CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3641|Reply: 13

Rambut Gugur

[Copy link]
Post time 9-3-2015 04:39 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua wahai lelaki di forum ni.
Really need your help..sesiapa ada experience rambut korang dah gugur tahap terang je tengah kepala tu. Apa penyelesaian dia?
Nak tolong husband rawat rambut die sebelum licin. Ni rasanye sebab masalah kelemumur plus rambut die mmg jenis nipis and halus. Makin tua makin terang..tapi takla tua mana pun baru awal 30-an.. rasa sayang sangat kalau awal sangat tak berambut.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-3-2015 05:05 PM | Show all posts
awal 30an muda nya lagi tu.....cuba ikhtiar satu set ramuan utk rambut syampu mandi ...selepas mndi krim urutan di kepala cuba amalkan .....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2015 05:16 PM | Show all posts
tahanlasak replied at 9-3-2015 05:05 PM
awal 30an muda nya lagi tu.....cuba ikhtiar satu set ramuan utk rambut syampu mandi ...selepas mndi  ...

maksud set ramuan? dari tahun lepas husband guna set syampu bawang..pun takde apa apa perubahan.. just kurang kan skeeet je gugur tu tapi takde pun anak rambut tumbuh.. tak taula kut ada tumbuh tapi tak sempat nak panjang.. sesapa yang dah alami..n then berubat sila la share ek..

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2015 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lumur minyak sapi kt kepala konfirm lebat rambut pastu n stop mkn megi n ajinomoto

Lg lumur minyak kelapa ke santan..ce Google tgk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2015 05:30 PM | Show all posts
miabebe replied at 9-3-2015 05:20 PM
Lumur minyak sapi kt kepala konfirm lebat rambut pastu n stop mkn megi n ajinomoto

Lg lumur minya ...

cara tradisional ni satu je masalah die, husband nih outstation memanjang.. megi n ajinomoto mmg jaraaaang sangat die makan.
kalau macam minyak kelapa dara ke santan ke, lidah buaya ke, mmg blh buat, tapi itula die husband susah nak ada kat rumah. cara tradisional ni eloknye berterusan buat.. so nak tanya yang mmg ada guna product yang senang die nak apply on the go.

tapi still google jugak (even though asyik jumpa iklan produk yang tak tahu berkesan ke tak) huhu..mmg nak buat everytime die kat rumah...die taknak pun kite paksa die. sayang sangat rambut die.kalau botak, i tak suke sangat..klu badan sado takpe jugak hihihi

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2015 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
anisania replied at 9-3-2015 05:16 PM
maksud set ramuan? dari tahun lepas husband guna set syampu bawang..pun takde apa apa perubahan..  ...

Amek supplement zinc. Kurang zinc adalah antara faktor rambut mudah gugur (selain faktor2 lain).

Kalo ada budget, cuba beli double stemcell. Nie mmg sgt2 bagus. Sebab me konsosten makan nie ~ mmg sangat2 berkesan. Me pun ada masalah rambut gugur lepas bersalin

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2015 09:31 PM | Show all posts
Wasalam....Rambut gugur ni byk punca gugur. Antaranya, pencemaran, masalah kulit kepala, makanan, rambut panjang, kurang penjagaan dan genetik (bapak pon botak)...

Cara sendiri boleh guna tonik rambut n makan suplemen2 yg sesuai utk rambut. Tapi kalo xtau mana 1 punca nya baik p pusat2 rawatan kulit kepala atau pusat rawatan rambut gugur. Tapi xtau mana 1 pusat rawatan yg bagus. Lagipon semasa pemeriksaan, diorg akan gtau samada kulit kepala yg botak tu masih boleh dirawat atau x. kalo akar rambut mmg da xde atau xnak tumbuh, mmg rawatan ape pon x berkesan.

Tp nak buat rawatan kat pusat2 mcm ni bukan sedikit modal nak guna, mau riban2 jugak kene habis...rawatan susulan kene pegi. Produk2 dia kene beli n amalkan utk beberapa bulan...

kalo xde modal atau xnak bazir duit habis ke situ tu xpyh la. tadi kata kalo botak tapi body sado xpe kan?...hihi...ape susah, suh dia amik protein n pegi gym. Lps tu rambut cukur botak ala2 Vin Diesel, The Rock, Jason Statham etc...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2015 10:44 AM | Show all posts
akusteeq replied at 17-3-2015 09:31 PM
Wasalam....Rambut gugur ni byk punca gugur. Antaranya, pencemaran, masalah kulit kepala, makanan, ra ...

ok, kirenye kalau mmg tak boleh rawat kulit kepala, mmg tiada rawatan? so kalau gi pusat rawatan rambut tuh, mmg diorang cakap mmg takleh rawat or, die tau takleh rawat tapi diorang still suruh buat rawatan dgn diorg jugak..

laki i nak gi gym takleh..slip disc tak buat rawatan lagi. cakap pasal slip disc ni pun hangin jer..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2015 11:22 AM | Show all posts
anisania replied at 19-3-2015 02:44 AM
ok, kirenye kalau mmg tak boleh rawat kulit kepala, mmg tiada rawatan? so kalau gi pusat rawatan r ...

..setau sy, diorg akan check dulu kawasan botak...diorg akan tgk samada rambut still blh tumbuh atau x...kalo blh mmg diorg akan teruskan la rawatan2 yg perlu...kalo diorg kata rambut da xleh tumbuh, xtau la diorg akan adv ape sbb xde pengalaman...

pergi jela dulu...cer google...ade pusat rawatan buat promosi utk buat pemeriksaan percuma...kalo ade p la check free
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2015 11:51 AM | Show all posts
akusteeq replied at 19-3-2015 11:22 AM
..setau sy, diorg akan check dulu kawasan botak...diorg akan tgk samada rambut still blh tumbuh at ...

thanks.. mmg nak tarik laki pergi sana pun. thank you bebanyak bagi advice.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 11:52 AM | Show all posts
segi mental byk pengaruhi rambut ggr ni , i dah cuba byk tapi slow

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 08:34 PM | Show all posts
g saloon ckp rmbut gugur, bt treatment..



Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2015 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermm..utk aku famili laki aku adik beradik masuk 30an rambut nak botak.dah kawin gemuk.tp aku percaya tu sume bukan keturunan.tp cara sendiri.

Suami aku xrambut botak,xgemuk.mcm rambut tu dulu suka sgt gel2 rambut lah..so mksudny rosak nnti.apa aku buat sejak bkawan.aku suruh pakai minyak zaitun je.kalau pakai gel ke,mlm sbelum tido pakai french oil utk kuatkan akar..mmg nampk kesan.rambut xda uban.kwn dia yg 20an ada uban.dia xda.

Aku buat gini sbb kwn mak aku umur 50an laki2..rambut lebat n xberuban.petuanya dia ckp pakai minyak zaitun atau baby oil.tu yg aku buat kat laki aku.sbb aku takut n xsuka laki2 botak
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2015 08:03 AM | Show all posts
Cuba pergi ke farmasi dan tanya ubat yang dinamakan Propecia.
Lagi satu makan vitamin B dan zinc.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:35 PM GMT+8 , Processed in 0.088577 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list