknye video clip
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2015 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau cakap pasal nak menilai muzik & suara shila, saya tak arif. Tapi kalau dari sudut menilai penghargaan dari peminat, sy boleh la sikit2. Hehe. Korang tgk tak video dia kat youtube? Masa dia masuk bertanding (tak pasti itu pertandingan pertama dia atau tak). memula tak ramai orang kenal dia, bila dia nyanyi dan dpt tangkap lagu penyanyi sana dan nyanyi dgn baik, ramai plak yang suka. Orang luar plak tu, bertudung & tak slim sgt mcm penyanyi local mahupun artis luar yg lain (korea especially). Kenapa?

Sebab suara, penghayatan & penyampaian lagu tu buat peminat sana suka. Ini pandangan sy la. Yg datang dengar siap tutup mata menghayati lagu & menangis bagai. Bukan sbb shila, sbb lagu tu sendiri. Konklusinya, peminat sana appreciate muzik dan tak memilih rupa & fizikal (pada saya shila biasa2 je rupa dia, sbb ada yg lagi cantik kalau nak dibandingkan). Peminat2 yg beratur tgu shila keluar mcm artis kpop dtg malaysia tu. Jerit2. Mcm tak percaya itu shila amzah. Tak tau la kot diorg tgu artis HK ke ape.

Pandai bawak lagu, bawak diri... haa jalan. Orang dah suka tu, teruskan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2015 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
sebaya aku tapi dia dah berjaya kat luar..huhuhu smpai tua..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2015 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 9-12-2015 02:07 PM
aku nk lupakan psl kes dia ngn wartawan yg tak berapa bagus tu.

cuma, aku perati la.. di mesia ni ...

Anggap je lah macamni.
Bakat seni suara dan seni2 lain yang asal dr malaysia memang berkualiti dan A-list. Mmg contoh yg baik Aina,Ewal Af tu dan beberapa lagi artis lain yg dapat penghargaan luar tiada appreciation dr dàlam negara sendiri... dah sejak dari awal program nyanyian sendiri kita dah disogok dan menjadi banchmark ; seni suara di malaysia hanya bergantung atas dasar POPULARITI dan KARISMA. Bias tang tu.
So, kalau tgokkan Shila kalah atas dasar penjurian awam, undian rakyat malaysia sendiri. Selain tu, rakyat malaysia lebih terarah dengan drama dan segala bedah faktor X yg bukan sepenuhnya menghargai bakat dan kemampuan vokal semata. Contoh, AF4. Faizal kalahkan Farhan walhal semua akui kemampuan vokal Farhan time tu mmg WOW.
Dipendekkan konklusi,

Penghargaan kita lebih kepada populariti dan karisma. Bukan kepada bakat semata2.

Sebab itulah, banyak bakat2 besar x menyerlah di malaysia. Bila keluar je nampak gah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 12:03 AM GMT+8 , Processed in 0.196643 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list