CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 56223|Reply: 303

Stay or leave her?

[Copy link]
Post time 11-11-2014 11:10 PM | Show all posts |Read mode
kenal seorang wanita yang berkerjaya ok, pendidikan agama sangat baik, pandai memasak, rajin buat kerja rumah, sangat lurus, keluarga dia dari baik-baik, boleh mengajar mengaji, boleh taranum, tilawah smpai kebangsaan semasa sekolah, wang hantaran rm5k jer, xpernah berkawan dengan lelaki, selalu jadi iman solat jika solat jemaah wanita

aku lak pernah terjebak gejala sosial, pernah ada awek, pernah ada skandal, memang sosial, cuma aku dah berubah jadi baik sejak dah tua nie, solat tidak ponteng kadang2 buat tahajud jika terbangun, kerjaya ok, agak suka melayan cuma tidak mcm dulu mungkin hormon gatal dah hbs,

masalah aku skrg ptt ke aku tinggalkan dia, dia ckp sebab yakin dengan aku, dia dh tolak ustaz jqaf yg pernah dia minat, tolak saudara dia yg emak, ayah dia suggest... Aku lak, perkenalan dgn dia just suka2, tidak niat pun nak serius sbb dia bukan taste aku tpi dh smpai tahap emak, ayah aku dah jumpa dia, dan emak aku pun sangat suka, family aku pun dah setuju cuma family dia aku belum jumpa, jika aku jumpa dan mak, ayah dia ok memang jadilah majlis tahun depan

sajer bukak thread sbb nak tambah keyakinan, komen menyakitka hati aku terima dengan lapang dada
Single Polls, Total 228 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2014 11:24 PM | Show all posts
klu sume ok, go on jek
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2014 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawen jelah
Ko dh tua dh
At least ada yg jaga makan minun ko..mendoakan ko n ibu bapa ko..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2014 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
istikharah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 12:28 AM | Show all posts
Aku tetap percaya kita kena kawen dengan orang yang kita cinta atau ada probability akan cinta. Kalau suka, kahwinlah. Tak suka, jangan. Jangan buang masa jadi HOUSEMATE dia untuk 20-30 tahun akan datang.


Biasanya orang baik ni senang untuk jatuh cinta dengannya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 12:44 AM | Show all posts
ikut nafsu lesu ikut hati mati.. mak pak dah restu tu dah kira A.. jalankan ja..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 01:37 AM | Show all posts
kalau mampu, kawen ler. tapi jgn la kawen sbb nak senangkan hati orang je tapi hati sendiri tak rela.

lagi satu, jgn kawen sbb nak pempuan jagakan mkan minum dan ubatkan sakit demam yer, terbalik tu.

sila buka buku dan baca tanggungjawab suami;

good luck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 01:48 AM | Show all posts
Bang, ni yang setazah tu ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2014 01:49 AM | Show all posts
Aku vote nomo 3. Aku rasa hormon gatal ko masih ada cuma kurang sikit dari yang dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 02:04 AM | Show all posts
dah perempuan tu baik kan..agama pun elok..bukan senang nak cari yg mcm ni zaman sekarang
tapi kalo ko..x berminat sgt..kang dah kahwin..dah terjebak terminat dgn org lain pulak..
sbb ko kata dia bkn taste ko kan..
kesian pulak kat dia nnt kalo ko accept dia sbb keluarga jer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 02:51 AM | Show all posts
mcm ni la.

sejarah hitam ko yg da lepas tu, lepas la. apa nak diungkit2 balik.

kalo ko mmg x de hati kat dia n dia pun bukan taste ko mmg patut la ko tinggalkan dia.

jgn la bg harapan kat org yg ko rs x leh get along. buang ms ko dan dia jer.

lg pun kalo ko tinggalkan dia, maybe dia leh dpt guy lain yg lbh berkualiti dr ko.

dan ko pun sama. maybe leh dpt gadis impian ko.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 08:31 AM | Show all posts
As Salam..

  Kawin la dgn org yg mencintai ko...dan lepas tu usaha la untuk mencintai dia balik...InsyaAllah akan Bahagia..

yg penting niat tu....kawin utk apa..???  kalau niat dah betul....tok sah risau2...nikah je dgn gadis ini..


tp kalau ko mmg betul2 rasa tak mampu utk mencintai dia balik...langsung tak de perasaan....baik terus terang...sian dia nt akan tersiksa jiwa raga...

cuma pendapat aku...manusia sentiasa diberi pilihan....dan dikurniakan akal...maka gunakan la akal itu utk memilih yg terbaik....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 08:34 AM | Show all posts

kalu i, i akan tinggalkan dia....i nak kawen ngan org yg i cinta, bukan org yg seluruh ahli keluarga i suka, walau lelaki tu baik, alim camner pun, or perfect camner pun di mata org,  kalu i takde hati kat dia, i takkan kawen ngan dia....kdg2 kita rasa kita bole try cintakan dia lepas kawen....but then i dont want to take the risk, what if nanti i tak bole cinta kat dia? some ppl like to use our family tuk buat kita lembut hati nak kawen ngan dia, tapi family takkan tido sekatil ngan dia, takkan hidup serumah ngan dia.....it's is us yg kena do all that...

Masa muda, everyone pun ada nakalnyer, bila dah tua semua tu akan berkurangan....nie semua perkara biasa....i live long enough to see, org yg masa muda kaki enjoy, bila dah tua jadi baik, dan org yg baik masa muda, bila tua tetiba jadi kaki enjoy....semua nie ujianNya, kita takkan tau bila kita akan diuji....

Bila kita beritahu berita sedih kat org, ofcoz they will be sad, but then they will get over it.....life goes on....

That is my decision lah....not yours, u can decide for yourself, it's your life, decide what u think the best for u, what risk u willing to take on....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 09:22 AM | Show all posts
Tapi ada jer orang yg bercinta bagai nak rak tapi at last bercerai jugak.. hidup tak happy
Sebenarnya ko yg pilih untuk happy ke tak... so ko yg kena take action
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 09:43 AM | Show all posts
bercinta selepas berkahwin...mcm citer seharum kasih darmia atau love u mr arrogant mesti sweet hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 10:11 AM | Show all posts
nape option vote mcm bias n berat pada xnak je..smua option yg tt bg tu mjurus ke jwpn yg sama.so xyah la tt oi...u already have the answer in u.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2014 10:23 AM | Show all posts
“Perempuan dinikahi kerana empat hal: hartanya, keturunannya, kecantikanya dan agamanya. Maka pilihlah wanita kerana agamanya,maka kamu akan selamat.” (Muttafaq ‘alaih)

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya::Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 10:31 AM | Show all posts
ko kate selalu jugak bangun bertahajud
ape kate buat istikharah sekali
nampak macam ko berat hati jer ni
budak pompuan tu dah mengharap
silalah tetapkan hati ko

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 10:41 AM | Show all posts
taste TT pompuan seksi agaknya...
kawin kena sama taste citarasa pendapat... nanti sorang ke laut sorang ke darat...
i pun rasa TT macam tanak jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2014 11:03 AM | Show all posts
u ada  niat nak berubah & dah berubah sikit2.. bagus la tu..
Tuhan dah hantar seseorang utk bantu u untuk teruskan niat baik tu..
Tuhan lebih tahu apa yang kita perlukan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 01:03 AM GMT+8 , Processed in 0.093439 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list