CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 31736|Reply: 116

Epilator vs Veet/Nair/etc

  [Copy link]
Post time 22-1-2015 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Tau dalam cari ni berlambak isu nih.. tapi tahun dolu dolu.

Sekarang macam femes plak penggunaan epilator.
Epilator utk kaki and ketiak.. boleh share pengalaman, brand apa guna sebab sekarang macam frust je guna veet/nair cream tu sebab pertumbuhan selepas penggunaan agak sengsara..gatal gatal lepas tu tajam tajaam plak frust nyela hai, lepas tu kalau pendek sangat guna veet tu bukan berkesan sangat pun. tengah usha usha epilator tapi macam ngeri jer. ketiak kalau rajin guna tweezer, tapi kalau tak sempat guna cream veet. tapi tula kadar pertumbuhan tu cpt sangat.

rasa macam nak telan ubat je gugurkan bulu hahahaha
jeles ngan orang yang tak byk bulu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-1-2015 03:46 PM | Show all posts
Edited by sayang_pjan at 22-1-2015 03:51 PM

pkai epilator brand philips...
beli yg set..yg kecik de 3mata... pakai bateri...sesuai utk travel...
yg besar de 5mata ...ni kena pakai letrik....(tp i xpnh pakai lg..still simpan dlm kotak...mau ka?? )
so far ok la..walaupon hasil xde lah mcm cabut sndiri...
mane yg putus2 tu leh pakai twizer je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 03:50 PM | Show all posts
Me guna Braun Epil 7 Silk Spa. Tapi kena tahan sakit la. Yg dah biasa mcm me ok je tak terkezut. Newbie mungkin akan ade adegan melolong atau terjegil biji mata. Ketumbuhan baru agak lambat. Lepas epil kena la rajin scrub part2 yg patut yer utk elak dari ingrown.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 05:56 PM | Show all posts
TT, seppp sikittt

i pun ade mslh pertumbuhan bulu yg agak cepat, semnggu sekali kene cantas .. iols msih bersabar lagi guna cream nair.. hahha
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu me pun pakai veet. Tapi cepatnya tumbuh. Gatal lak tu. Sungguh menduga kesabaran. At last try epil. Happiness sekarang. Nak2 yg Braun ni wireless n leh pakai time mandi. Leh check kat  Amazon. Review pun best.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun pakai epilator utk kaki and ketiak. Pakai brand philip yg pakai letrik tu. Bulu2 yg tumbuh selepas semua halus2 je.... x de plak masalah bulu putus masa epilate tu. Dah pakai +- 5tahun. 5/5 stars utk brand philips.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2015 10:18 PM | Show all posts
sy ada pakai epilator jenama panasonic...pakai 2-3 kali je... xbest....nak tak?...sy jual separuh harga...beli pun sbb cari sugar wax hair remover xjumpa time tu.... sblm tu pakai gak veet tp gatal2 pastu bulu tumbuh kasar je...sekarang lega pakai hair removal...bulu tumbuh pun halus je



bole tgk review http://az-eleven.blogspot.com/20 ... an-smooth-aura.html
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2015 09:58 AM | Show all posts
sayang_pjan replied at 22-1-2015 03:46 PM
pkai epilator brand philips...
beli yg set..yg kecik de 3mata... pakai bateri...sesuai utk travel.. ...

awat tak pakai yang besar tuh.. sebab elektrik ek..?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-1-2015 09:59 AM | Show all posts
anikarma replied at 22-1-2015 03:50 PM
Me guna Braun Epil 7 Silk Spa. Tapi kena tahan sakit la. Yg dah biasa mcm me ok je tak terkezut. New ...

mmg tgh usha usha jenama braun nih.. tapi alahai..rasa macam luruh bulu ketiak tgk harga. hahahaha

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2015 10:01 AM | Show all posts
mmeza_r replied at 22-1-2015 10:18 PM
sy ada pakai epilator jenama panasonic...pakai 2-3 kali je... xbest....nak tak?...sy jual separuh ha ...



macam best je... hahhaha tapi tula buat wax sendiri ni macam takde kudrat nak tarik kuat kuat. tetiba lemah gemalai je bile tarik nih.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2015 10:11 AM | Show all posts
iloveyou replied at 22-1-2015 05:56 PM
TT, seppp sikittt

i pun ade mslh pertumbuhan bulu yg agak cepat, semnggu sekali kene cantas .. i ...

sep sep tum tum...air pasar dalam surut pukul lima...

homaiii rajin nyer die....ni nak berkubang dalam bilik air tu 5 minit dah kena kekah pintu bilik air..
itu sebab nak pakai epil je hehehe sakit sakit tp cepat..kuttt.. cepat kan korang?

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 10:30 AM | Show all posts
aku rasa, kaedah paling best ialah WAXING kat kedai.
orang buatkan.
sekali zapp.. lega. wp sakit tapi kejap & kena tahan "sket" sebab duit keluar.
kalau buat sendiri- alamatt le, tak siap2 kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 10:43 AM | Show all posts
anisania replied at 23-1-2015 10:01 AM
macam best je... hahhaha tapi tula buat wax sendiri ni macam takde kudrat nak tarik kua ...

Pakai epilator lagi sakit...sebab tarik ckit2 pelahan2... ntah bila nak siap... pakai sugar wax senang.. sapu sugar wax tu...pastu letak kain..tarik dgn sekali sentap... hahh byk bulu dpt ditarik keluar sekaligus.. ulang lg kat part yg ada bulu sampai habis... nanti bulu lambat la jugak nak tumbuh balik dan bila tumbuh balik pun halus je.. cuba la sugar wax ni... xsakit sgt...... siapa nak epilator panasonic me pm ye.. nak jual murah2 je... nak sugar wax pun leh pm jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2015 10:54 AM | Show all posts
aaaaaaaaaa tetiba scary plak nak guna epil hahah
tapi tu la kalau yang sugar wax macam @mmeza_r cakap tuh..takut pakainye sekali je.
ramai sangat rakyat jelata kacau konsentrasi. hehhehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2015 10:57 AM | Show all posts
Hana replied at 23-1-2015 10:30 AM
aku rasa, kaedah paling best ialah WAXING kat kedai.
orang buatkan.
sekali zapp.. lega. wp sakit  ...

bukan apa buat kat kedai takde masa nak ke kedai. kalau i is popo/tai tai buleh la.
nak gi salon rambut pun susah.

tapi nak cantik punye pasal kite buat kat rumah je la..

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 11:32 AM | Show all posts
anisania replied at 23-1-2015 10:11 AM
sep sep tum tum...air pasar dalam surut pukul lima...

homaiii rajin nyer die....ni nak berkuban ...

eyebrow & misai i wax kt benefit bar sephora .. misai tumbuh dulu bru eyebrow (nk dkt 2 bulan bru full)
somehow, i rse kalau wax lagi tahan lama kot (kt i la)
i terpaksa laa .. kalau rse nak bace buku ke ape, i sapu la dulu kt blm bilik, cukup 10 minit g mandi tros .. hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-1-2015 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya kalau tengok rega je segala bulu gugur. Rega memang mahal tapiiii leh tahan paling koman 5 taun. Me punya yg lama tahan 10 tahun. Braun nye leh tukar2 kepala. Untuk kaki...tiak...atas bibir dan ehem..... kalau brani
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 01:46 PM | Show all posts
mmeza_r replied at 23-1-2015 10:43 AM
Pakai epilator lagi sakit...sebab tarik ckit2 pelahan2... ntah bila nak siap... pakai sugar wax se ...

klu pakai wax ni kesannye cane...?? permanent ke..?
hehehee..

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 02:47 PM | Show all posts
Me dah try pun sugar waxing. Jenama Moom. Still ada banyak lagi. Sebab nyerrr..... Leceh nak makai. Nak kena sapu letak kain baru rentap. Hati mesti kuat wor time nak rentap. 1st time try amik ko!!! Hanya mampu buat sebelah kaki. Lagi sebelah kembali ke veet ye puan2. But dah biasa ok la.

Dua2 pun me ok. Cuma sugar waxing for me leceh skit la sebab ade adegan sapu menyapu. Dah le tu tak leh sapu tebal2 sebab nanti tak mujarab. Kena sapu senipis boleh baru rentapan yg power. Terpulang pada masing2.

1. Ada suka shave.
2. Ada sugar wax.
3. Ada wax biasa.
4. Ada pakai epilator
5. Ada cabut sendiri
6. Yg last ada yg nak semula jadi hutan rimba

So pilihan masing2 ikut budget, masa dan tahap pain tolerance.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2015 02:50 PM | Show all posts
minahmanja replied at 23-1-2015 01:46 PM
klu pakai wax ni kesannye cane...?? permanent ke..?
hehehee..

Wax tak permanent. Tumbuh jugak. Tapi lambat skit la kalau compare dgn shave atau cream. IPL baru permanent. Tapi IPl makan ratusan gak lak. Sebab tak leh skali buat kena ada a few session baru takde bulus lagi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:57 PM GMT+8 , Processed in 0.112104 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list