CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 14059|Reply: 75

Tolong..suami ku terjebak

[Copy link]
Post time 4-4-2015 01:11 PM | Show all posts |Read mode
Salam.
Alkisahnye malam tadi suami I ajak dgr orang promote water filter. So I really thought the normal water filter yang macam tong besi letak kat luar rumah tuh.

End up rupanya MLM uols. Enagic. Jual air kangen. Water ionizer bagai.
Hangin jugakla. Dr pukul 9 smpi kul 12 tghmalam. Demo macam macam nak tunjuk air kite minum ni berasid sangat. Baik minum air alkali.

Yang bestnye yang join group group ni orang orang tua yang kaya raya. Satu machine tu almost rm 13K. GILER.
duk cakap air kangen ni amik inspirasi air air miracle kt dunia and of them air zam zam. Bestnye malam tadi tak plak ko demo guna air zamzam sekali.
Ada empat jenis air je. Air karbonat, ro, air paip and air kangen.

I just want normal water filter dr luar yang tapis kotor karat n klorin je pun.
Please help me bagi bukti that this is a scam sama macam air bioaura n premium beutipul tuh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2015 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Google ja & pi bertarik rambut baling pinggan ngn laki hang... Forumer sini tlg baca ja
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 01:48 PM | Show all posts
survey kaw2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 01:54 PM | Show all posts
Apa lagi. Suruh suami hang cancel atau jangan terjebak. Segala jenis MLM atau produk magic ke atau produk penyembuh segala penyakit ke semua ni jangan percaya dan anda perlu elak. Kena hati kering sikit bab2 mcm ni. Harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 02:14 PM | Show all posts
cakap kat laki kau tak payah lah
baik amik yang coway
2 bulan sekali orang datang cuci, tukar filter
sebulan baru seratus.untuk 5 tahun.
siap ada panas sejuk suam.

aku amik 3. satu untuk sendiri. satu untuk mak. satu untuk tok
xda lah aku risau orang tua tua jerang air lupa tutup cerek ka apa ka
ko bangun tengah malam nak buat kopi milo pon senang
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 02:49 PM | Show all posts
Oooo... inilah dia air kangen yg kwn2 auntie dok sempat berbual sambil lalu tu.....

Katanya teknologi Jepun, nak buat ala2 air zam2. Something like elok utk kencing manis, bla-bla-bla dan juga utk mengawetkan kulit2 drp kendur....

Katanya boleh beli mesin tu... tapi kalau tak mampu beli jer air kangen ni drp pengedar dgn jumlah yg berkala... or something like dat...

Lepas tu, terus beralih ke topik2 yg lebih memberangsangkan.... hihihi......
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 03:22 PM | Show all posts
Amik ayq masak boh lemon....voilaaa..teda asid lg minuman ang sekelorga ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 03:46 PM | Show all posts
tak yah la percaya semua tu..
aku kerja makmal dulu..dah test benda2 macam ni..yang diclaim sebagai magic
padahal tak ada apa pun..
bakteria masih ada, asid masih ada dan  tak tukar pun ke alkali
claim boleh hapuskan radikal bebas dalam badan la..bla bla bla..
failed semuanya..sampai sekarang aku minum air masak..dan sekali sekala air mineral walaupun tahap bakteria dalam air mineral sebenarnya
10,000 cfu/ml setiap kali test. Selagi tak memudaratkan..ok la boleh minum
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2015 05:02 PM | Show all posts
alah minum air kangen air zamzam air poohkey pun bukannya boleh hidup selama-lamanya pun...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 05:16 PM | Show all posts
auntieagony replied at 4-4-2015 02:49 PM
Oooo... inilah dia air kangen yg kwn2 auntie dok sempat berbual sambil lalu tu.....

Katanya tekn ...

oh my.. rupanye nick ni mmg wujud hahaha (off topic sebab baru baca novel MSMN) terus jadi celaru identiti sekejap.

betul la tu auntie, teknologi jepun bagai. menghasilkan air beralkali, antioksida, microcluster.... tu dia...penangan demo malam tadi. tapi mmg rata2 yang ada malam tadi set set orang orang dah berumur tapi kayo kayo. ni husband tau pun sebab kat masjid masa solat jumaat, sembang sembang, ada sorang pakcik tu citer pasal air ni. siap tunjuk orang yang dah minum air ni, dulu sakit gout jalan seret kaki, lepas minum dua bulan dah boleh jalan macam biasa. tapi tak tau la gout tu ada lagi ke tak.

auntie ada beli/amalkan air ni ker?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 05:19 PM | Show all posts
BigPanther replied at 4-4-2015 02:14 PM
cakap kat laki kau tak payah lah
baik amik yang coway
2 bulan sekali orang datang cuci, tukar filt ...

mmg pun itu idaman hati. it just a normal water filter. bukan nak air ajaib sangat pun. tapi sebelum terjebak dgn air kangen ni, husband duk kondemn mahal. eh air kangen tak plak komplen mahal.. geram tul.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 05:23 PM | Show all posts
Ipo replied at 4-4-2015 03:46 PM
tak yah la percaya semua tu..
aku kerja makmal dulu..dah test benda2 macam ni..yang diclaim sebagai ...

tapikan ipo,kalau gi dgr demo semalam... mmg kalau tak kering hati mmg akan terjebak jugak wooo..
mujur la semalam pergi lepas keje, badan letih, dgn tak makan malam lagi sebab sesat nak ke rumah orang tuh.. mmg dari mula smpi abis hati dh jadi kering sekeringnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 05:29 PM | Show all posts
paling tak boleh blah..siap petik nama nama orang orang femes kat malaysia and clain benda tu dah dibeli oelh mereka. antara nama yang disebut, prof muhaya, siti nurhaliza, tun m... which is nak percaya pun susah tak percaya mmg berganda ganda. MLM ni dah macam taboo untuk diri i.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 05:49 PM | Show all posts
anisania replied at 4-4-2015 05:23 PM
tapikan ipo,kalau gi dgr demo semalam... mmg kalau tak kering hati mmg akan terjebak jugak wooo..
...

dorang tu memang dilatih utk bercakap lunak dan memujuk hati yang keras jadi lembut

jadi kena keringkan jugak hati..kalau tak terjebaaaaaaaaaaaaaaakk sudehhhhhhhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 08:15 PM | Show all posts
geng2 opis pn ramai yg minum air kangen ni.. ikut p.h tertentu kalau nak minum pn. kira ramai la ckp air ni bagus.. sebotol rm 8-9 camtu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik pasang coway.. Rumah aku pasang coway ni pilih ja nak sejuk nak panas tekan je.. Agak2 bill naik tutup la karen.. Guna waktu perlu je.. Drpd beli 13k.. X silap dah penah dgr air kangen ni x elok..cuba TT search..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2015 10:22 PM | Show all posts
Kat opis i pun ada 4 org hakak yg sebok dok minum air kagen nih. Diaorg kata kena minum 7 botol besau. Soniols nak tgk apeeee perubahan nye. Hehehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 10:52 PM | Show all posts
tu la kisahnya.. tt nak penapis biasa jah... bukan nak bagi ubat orang pun...
seyes masa diorg demo tu, nak je jadi mulut jahat, kata air kagen tuh buatnye sebab nak buat air macam air zam zam. tak sama tapi hampir hampir..ater nape takde air zam zam masa demo tuh. tapi karang cop kurang hajar sebab semua yang ada tuh pangkat ayah ayah mak mak iolss..

masalah nye skang, camne nak bagi laki i tak terjebak beli.. ahad isnin selamat sebab die outstation. tapi selasa tak selamat sebab die mulut manis, setuju jah nak jumpa ari selasa dgn pakcik ustaz tuh.. streeesssssssss....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2015 10:56 PM | Show all posts
anisania replied at 4-4-2015 05:16 PM
oh my.. rupanye nick ni mmg wujud hahaha (off topic sebab baru baca novel MSMN) terus jadi celaru  ...

Novel MSMN tu novel apa - title in full pls...

Auntie tak beli dan tak pernah cuba.

Cuma geng shopping auntie yg sambil-mkn-sambil-bercerita pasal air kangen ni, sepintas lalu jer. Auntie tumpang dengar jer laa.... Kalau geng ni, mmg auntie boleh percaya ler sbb diaorg pun bukan kaki MLM & bukan kaki kelentong dan bukan peniagawati - kami adalah golongan "pembeli"wati jer...

Topik air kangen terkubur camtu jer sbb tiada rangsangan langsung. Cuma 2 org kwn auntie tu cakap hasil drp penggunaan air tu sgt memberangsangkan. Wallahualam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2015 11:02 PM | Show all posts
auntieagony replied at 4-4-2015 10:56 PM
Novel MSMN tu novel apa - title in full pls...

Auntie tak beli dan tak pernah cuba.

owhh.. ehehe title membakar syurga mengguyur neraka, by hana ilhami aka @ladyFinger12 kalau tak silap la nick tuh. hihihi


tula auntie, saya ni kalau duit mmg tak tau nak buat apa, tak kisah la jugak nak beli. 13k tuh, hidup baru nak mula, baru nak menyimpan untuk hari tua setelah semua property dah ada cuma dalam bentuk hutang...13k tu auntie..sob sob. nak doa doa banyak moga tak terjebak beli.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:55 PM GMT+8 , Processed in 0.092126 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list