CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: theskems

Guna manusia sebagai pasak bangunan

[Copy link]
Post time 24-6-2015 03:56 PM | Show all posts

yg hujung sekali pakai cap tu ekk??sebab gambar x clear sgt kan..so x perasan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 04:03 PM | Show all posts
ell768 replied at 24-6-2015 03:56 PM
yg hujung sekali pakai cap tu ekk??sebab gambar x clear sgt kan..so x perasan..

clear je gambar...u tgk pakai hp ek?


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 04:06 PM | Show all posts
syahoney replied at 24-6-2015 04:03 PM
clear je gambar...u tgk pakai hp ek?

gambar tu mmg clear tp x perasan lak ada yg bergari tu jer...guna lappy jer..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 04:07 PM | Show all posts
ell768 replied at 24-6-2015 04:06 PM
gambar tu mmg clear tp x perasan lak ada yg bergari tu jer...guna lappy jer..

hah...ni br keluar gambar yg banduan tu...td keluar 2 keping jer...sebab tu duk usha2 mana gambar yg kene gari tu...kekkekeke ok thanx..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2015 09:10 AM | Show all posts
haah selalu sangat dengar benda gini masa kecik dulu nak kelaur pun takut woo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-6-2015 09:06 AM | Show all posts
Aku just nak tambah lagi satu famous cerita berkaitan kat USA semasa pembinaan Hoover Dam dari tahun 1931 hingga 1936. Projek ni dalam 100 orang mati atas pelbagai sebab cuma antara kisah kematian yang paling ngeri dan famous ialah pekerja2 jatuh ke dalam casting dam semasa concrete dituangkan.

Oleh sebab casting tu tinggi dan kalau nak cuba selamatkan lagi bahaya (and mungkin mengganggu operasi), diorang teruskan tuang concrete sampai penuh.

Satu lagi insiden kat Fort Peck Dam tapi instead pekerja terjatuh, struktur empangan tu yg roboh. 34 orang terperangkap, 8 diisytihar mati. Tapi semasa proses menyelamat cuma jumpa 2 mayat. Lagi 6 mayat tak jumpa so projek diteruskan dgn mayat lagi 6 orang kekal somewhere dalam struktur empangan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2015 09:29 AM | Show all posts
aku tgk pakai laptop, siap zoom sekali pun tak nampak pun sesape yang kaki bergari.

Anyone boleh tolong highlightkan??
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2015 10:02 AM | Show all posts
I pernah terbaca tentang hal ni..
Betullah tu...upacara ni di panggil human pillar. Jepun paling byk monumen2 yang dikaitkan dengan ritual ni...diaorg sebut hitobashira...ritual tanam orang hidup2 utk elakkan malapetaka berlaku masa pembinaan sedang dijalankan.

Ada org cakap kat Hokkaido, byk org jumpa tulang2 manusia bersepah-sepah kat bawah jambatan n terowong2 keretapi....katanyer tulah tulang2 pekerja2 binaan yang dijadikan korban...

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2015 01:13 PM | Show all posts
Cina yg tengah2 tu... baju kelabu.. kaki bergari tu x berapa nampak sangat.. tp nampak la kt seluar bahagian bwh tu cam bergari..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 06:37 PM | Show all posts
MISZZZ replied at 11-6-2015 03:18 PM
saya pon kerja construction jugak... sepanjang pengalaman ni, kalau tak pasak macam ni pon, akan ada ...

bkn area pd ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2015 08:30 AM | Show all posts
me pernah terbaca masa nak bina tembok besar china tu dia nak seribu orang ditanam dibawah tu..tapi at the end tanam sorang je ..tapi nama dia dalam bahasa cina bermaksud "seribu"
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2015 08:30 AM | Show all posts
me pernah terbaca masa nak bina tembok besar china tu dia nak seribu orang ditanam dibawah tu..tapi at the end tanam sorang je ..tapi nama dia dalam bahasa cina bermaksud "seribu"
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2015 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
masa umur 10-11 taun. kampung sebelah kecoh budak umur 3 taun ilang.kampung sebelah estet kelapa sawit.
org sekeliling saspek budak tu diculik buat pembinaan kuil yg agak besar.
tapi just story story mcm tu. xtau mana kebenarannya. nak tanya lebih2, aku pun baru tahap 2 dekat skolah rendah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2015 04:32 PM | Show all posts
juita replied at 7-7-2015 08:30 AM
me pernah terbaca masa nak bina tembok besar china tu dia nak seribu orang ditanam dibawah tu..tapi  ...

Hehe.. Teringat zaman sekolah dulu pergi camping pengawas kat janda baik.. 7 orang kene rasuk histeria.. Cek cek rupanya saka one of the student buat onar kat kawasan tu.. Panjang cerita dia and maybe aku akan bukak topic pasal ni tapi nak cerita ustaz kitorang dapat berborak dengan jin / penunggu kawasan tu.. Dia nak kepala lembu betina dengan seribu dinar sebelum kitorang balik.. Bingung sekejap mana nak cari..

Last2 budak yang ada saka tu bagitahu cuma baca Alif Lam Mim tu yang 1st page surah al-baqarah and ayat seribu dinar je.. Lepas tu kami dapatlah balik dengan takde gangguan..

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2015 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
theskems replied at 9-7-2015 04:32 PM
Hehe.. Teringat zaman sekolah dulu pergi camping pengawas kat janda baik.. 7 orang kene rasuk hist ...

Wahh!! Guna surah alBaqarah dan ayat seribu dinar aje? Ishh.. setan ni betol betol setan la.. nasib baik laaa.. nak kalahkan setan kene guna akal kekdahnye..

Sila buka benang baru tanpa segan silu.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2015 03:07 PM | Show all posts
aku org kk n mmg pnh dgr psl kompleks tu...jambatan tamparuli tu pun dgr2 ada gak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2015 02:32 PM | Show all posts
Another urban legend yang pernah aku dengar ialah apabila jambatan (bangunan not sure) siap, manusia pertama yang lalu jambatan tu akan jadi korban

So ceritanya, kontraktor yg buat jambatan tu setuju la dengan syarat yg jin tu bagi
Tapi makhluk ni kan memang spesies penipu
Once dah siap, jin ni menyamar jadi pekerja construction
Pergi rumah kontraktor ni tadi
Cakap kat wife dia, suami dia kemalangan kat site
Wife dia pun risau dan nak tengok suami dia kat site
Masa kat site, kontraktor ni nampak wife dia nak lalu jambatan tu
Tak sempat nak halang
Wife dia jadi korban yang husband dia sendiri agree


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2016 03:25 PM | Show all posts
Dah nak setahun dah thread aku nih yer.. Huhuhu..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2016 03:28 PM | Show all posts
cik.panda replied at 12-9-2015 02:32 PM
Another urban legend yang pernah aku dengar ialah apabila jambatan (bangunan not sure) siap, manusia ...

I think ini lah asal usul budaya animisme satu dunia.. Dari Maya, Mesir, Dayak, Greek, etc.. Semuanya berasal dari Jin mintak pemberian dan disangka sebagai dewa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2016 03:54 PM | Show all posts
korg ada yg pernah lalu jambatan tamparuli?

kan jambatan gantung tu kan...skrg ada jambatan baru yg kereta2 lintas bawah tu.

ada org local ckp jambatan baru tu takkan runtuh sbb mmg ada tanam org/kepala org  masa pembinaan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:23 AM GMT+8 , Processed in 0.075207 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list