CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: faiz33

Aircond - Ada sapa tau yg paling bagus tak?

[Copy link]
Post time 8-5-2020 12:33 PM | Show all posts
fai00 replied at 8-5-2020 09:59 AM
tumpang lalu. sy pon ingat nak beli aircond, dah janji dgn org rumah huhu. ada kt mana2 boleh beli o ...

Aku suka beli brg elektrik kt senheng. Tak silap aku ada senheng online. Cuba tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 12:35 PM | Show all posts
I baru beli oven kt senheng online..sje nk test power membakar lgi hihi..i bayar pn gune boost sbb ada cashback..boleh beli benda lain lagi nanti hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry to say.. Pengalaman aku sndiri.. Sejujurnya aku ade 4 ketul daikin smua inverter.. 1 unit 1hp r410.. Yg lain smua r32..aku survey jenama aircond trbaik bca forum n review.. Terbaru thn 2020 aku beli model daikin 1.5hp smarto sbb cggih.. Malang nasib aku 2 thn lbih guna 1.5hp (rosak mei 2021) daikin ftkg inverter rosak code error u4 & L5.. Pd tarikh 10 jun seketul lagi daikin inverter 1hp rosak bnda yg sama.. Code error L5 & u4.. Kos repair seunit rm600 - rm800.. Rumah sewa bini aku guna non inverter Panasonic dah 6 thn, blm problem.. 1 bilik guna hisense 1st model aircond pn xde problem.. Padahal daikin aku jaga servis sebaiknya, sdgkn rumah sewa budak2 pkai x jg servis.. Daikin stiap thn aku pggil technician utk servis chemical.. Mgkn nsb aku malang.. Daikin rumah aku stiap bulan aku buang habuk, beli chemical utk service sndiri.. Skrg aku blm repair sbb pkp.. Tgh fikir nk tukar brand.. Aku byk kumpul ilmu & sembang dgn mcm2 technician melayu & cina.. Rumusan yg aku dpt, ini hanyalah strategy marketing.. Klu korg nk tau, dai*** kurang upgrade brg dia sdgkn laporan dari technician byk kes pipe mudah patah sbb dai*** skrg da x buat spring mudah lentur utk model dia.. Knp bnda ni pnting? Sbb aircond perlu diselenggara dgn cabut smua skurang2nya 1 thn atau 2thn skali skali.. Brgntg tahap kotoran dlman dia.. Sbb aku beli model termahal smarto, dgn brggapan full spec msti yg trbaik.. Tp aku silap, klu teliti pd pmbuatannya.. Mcm sama je dgn yg biasa.. Ketepatan body, kekemasan body.. Blh kata jenama lain lg brsgguh2 buat.. Daikin gah sbb dia dah ada nama.. Tp yg model r410 aku alhamdulillah, xde mslh.. Dah 4 thn.. Cuma ade kes gas kurang sndiri wlupn xde bocor (sbb technician da check guna nitrogen). Rupanya model ni gas leh leak melalui compressor.. 2x cuma tmbah gas dgn cara betul.. Ni sejujurnya dari pgalaman aku.. Pkp ni modai xde, jd aku decide nk tukar non inverter yg murah je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ImpianSeroja at 19-6-2021 08:02 PM

Mitsubishi tetap pilihan..dah beberapa tahun da pakai masih sejuk..bil letrik pun x byk sgt pun..ok la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 09:32 AM | Show all posts
sedang guna Panasonic inverter. ok juga tak ada rosak nak masuk 5 tahun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 05:29 AM GMT+8 , Processed in 0.066333 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list