CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: cmf_almondpecan

[Tempatan] Ridhuan Tee disekat dari memasuki Sarawak

[Copy link]
Post time 26-12-2014 04:02 PM | Show all posts
shalola posted on 26-12-2014 03:50 PM
i tau lah dia racist, tapi dia ni ilmu agama lagi byk dr kita semua walaupun muaallaf..so siapa ki ...

did i say something into racial issue?

i think u seriously need a glass for reading..

READ my COMMENT accordingly...

dah..malas nak bertekak dgn org mcm u...

p/s ilmu byk tapi menyesatkan buat apa? doesnt reflect the true teaching of the religion itself.lebih baikla dibendung gejala awal daripada menyebarkan dakyah2 lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2014 04:03 PM | Show all posts
cina serawak takut lah tu...ehhe.....power betul ridhwan tee
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:04 PM | Show all posts
airfilterkotor posted on 26-12-2014 03:02 PM
Abang kepada @Acong ni. :Q

apasal mr teh nie tak pi tolong umat muslim yg terlibat dlm musibah banjir?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Acong posted on 26-12-2014 04:04 PM
apasal mr teh nie tak pi tolong umat muslim yg terlibat dlm musibah banjir?

Mana aku taww... Cer ko posting kat FB dia, tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:12 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 04:02 PM
did i say something into racial issue?

i think u seriously need a glass for reading..

u did judge n question his status as a moslem..dont deny plak..I think this is more to bury head on the sand than it is the elephant in the room.who r u to claim such thing..jgn nak memfitnah org plak...betul lah orng tua2 ckp..kalau dah berak tepi jalan sapa pon xnak mengaku...biasalah dah biasa sweep things under the carpet, memang lah xnak mengaku...u sendirik racist tapi nak judge orng lain...oh please....walaupun i xdak kat malaysia tiga tahun, x bermakna i duduk bawah tempurung, i am aware of his infaous statements which excude racial issues but it is not a ticket for us to justify his belief towards Islam...idiot u are...
Last edited by shalola on 26-12-2014 04:14 PM

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:14 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 03:10 PM
u nie sapa??

tang ada2 jak sik tauk ke hulu hilir

yoo...da kluar dah kelaka swak nya tek...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:14 PM | Show all posts
airfilterkotor posted on 26-12-2014 04:08 PM
Mana aku taww... Cer ko posting kat FB dia, tanya.

samdol tu dah block aku sbb panggil dia CINA ANAK HARAM
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:26 PM | Show all posts
bersabarlah ridhuan... bukan kau sorang saja kena.
Dulu pun ada pegawai SPRM disuruh u-turn sebaik turun dari kapal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2014 04:30 PM | Show all posts
shalola posted on 26-12-2014 04:12 PM
u did judge n question his status as a moslem..dont deny plak..I think this is more to bury head o ...

is he?

sebab setau i islam tak mengajar sifat2 nak marah2 org mcm u nie... labelkan org pprt, stupid la..

u r sooooo like ridhuan tee himself.. so much hatred inside ur heart...

people like u..him...are not welcome..

so be gone!
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:33 PM | Show all posts
kentel posted on 26-12-2014 04:14 PM
yoo...da kluar dah kelaka swak nya tek...

ekekeek..

harusla.. ingat tek sorang yo sama kita..duhal sebangsa dgn nak dikelakar dalam tuk juak...

mahwaku kelaie dgn species mcm tok..udah ya kita gik dianok..pisan nyawa

p/s udah nya tek dgr kita berkelakar mcm tuk, alu nganok kita tuk pprt? makanya tek diam di flat pprt, ada ati nak nganok urg..wahahah
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:33 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 04:30 PM
is he?

sebab setau i islam tak mengajar sifat2 nak marah2 org mcm u nie... labelkan org pprt, s ...

habis tu you labelkan org dulu siap sentuh pasal agama org lagi..u ni islam ke? kalau bukan jgn nak menyibuk pasal org lain k...sedap je jatuhkan hukum kat org lain pastu melalak ckp orng racist padahal u tu yang terang terangan melabel org. pftttt
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:34 PM | Show all posts
Acong posted on 26-12-2014 04:14 PM
samdol tu dah block aku sbb panggil dia CINA ANAK HARAM

bertabah la acommmm

dia dah salin kulit tu... makanya bukan lagi cina
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:36 PM | Show all posts
shalola posted on 26-12-2014 04:33 PM
habis tu you labelkan org dulu siap sentuh pasal agama org lagi..u ni islam ke? kalau bukan jgn na ...

so do u...

kalo tak faham, sila bertnya dgn org yang lebih arif.. jgn salah belajar pulak



Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:39 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 04:36 PM
so do u...

kalo tak faham, sila bertnya dgn org yang lebih arif.. jgn salah belajar pulak

u tu da terlebih pandai sgt la sampai nak jatuhkan justifiasi yng orng lain tu sesat dr islam...u la patut blajar dl..at least kalau i x cukup blaja pon i x brani nak kata org tu tak islam bagai..please la keluar skali skala dr umah pjg n tgk dunia luar...jgn nak judge orng je
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:43 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 04:34 PM
bertabah la acommmm

dia dah salin kulit tu... makanya bukan lagi cina

ada bukti sijil perubatan kata dah cuci darah dari DNA babi?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:46 PM | Show all posts
primemova posted on 26-12-2014 03:01 PM
Cina sarawak takot bayang2 sendiri

Memang ponnn.....Cina sarawak takootla habih keluar suma crita pekong2 Cina ni. Dia lebih mengenali
pangai org2 Cina ultra kiasu.

Suka dengar ceramah dia, betul apa dia cakap cuma ramai Melayu yg tak sedor diri.  

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-12-2014 04:47 PM | Show all posts
leylapple posted on 26-12-2014 04:33 PM
ekekeek..

harusla.. ingat tek sorang yo sama kita..duhal sebangsa dgn nak dikelakar dalam tuk j ...

huhu..sabar jak lah..cdak pprt ng kdak ya deng...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:49 PM | Show all posts
shalola posted on 26-12-2014 03:50 PM
i tau lah dia racist, tapi dia ni ilmu agama lagi byk dr kita semua walaupun muaallaf..so siapa ki ...

Kesian juga. Kenapa kerajaan Sarawak tidak maklumkan lebih awal sebelum ustaz ini sampai di Kuching.

Susah nak kata ...Ustaz Ridhuan Tee nie. Memang tidak dinafikan ilmu agama amat bagus tetapi bila diluar seolah-olah apa yang dipelajari tidak dipraktikan.
Hanya orang yang biasa berurusan dengan ustaz ini tahu perangai sebenar ustaz yang agak kasar.

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:51 PM | Show all posts
Ustaz kazim rilek je masuk sarawak.
Terlalu byk politik susah jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2014 04:52 PM | Show all posts
tak patut la kerajaan sarawak sekat seseorg masuk hanya kerana berbeza ideologi... riduan tu pun warganegara malaysia jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-3-2023 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.105139 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list