CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: daiman

OCD

[Copy link]
Post time 22-4-2015 01:50 PM | Show all posts
daiman replied at 21-4-2015 12:04 PM
aku tak keje sebab tu mindset aku kata wajib mandi paling kurang 6 kali sehari. katala aku kat lua ...

aku tak dapat bayangkan perasaan family kau, sebab aku tengok orang yg mandi 3-4 kali sehari kat rumah aku skrg ni pon kadang2 rimas sebab bukan kotor pon duduk rumah tak keluar2.. kalau aku kena paksa mandi ikut timing kau mandi 6 kali sehari, memang aku bertukar jadi naga jadian kot. hehehe

bil air rumah aku free sebab duduk selangor. setiap bulan disponsor. so, kalau bil air RM60-70 tu aku rasa cam mahal melampau.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-4-2015 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
GUNDUT replied at 21-4-2015 05:13 PM
Rasanya kau ni jarang berpeluh (exercise). Cuba le bersenam, jogging sampai berpeluh berat setiap ha ...

aku tetiap pagi akan berlari 5km, minum paling kurang 2 liter. bmi 21.5.weekend wajib hiking..

ko rasa tak cukop exercise lagi ke eh..? ke cam no..?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-4-2015 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hanie_z replied at 21-4-2015 02:59 PM
sebenarnya mind set u je,
if u can change that, no problem anymore..
u sendiri mengaku if u xdapat ...

tq bagi pendapat

aku dah penah try cuba untuk buat2 lupa nak mandi tu. tapi dengan tetiba badan jadi gatal nak menggaru. aku rasa badan aku kotor gila mcm ada kuman beranak pinak sana sini.

penah masa tak de air dulu aku tetap jugak mandi berkali2 tapi dapat 2 jirus pun dah rasa bersih gila dah

ok aku akan cuba lagi untuk buat2 busy supaya aku lupa pasal mandi. tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-4-2015 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Fimie replied at 21-4-2015 02:43 PM
Ni dah kategori parah la ni.. Ni bukan pembersih ni sakit mental..pi kaunseling cepat sebelum family ...

mental eh. aku hanya part ni je kot yg terlalu obses. lelain ok.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-4-2015 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ice_sky92 replied at 21-4-2015 12:33 PM
Better cepat la pergi jumpa psikatri. Terlebih was-was sampai resah itu memang tidak normal la TT. ...

sebenarnya aku nak type tqvm je tapi pendek sangat.. hehehe

" tqvm "
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
daiman replied at 22-4-2015 06:09 PM
aku tetiap pagi akan berlari 5km, minum paling kurang 2 liter. bmi 21.5.weekend wajib hiking..

...

Kasi lagi heavy. Up jadi 10km pulak. Sampai tak larat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by LuLu^Lost at 22-4-2015 08:29 PM
daiman replied at 21-4-2015 05:50 AM
memula aku ingat macam perkara biasa je. tapi smalam laki aku macam pendam sangat kot. dia cakap a ...


Nak tunggu parah? Akak... akak mmg dah parah dah. Hahaha.. 6 kali mandi tu dah pelik dah, tambah la 12 kali. Adoi.


Tak tau la cara mcm mn nak rawat. Sbb tak pernah jadi lagi. Sy cuma pernah rasa yg no 1 tu. Tp tak teruk sgt la sy rasa. Sy tak suka tombol pintu. Kat tandas office, diorg pakai tombol kat pintu. Bayangkan... dah cuci tangan dgn sabun, astu nak keluar dari tandas kena pulas tombol pintu...haa camne? 2 pintu plak tu nak kena lalu.


last2 sy redho je la kak. Kalau geli sgt2, lap tangan dengan wet tissue detol.

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt bil air sebulan berapa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2015 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
aku xde la tahap tt..bab whudu dgb solat tu selalu la dah sah2 gangguan setan kalo was was ni..

pastu aku x suke tekan butang lif dgn jari..at least ada tisu o kain..tombol pintu..basuh tangan pas pegang..

tt mandi sampai 12kali..mak datok..byk beno tt oi..ni da parah ni tt..apa kata tt tahan diri..cakap kat diri sendiri..tak normal mcm tu..if x boleh gak jmp la doktor
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2015 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tt xde keje ke nak buat smpai suka main ayor?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2015 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru tadi tgk variety show korea pasal laki dia OCD.. Rumah tak blh berhabuk, Mandi 6 kali sehari.. Sampai bini dia tak mandi sebab sakit pun dia tak nak tidur atas katil sekali kononnya kotor, dua bakul baju seperate underwear dgn baju biasa.. Tapi laki dia buat tak bersalah pun..

Kesian laki dengan anak TT.. Baik TT cuba ubah atau jumpa pakar sebelum orang lain tension dgn TT sampai tahap annoying tiap kali TT bukak mulut nak mengarah
mengarah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2015 02:15 PM | Show all posts
aku pun ade OCD gak tapi more into constant checking and allignment freak.
semua ini adalah permainan bisikan syaitan. cuba lawan suara bisikan dalam minda tu.

aku dah cuba memang berkesan tapi perlukan latihan lawanan.
practice make perfect.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:12 PM GMT+8 , Processed in 0.203913 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list