CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 10135|Reply: 23

Trend Babywearing

[Copy link]
Post time 3-3-2015 03:09 PM | Show all posts |Read mode
Salam to all papas and mamas,

Jom share pengalaman babywearing korang..
Saya pun newbie jgk.. masih baru dlm ilmu baby wearing ni..

Mungkin dlm masyarakat Malaysia baru diperkenalkan dgn babywearing.. bila pakai ade yg ckp mcm org indon lah, vietnam lah..etc..

Sy pakai meitai, tapi handmade lah sbb xmampu nak beli yg ratus-ratusan tu..

Jom babywaering parents kite berporum

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2015 03:37 PM | Show all posts
Edited by seri_mawr at 30-3-2015 05:23 PM

skrg macam trend kan...?

Sy pakai beco soleil for my baby girl.

and Kinderpack pink polka toddler for my 2 yrs old DD.

Tapi sy tak reti nak upload gambar dlm ni...

baby nangis mula2 letak dlm SCC (after 4 months baru letak)...and leher still lembik lagi...infant seat tak padan dgn dia sbb dia tinggi..so i kena tunggu leher dia dh tegak baru boleh letak balik...

her sister no issued...by right patutnya si kakak dah tak yah pakai SSC pun ok...tapi sbb dia suka di dukung so i bought la KP satu kat dia...
senang lah jugak nak bawak si kakak tu...klu tak nak patah gak tanagn dukung dia...nak2 klu tmpat org ramai..mmg xnak jalan, dia nak dukung...
sbb ada SSC, pastu siap berebut dgn my husband nak dukung...hahaha...

nak pakai yang belit2 guna kain tu I tak reti....teringin jugak...selalu tgk org pakai...cam senang jek...tapi tak reti..

tapi i rasa, yang tak eloknya...sejak i baca Malaysian babywearing...n tgk macam design yang cantik2 and i dah kena racun and i was bought another SSC Lenny Lamb lak for my baby...tapi blm dapat lagi..nak KP infant susah benor nak dapat...klu dapat maybe i will let go the Beco or LL tu la tgk yang mana bby selesa...so sape2 yang berminat nak yang preloved boleh PM I la nnti...
condition 9.5/10.
9.5 tu sbb my baby dah try few times...tapi lum bawak kuar dari rumah pun lagi...hihihi.. -(SOLD)

pastu tgk MGG pun cantik jugak.... . may be i will try this too....

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 04:03 PM | Show all posts
seri_mawr replied at 3-3-2015 03:37 PM
skrg macam trend kan...?

Sy pakai beco soleil for my baby girl.

Berbw utk anak kan sepatutnye, tapi mama nye pulak yg terlebih..
mmg trending skrg ni..
Hari tu tgok MGG mmg cantik gile, tapi kena order dari obersea kan..
tapi harga pun padan lah dgn die...
Tringin nk KP.. kene start menabung lh mcmni..

Tulah mgg yg datang dari poland

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 04:19 PM | Show all posts
wAH BESTNYE. tAK PANDAI nak pakai. Nt la dah beranak nt bru blaja. Susah x uollszah? Pening ai tgk pusing sana sini tp mmg nice.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 04:40 PM | Show all posts
Munnalicious replied at 3-3-2015 04:19 PM
wAH BESTNYE. tAK PANDAI nak pakai. Nt la dah beranak nt bru blaja. Susah x uollszah? Pening ai tgk p ...

xsusah mana kot.. senang je..Just perlu banyakkan membaca n buat research..
xsume minat wrap, meitai,podagie, onbu..
kene try and error..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 04:48 PM | Show all posts
chubbyza replied at 3-3-2015 04:40 PM
xsusah mana kot.. senang je..Just perlu banyakkan membaca n buat research..
xsume minat wrap, mei ...

Jenis2 carrier and banefit pada yg xtahu..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 04:49 PM | Show all posts
chubbyza replied at 3-3-2015 04:40 PM
xsusah mana kot.. senang je..Just perlu banyakkan membaca n buat research..
xsume minat wrap, mei ...

Jenis2 carrier..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 05:38 PM | Show all posts
chubbyza replied at 3-3-2015 04:03 PM
Berbw utk anak kan sepatutnye, tapi mama nye pulak yg terlebih..
mmg trending skrg ni..
Hari tu  ...

MGG boleh beli dari FB Afrina Shoppe...
DIa ada buat open order lagi 2-3 weeks...

price dlm RM6xx-7xx...boleh installment tak silap...

semua cantik2...

mmg mama yang lebih2....tapi my DD klu ada gamabr bird or cat confirm dia suka...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2015 05:44 PM | Show all posts

gambar yang kiri tu tak elok tuk tulang anak kan..?

kena K2K (knee to knee) gamabr no 2...baru anak selesa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2015 05:48 PM | Show all posts
seri_mawr replied at 3-3-2015 05:38 PM
MGG boleh beli dari FB Afrina Shoppe...
DIa ada buat open order lagi 2-3 weeks...

teroyan tgok MGG sbb design cantik2..

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2015 05:57 PM | Show all posts
chubbyza replied at 3-3-2015 05:48 PM
teroyan tgok MGG sbb design cantik2..

ye...saya  pun sama....

nak beli masa terdekat ni takut husband bising....hihihihi....

design semua cantik...siap lain2 lagi kaler luar n dalam....

tapi tak tahu la selesa ke tidak si aanaknya nnti...
based on kawan sy yang suka tukar2 (jual beli) SSC ni..dia ckp KP paling selesa...tapi tu lah...rm800++ - rm900++ sbb kena beli dari USA...takde autorized dealer kat tuk KP at this moment...klu yang limited edition boleh gi sampai rm1K++. KP cam goreng pisang panas...10 min jek open sale dah sold out semuanya...

snuggbaby pun ok...
pognea sesuai tuk baby...
boba ramai org pakai kan..? selalu nmpk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2015 12:27 AM | Show all posts
seri_mawr replied at 3-3-2015 03:37 PM
skrg macam trend kan...?

Sy pakai beco soleil for my baby girl.

u nak let go lenny lamb inform i tau
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2015 09:08 AM | Show all posts
gurluvpink replied at 6-3-2015 12:27 AM
u nak let go lenny lamb inform i tau

hahhaha...

ok...nnti bila i dah dapat lagi satu KP baru boleh let go LL...

baru lepas letgo beco soliel kat office mate...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2015 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 3-3-2015 03:37 PM
skrg macam trend kan...?

Sy pakai beco soleil for my baby girl.

Mcm berminat... nnt wassap sy na.. 01129634673...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2015 05:21 PM | Show all posts
n_ila_80 replied at 28-3-2015 11:28 PM
Mcm berminat... nnt wassap sy na.. 01129634673...

maaf ya......dah ada org beli dah beco soleil tu....


Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2015 05:26 PM | Show all posts
n_ila_80 replied at 28-3-2015 11:28 PM
Mcm berminat... nnt wassap sy na.. 01129634673...

try lenny lamb...
walaupun mahal sikit tapi kain dia very soft...

anak sy suka dok dalam tu compared to beco soleil..

klu nak cari yang preloved cer pegi FSOT baby wearing punya FB https://www.facebook.com/#!/groups/mbwfsot/

kat sini selalu ada mcm2 jenis...yang mahal2 derang dah tak nak pakai nak beli yang baru so derang jual balik pun ada...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2015 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sy anak 1 tahun 2 bulan.pakai boba 4g..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pengguna snuggbaby.teringin no beli Lenny..harap2 ada rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 03:48 PM | Show all posts
em honestly i tak minat wrap wrap.. just because for me it is hassle task. renyah. dan laki i takmo. mana aci i sorang je bawak anak. so just stick to my jumpsac ssc jer.. tu pun dah simpan dalam peti tunggu next baby plak. i laki bini dah tak larat nak kendong our son walaupun br tiga tahun.. tulang berat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 09:07 AM | Show all posts
salam gojes mommies,

I baru nak usha2 LL. ada saper sini guna LL? I nak tau exact size dia. Nak compare dgn boba & ergo..... klu buat search kat tenet, yg body panel 40cm, seat 35cm tu utk baby size or toddler? ni 1st time nak beli....
tia.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:41 AM GMT+8 , Processed in 0.087028 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list