CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ellejo

Eli celaru ni sis!

[Copy link]
Post time 1-12-2015 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 01:04 PM
dh bincang dgn dia. dia mintak bg pluang. dia pun da lama xbergayah. two years la sejak gatherin ...

Bab curang tu, macam aiol kata seblom ni lelaki straight pun boleh jah curang tido ngan pompuan lepas menikah macam kesah2 bodoh kat FD tu.

Bak kata @mommymonster82, susah nak cari lelaki yang caring dengan kita. So kalau aku jadi Eli, aku akan beranikan diri jah untuk move to the next step @ bawa jumpa family then menikah. Dah alang2 jatuh cinta kan sis, so daripada tertidur sama2 baik halalkan hubungan itew.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2015 02:04 PM | Show all posts
Edited by awanjingga at 1-12-2015 02:06 PM
ellejo replied at 1-12-2015 01:10 PM
kalo taklik boleh letak syarat ke? langgar je cerai. yg skarang ni batin 4bulan je kan?
tebus tala ...

happy plak aku masuk thread ini....

...kalo nk tmbh sndiri pun boleh..
tapi jgn meroyan plak bila dh bertaklik bagai..langgar cerai meroyan.....

boleh pakai ke tebus talak kalo dh sahih gay
tuntut fasakh lah..

nikah je la kalo dia ada niat nk berubah...

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 1-12-2015 01:23 PM
Aiol ada baca confession sorang gay di board ni dulu. Heol ngaku penah jah ikut kenkawan straight  ...

eww, gila saiko mamat tu tengok diri sendiri pon turned on

so kesimpulan nya gay ni boleh je nak ngesek ngn sapa pun rupa nya..tapi kalau gay yang biasa dihenjut tu tak ketagih ke sekali tak dapat

*maaf, bahasa kurang sopan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 1-12-2015 01:29 PM
Bab curang tu, macam aiol kata seblom ni lelaki straight pun boleh jah curang tido ngan pompuan le ...

skarang rasa lega, aku rasa oklah kot. tapi engage dulu tgk cemana. xnak la cerai2 kalo terburu sgt buat kputusan. kalo engage, putus boleh baling cincin ke muka dia.
spjg engagement period nti kalo heshe ada apps gay je pun aku xnak.

iols dah install hornet dgn grindr utk monitor heshe

smlm rasa nak putuih, arini rasa nak ke dia. aku rasa nak maki je diri ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 1-12-2015 02:16 PM
eww, gila saiko mamat tu tengok diri sendiri pon turned on

so kesimpulan nya gay ni boleh ...

jgn cite henjut nanti aku terbyg. elok je dia dgn aku pgang tgn pinggang segala. takde org pun heshe pgang juga.

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 04:48 PM
jgn cite henjut nanti aku terbyg. elok je dia dgn aku pgang tgn pinggang segala. takde org pun hes ...

pegang je..u taktau dalam kepala dia pikir sapa


ok, jahat u doa banyak2 supaya dia betul2 berubah tapi kalau tuan badan taknak tak jadi jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 1-12-2015 05:03 PM
pegang je..u taktau dalam kepala dia pikir sapa



iols kasik dia free trial dgn test drive. kalo heshe nak lg, heshe kene pinang cpat2


ehh......

xdela memain je.
tunang dululah. tak OK boleh tggal je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 08:17 PM
iols kasik dia free trial dgn test drive. kalo heshe nak lg, heshe kene pinang cpat2



sekali dia dah test dia taknak dah..awak jugak yang merana

tunang dulu pon ok gak..fasa berkenalan kan
i doa u dengan dia ok2 je

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2015 09:41 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 12:42 PM
bekerjaya tu kategori bolehlah kalau nak berlagak dgn trisna

aku mmg ada pasang niat nak kikis  ...

No hal pun. Masalah wang dah memang dah tiada.

Now, kau kena berusaha supaya dia setia dengan kau seorang sahaja dan slowly menjauhi perbuatan terkutuk menggayah ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 1-12-2015 08:38 PM
sekali dia dah test dia taknak dah..awak jugak yang merana

tunang dulu pon ok gak..fasa b ...

lgpun dia xnak anak buat masa skarang. dia xsuka budak.tunggu kertu,ataupun bila dia tgk budak dia rasa seronok, baru dia fikir nak ada anak. so ada baiknya tunang je la kan dulu.

lelaki kalo xready nak ada anak nanti dia buat hal, dia xpikir anak2 pun. tu yg ada langsung xjenguk pas cerai dgn maknya. kata kakak opis aku la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 1-12-2015 09:41 PM
No hal pun. Masalah wang dah memang dah tiada.

Now, kau kena berusaha supaya dia setia dengan k ...

usaha baru nak mula sis. aku kene fefeeling perangai kasar mcm jejanz supaya dia xterkejuit sangat.

btul ke apa aku buat ni? be like a man?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 10:05 PM | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 09:54 PM
usaha baru nak mula sis. aku kene fefeeling perangai kasar mcm jejanz supaya dia xterkejuit sangat ...

Errr, ye ke harus berperangai kasar supaya dia x terkejut? Bukan ke sepatutnya berperangai lemah lembut supaya dia mudah jatuh hati dan sayang dengan kau
dan seterusnya merasa salah untuk curang dengan kau?   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2015 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 1-12-2015 10:05 PM
Errr, ye ke harus berperangai kasar supaya dia x terkejut? Bukan ke sepatutnya berperangai lemah l ...

yeke? bukan dia biasa dgn lelaki so kene jd mcm laki?
tapi kalo lembut2 rasa mcm fake pulak.tp btul juga kata u. lelaki lawannya pmpuan. dominant lawannya recessive, kasar lawannya lembut la kan kasi cayaq
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 10:19 PM | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 10:11 PM
yeke? bukan dia biasa dgn lelaki so kene jd mcm laki?
tapi kalo lembut2 rasa mcm fake pulak.tp b ...

Jangan la lembut sepenuhnya. Dikhuatiri dia akan ambil mudah dengan kau. Dalam kelembutan, kena ada ketegasan. Kasar 50% dan kelembutan 50%.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2015 09:53 PM
lgpun dia xnak anak buat masa skarang. dia xsuka budak.tunggu kertu,ataupun bila dia tgk budak dia ...

betul la tu u..kalau ada anak tapi tak ready pon susah jugak..belajar hidup berdua biar selesa dulu baru fikir fasa seterus nya
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2015 07:37 AM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 2-12-2015 07:44 AM

Hi tt, bila baca pengenalan thread tt teringat kat buku Sebelum Aku Bernikah kita baca 3 tahun yang lalu... TT dah tanya pendapat ibubapa tt pasal calon suami ini? beritahu mereka apa yg tt beritahu kami kat sini? Pada pendapat kita, untuk perkara yang penting seperti pernikahan ni, sebelum buat keputusan perlu bermesyuarat dengan ibubapa kita dan ahli keluarga terdekat , serta guru kita yang dihormati ilmu dan akhlak mereka. Amat penting untuk kita berbincang dengan orang yang sayang kita,dan orang yg akan deeply affected if something bad happened to us..


kalau anything happen to your marriage in the future, kami kat sini hanya mampu kata;  bertabahlah sis, never give up sis, banyak lagi kumbang yg lain, kesiannya sis etc....dan hidup kami berlangsung seperti biasa di sini sedangkan tt terpaksa hadap sendiri segala apa yg berlaku di sana.....  so ya...


dan bila nak buat keputusan, semestinya bukan masa tengah celaru...Relaks.. Beri masa untuk diri..take time to digest the situation..  asking questions to ourself about what we want in this life and hereafter, fikir matlamat jangka pendek dan jangka panjang,fikir pasal anak2 yang akan dilahirkan hasil dari perkahwinan ini, lifestyle bagaimana yg kita ingin corakkan buat anak2 kita,



Dalam hidup ini kadang-kadang kita tak sayang diri sendiri, tapi bila fikirkan pasal anak-anak dan keturunan kita, we will stop and think twice about everything we are doing at this moment...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2015 11:09 AM | Show all posts
kelakar aku baca permasalahan ko eli oii...yg bagi komen pon kelakar2 jua...hahaahah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2015 03:43 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 04:46 PM
itu mmg agenda dia yg diketahui umum sis. namun kalo skadar bgitu xusahla lebih2 kan sis bg harapa ...

mende ni lebih kurang mcm main judi laa.. ko gamble your life..

menang kalu menang laa besar atau kecik.. tapi kalau kalah apapon x dapat..

pepon tt, its all about your life.. fikirkanlah betul2..

think deeply k..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2015 09:36 AM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 11:23 PM
nafkah batin tu dildo je la sis gamaknya.

skarang sedang risik dgn teman.biar teman tlg korekka ...

dildo pun ok wat. gilir2
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2015 09:42 AM | Show all posts
ellejo replied at 29-11-2015 11:05 PM
aku rasa baik aku putus. kalo dia kata aku dalam hati dia selama ni pun selamba je heshe ngesek dgn  ...

xkan ending gitu je sis..

mybe dia xbrani nak confess..

hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:28 AM GMT+8 , Processed in 0.109383 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list