CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: azrain98

Shila Amzah top charts again in HK and Taiwan with new song (Zaijian)

[Copy link]
Post time 8-12-2015 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Shila ni kalau bkn sbb bapak dia kekwat blh pergi jauh kt malaysia..

tp apakan daya...mulut bapak cam elok sikit drp kumbahan indah water.

Kagum dan bangga jgk dgn anak malaysia, melayu plk tu, bertudung plk..tp bkn stakat blh survive tp femes dan dpt award kt negara china yg artis cina  malaysia pn x berjaya utk jual diri, apatah lg femes smpai kalau pegi china, sebut negara sama ngn shila amzah hangguk2 dorang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2015 08:58 PM | Show all posts
nama shila pon ada ade dekat wiki

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandopop#Notable_Artists

setanding aaron kwok, anita mui,sammy cheng,jay chou
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2015 11:54 PM | Show all posts
tak faham aku.....bagi aku suara dia bese je....hehehehe

tapi aku suke dia cover lagu jay chou....tapi xde versi studio....kan best kalo ader
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2015 11:56 PM | Show all posts
tahniah Shila! keep the good work!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MH37O replied at 8-12-2015 03:14 PM
tahniah..... dia ni rajin belajar (bahasa cina) tu yg boleh pergi jauh...bayangkan dia cuma tau spea ...

first time iols perasan komen uols xde perkataan Gred   .by the way ,setuju jgk .nmpk shila ni btol2 struggle nk tempatkn diri sheols dlm industri kt sana .kipidap
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 01:00 AM | Show all posts
sedey wartawan malaysia hauk2 belaka
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Catchy la lagu ni! Best. Congrats shila!! Luv u
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah shila!! Kelassss,lagu inspired by kisah cinta sheols dgn nanas kah

Apa pun hebat pencapaian dia,alang2 dah masuk market sana,pergi lagi jauh shila!! U go girl!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2015 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru dgr betul2 dua2 lagu ni,sedap la.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 06:08 AM | Show all posts
Bangga dengan pencapaian Shila ni. Wartawan Malaysia patut bagi dia lebih publisiti, bukan cari publisiti murahan. -__-
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 08:00 AM | Show all posts
Sekali baca mcm Zildjian...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 09:20 AM | Show all posts
i minat shilaa...takdelah sampai fanatik.
bangga dgn pencapaian Shila.
tukang make up dia pun dah pakai tudung...i suka
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 11:06 AM | Show all posts
wah tahniah ..lagu ilham sendiri jadi juara gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 11:16 AM | Show all posts
VirginLady replied at 8-12-2015 07:37 PM
giler laaaa..korang tau x berapa rate dia??

tercampak pen aku

let me guess 6 figures per song?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Apala nk heran market msia yg sendu hujung2 lagu fames psl diangkat jd lagu drama hauk 7pm... Market china lg luas...takat wartawan sangkak msia x bg coverage pun apa nk heran janji wartawan international bg coverage...good for her and yuna...xyah balik pun xper ..muda2 lg hbs2an rebut peluang..u go gurls..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 12:28 PM | Show all posts
retis kpop pon terkemut2 tercirit2 nk break into chinese punya market...ko kira awesomelah sis..cuma kurangkan meroyan ..insyallah elohim will be on your side.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2015 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols lbh berjaya kalau sheols bukak tudung mcm pelakon normah damanhuri, propesialnal katakan, pastu blonde2 sket rambut tu pakai mini skirt kene lbh daring,pastu music video tu kene sexy2 sket ade model jantan ade adegan drama2 peluk2 cium kiss kiss, harus wartawan bapok msia ade bahan ye la benda baik xnak cerite nak jaja cerite buruk je
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Perghh rezeki dia memang kat sana.. Kalau kat Malaysia peminat suka ambil tau cerita negatif saja.. Syukurrr dia top kat hk bkn Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 02:07 PM | Show all posts
Edited by chinta89 at 9-12-2015 02:11 PM

aku nk lupakan psl kes dia ngn wartawan yg tak berapa bagus tu.

cuma, aku perati la.. di mesia ni kalau cth program ape ntah Ainaa masuk tu yg ella jd sifu dia, pdhal dh mmg ainaa tu best tahap gaban.. Pemenang pingat World Championship of Performing Arts Award 2014 di Hollywood  tup2 bila masuk program kat tanah air sendiri kalah kepada anak buah si dayang(sori lupa anak didik dia yg lelaki dapat no 1 tu ape nama).

cth mcm shila ni, dia hebat dia luar negara kalah retis hebat lain. tp bila btanding di mesia dia x dpt johan pun. dia masuk prtandingan just dapat no 2. so, yg no 1 tu lg hebat dari dia la kan? ak jd teringin nk yg dapat atasi shila tu g blawan kat oversea dapat celen ke tak?

juri di mesia tak pndai menilai  or juri luar negara yag salah menilai.. kalau tgk bakat retis2 yg diiktiraf d luar as shila ni, nampak gayanya bila la industri mesia nk maju kan? asik melalak ckp kita2 xnk sokong industri tempatan bila retis hollywood n kpop lbh dminati..

mohon jgn dilahar.. me cuma nk kepastian.

kalau x suka xpe. ni pendapat aku je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2015 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
pergh.. Sedangkan Luhan pun tersangat famous di China dan Korea dia boleh kalahkan.. Power sungguh lah dia punya popularity kat china
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 09:28 AM GMT+8 , Processed in 0.092036 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list