CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1864|Reply: 3

Kebebasan kewangan

 Close [Copy link]
Post time 6-11-2015 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua kawan2..

Kalau tgk ig anak2 org kaya seronok je tengok diorg tak payah kerja tapi boleh enjoy ke sana ke mari, duit bukan masalah.. sebab apa.. sbb parents diorg kaya, dan dh siapkan harta/ passive income utk anak2 mereka. Tapi utk org2 biasa mcm saya ni.. kenalah kerja kuat utk mencapai semua tu kan.. kena kumpul harta yg boleh dijadikan pendapatan pasif di kemudian hari.

Best betul kalau tak payah kerja tp duit masuk bulan2.. Boleh travel sana sini dgn gumbira.. dan boleh beribadah dgn tenang.. lebih2 lagi di masa kita masih muda dan bertenaga.

Ada tak sesiapa kt sini dh mencapai kebebasan kewangan atau sedang berusaha ke arah itu. Boleh share2 utk panduan kita bersama.

** kalau topik ni tak relevan, momod boleh close ya.. (tp harap tak la.. hehe)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2015 10:29 AM | Show all posts
Dunia hanyalah pinjaman semata2

Akhirat lah tempat yg kekal utk selama2 nya
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2015 10:34 AM | Show all posts
aku berusaha untuk dapatkan "pasif" income untuk bekalan akhirat.

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2015 11:02 AM | Show all posts
kepada tt,

sila refer peraturan PP. jika sekadar nak borak-borak kongsi pengalaman atau pendapat, boleh cuba buka di board motivasi/pendapat/borak.

harap faham ye.

terima kasih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:05 AM GMT+8 , Processed in 0.079579 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list