CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: faiz33

Aircond - Ada sapa tau yg paling bagus tak?

[Copy link]
Post time 23-2-2016 04:36 PM | Show all posts
nak tnya skit...brand aircond mana yang ok utk bilik tidur?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2016 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg beberapa tahun lg sure tak keluar dah non inverter guna gas biasa...skrg yg non inverter pun guna gas inverter..paiping biasa tak boleh masuk..kalau nak consel dlm mmg kena pecah dinding balik la...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak2nya aircond untuk 2hp.. brand apa paling jimat elektrik?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak2nya aircond untuk 2hp.. brand apa paling jimat elektrik?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2016 10:22 PM | Show all posts
sazzie replied at 20-4-2016 08:11 AM
Agak2nya aircond untuk 2hp.. brand apa paling jimat elektrik?

brand x melambangkan penjimatan.

kalo nak jimat baca la star rating dia, yg sticker ada bintang kaler merah tu.

ambik la yg ada 5 star. lg bnyk bintang lg jimat. tp max pun 5 bintang je la.

x kan itu pun nak kena ajar?

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2016 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengah survey aircond gak ni.. rata2 rekomen daikin/mitsu.. daikin harga murah berbanding mitsu. Cuma tengah survey penjimatan skrg ni..
Kalau mitsu heavy ind.
Bagi penggunaan 8jam/day, Model YL SERIES
2.0hp = rm51/month
1.5hp= rm31/month
1.0hp= tm22/month
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2016 10:19 AM | Show all posts
asyuhada84 replied at 8-5-2016 11:44 PM
Tengah survey aircond gak ni.. rata2 rekomen daikin/mitsu.. daikin harga murah berbanding mitsu. Cum ...

i guna daikin...so far ok dan agak jimat............
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2016 11:51 AM | Show all posts
I guna midea inverter 1hp.

so far so good, masih sejuk lg walaupun da hampir 6 bulan.

mcm bilik depan i guna hisense 1hp non inverter. da x brp sejuk.

patut la murah, yes hisense murah skit harganya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2016 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ACC AIRCOND SERVICE
Membekal dan Memasang HawadinginPelbagai Jenama.

Perkhidmatan:
- Buka dan Pasang hawadingin
- Cuci dan Isi Gas
- Membaiki Hawadingin

Tempat : Pulau Pinang & Sungai Petani

Sila hubungi:011-21876313 (MR CHEN)
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 05:13 PM | Show all posts
guna daikin..kadang2 sejuk kadang2 tak..da servis pon sama je..cuaca kat lua panas sgt kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2016 03:00 AM | Show all posts
aku google inverter tu fungsi dia control speed motor compressor... kira macam sensor jaga temperature lah eh?
kalau yg takde inverter tu dia fix speed lah yer?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2016 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by irfanmohamad at 9-12-2016 10:24 PM

sy pkai 1.5hp mitsubishi heavy duty utk bilik tdo..tp mcm xpuas ati la mcm x brape sejuk..stiap kali on mesti nk kene main2 setting baru sejuk..klu  duk dlm aircond tp badan berpeluh..nk kata x sejuk..mcm sejuk..bila duk lama sikit bdn rasa x slese mcm panas..contoh mcm hari ni on aircond pkul 7 mlm..masuk tdo pkul 10 mlm..bila masuk rase sejuk..bila baring duk lama ckit bdn rase belengas..anak2 tdo pun xpkai selimut..adakah komen2 yg mngatakan aircond mitsubishi ni bagus dari mitsubishi electric bkn dr mitsubishi heavy duty.. bnyak persoalan yg buat sy trtanya2 n musykil..aircond baru 4bulan pkai..mslah ni jadi masa mula beli lagi
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 04:20 PM | Show all posts
saya tengok rmai feedback asyik sebut2 pasal daikin dgn mitsu. mn lg okay?alang2 dok pkir nk pasang aircond.cuaca panas mlmpau.ada apa2 promosi tak skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:44 PM | Show all posts
513172 replied at 4-8-2016 05:13 PM
guna daikin..kadang2 sejuk kadang2 tak..da servis pon sama je..cuaca kat lua panas sgt kot

yg ni ko dah gune lama ke?
ko setiasa buka ke kadang2 je?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 05:47 PM | Show all posts
zofea12 replied at 25-4-2017 04:20 PM
saya tengok rmai feedback asyik sebut2 pasal daikin dgn mitsu. mn lg okay?alang2 dok pkir nk pasang  ...

dua2 pun xpena gune....
aq pun tgok komen2 positive dr Dikin ni, pikir nak beli jugak


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 06:24 PM | Show all posts
Siti95 replied at 25-4-2017 05:44 PM
yg ni ko dah gune lama ke?
ko setiasa buka ke kadang2 je?

aku guna jnma ni jgk,tp yg inverter pnya..ac aku sejuk je..gas krang kot tu xsejuk..pns pon tak rasa..jnis aku pkai ni mmg kna buka lama bru sejuk btol2..atau jrg cuci sbb tu xsejuk kot..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Siti95 replied at 25-4-2017 05:44 PM
yg ni ko dah gune lama ke?
ko setiasa buka ke kadang2 je?

Setahun.. kalau ada kt rumah mmg buka je memanjang..panas oi
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:00 PM | Show all posts
513172 replied at 26-4-2017 07:27 AM
Setahun.. kalau ada kt rumah mmg buka je memanjang..panas oi

ni ko guna yg ekon biasa ke?buka lama bukan bil mlambung ke?kalau jnis pnggunaan lma selalu org guna inverter pnya la.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 05:26 PM | Show all posts
suhada10 replied at 26-4-2017 03:00 PM
ni ko guna yg ekon biasa ke?buka lama bukan bil mlambung ke?kalau jnis pnggunaan lma selalu org gu ...

mmg bil mlambung kalau dok bukak je..letrik kn jln..nk jimat g tukar inverter la.tp mhal la..gas pon mhal...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 12:02 PM | Show all posts
air kon skrg tak byk yg mmg benar jimat lektrik
setakat kup sejuk blh dah...nak jimat temp kena cam bilik , klau cam tu lebih baik tak yah beli air cond
rumahku pun ada 2 air kon, lektrik pernah cecah 300+ mak bapak ko bukan main kejut
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.074080 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list