CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17413|Reply: 112

Fighting sihir- keredhaan

  [Copy link]
Post time 10-7-2014 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
-Bismillahir'rahma nirra'him
-Alhamdulillah hirob bil a'lamin
-Wassola tuwassala mua'la asyrafil anbia i wal mursalin
-wa'ala alihi wasoh bihi ajma'in
-Subhanakala ‘Ilmalana-Illa Ma ‘Allamtana,-Innaka Antal’alimul Hakim.-Assalamu’alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh.
-Alhamdulillahil malikul-haqqul-Mubin.-asyhadu anla ilaha illallah wah dahu lasyarikalah,
-wa asyhadu anna Muhammadan ‘abduhu wa Rasulluh.
-Allahumma salli wa sallim ‘ala muhammadin-wa’ala alihi wa sahbihi wa man tabi’ahum bi ihsanin ila yaumiddin.
-Rabbi Sarli Sodri Wa Yasirli Amri --
-Wahlul Uqdatan MinLisani Yafqahu Qawli.Amma ba’du...
Faya ‘ibadallah, ittaqullahusiikum wa iyyaya bittaqwallah
faqod faadzal muttaquun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2014 10:52 AM | Show all posts
Wah thread baru bro!, bagus bagus, teruskan.... kita lawan sihir!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Maafkan .. aku ... pada apa pun ...
Semalam aku terlibat dalam satu kemalangan
Tidak membabitkan sesapa ..
Aku menunggang motosikal .. 125 Shogun...
Jam 9.35 pagi di Selayang Baru ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawa perlahan ..
Melalui 4 buah hump atau bumper sepanjang jalan tu ..
Di kanan jalan 2 hala tu terdapat pokok getah dan bercampur ngan mix secondary jungle ..
di sebelah kiri terdapat rumah rumah bungalow dan didiami orang Cina ...
di setiap selang dua rumah ada bumper ..
di hujung akhir deretan rumah itu adalah bumper yang ada rumah sentry guard ..
di situlah aku mendapat musibah ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 10:58 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 10-7-2014 10:53 AM
Maafkan .. aku ... pada apa pun ...
Semalam aku terlibat dalam satu kemalangan
Tidak membabitkan  ...

kemalangan tidak membabitkan sesiapa???? satu persolan juga tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku berpengalaman di dalam penunggangan motosikal, memegang motorsika lesen B full (dan permit perlumbaan-suatu masa dulu) dan juga lesen E full no limit ..
So keselamatan diri sendiri amat amat aku tumpukan..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Penunggangan tak laju ...
Gear 4 ... jadi , pecutan tak akan terjadi ngan tetiba jika aku bawa dalam 5~ 10 km/jam..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengimbau kembali hari ini akan kejadian semalam...
selepas melalui bumper ... sebaik sahaja tayar belakang turun dari bumper tu ... ini aku boleh rasa sebab perlahan ...
Motorsikal aku terangkat atau seperti diangkat tinggi - macam mat rempit buat willy ...gitu ... dan aku di lajakkan ke hadapan dengan laju ... dan aku jatuh ..
semasa jatuh aku nampak rumah yang berada di belakangku .. maknanya aku terbalik ... hanya aku dan bukan motor ..
setelah berada dalam keadaan pegun di atas jalan .. aku dapati bahawa kedudukan aku menunggang terbalik ...
maknanya aku duduk di bahagian bawah motor  ...mmm ... maknanya macam menunggang atas seat motor tetapi terbalik ... aku duduk kat bawah ... the other way around ..
aku angkat kaki kanan ... ok...jer .. aku mengensot kaki kiri untuk keluar dari celah motor ... tak tersepit tapi tak boleh ... rupa rupanya tempat pemijak mennyepit sisi seluar .. aku tarik kuat ..terasa ada koyakkan seluar .. tetapi apa yang aku dapati adalah disebelah kanan seluar aku yang koyak ...
aku tarik lagi ... sekali ini dengan kuat ... bunyi koyakan lagi ... tapi kaki kiri masih tak lepas dan sekali lagi yang aku dapati kaki seluar kanan yang koyak ... menampakkan paha aku yang putih mulus ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-7-2014 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuba angkat motor dengan tangan kanan berpaksikan jalan .. tak terangkat ... sedikit pun tak bergerak .. goyang goyang sikit pun tak ader.. macam melekat keseluruhan motor pada jalan ...
aku baring sekejap .. melihat dedaun pokok di atas ...
kemudian aku duduk dan melihat ke hadapan dan belakang ... tiada kendetaan yang lalu ... sunyi ... kemudia aku mendengar lolongan anjing yang di bela oleh cina rumah bungalow tu dan kemudian senyap ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 11:30 AM | Show all posts
ish peliknya kejadian
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
hantukiller posted on 10-7-2014 10:58 AM
kemalangan tidak membabitkan sesiapa???? satu persolan juga tu

yep ... alhamdulillah. . tidak membabitkan sesapa .. aku cuti semalam maka tak perlu terburu buru ... dan mungkin nak shopping sikit ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 11:35 AM | Show all posts
suspen..sambung..sambung..hi
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 11:37 AM | Show all posts
peliknya jadi macam tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
cloudy_83 posted on 10-7-2014 11:30 AM
ish peliknya kejadian

ini kali pertama aku accident yang melibatkan aku ke hospital.. sepanjang perjalanan hidup ku .. dan sepanjang itu , sehingga kini ...tak pernah accident ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf lah ... maka hari ni aku tak puasa .. sebab kena makan ubat ...
pergerakkan terhad ... kaki kiri berbalut , doktor letak satu plastik ketas dari tapak kaki sampai ke belakang lutut ...
tangan kena plaster o paris dari tapak tangan sampai ke bawah ketiak ...
issshhh ... kesian ... aku ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
masalah sekarang... tangan kiri tak boleh nak suap ataupun mendekatkan jari kiri kat mulut
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-7-2014 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi aku bukan kidal ...
nak cebok selepas berak tu yang aku dok pikir nak buat cam ner ... nasib baik sebelum ni puasa .. jadi kuranglah akan kehendak ya qadial hajat ... lepas ni tak puasa... dok balun ubat tapi makan ubat tak leh perut kosong ...
bila dah diisi ... huh ... cam ner eh ..?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 11:55 AM | Show all posts
Buat aje yg semudahnya, tangan kanan pun boleh guna, dari mintak bantuan misi cebokkan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
aku dah pulang ... jam 4 petang semalam ..
anak buah aku jemput ..
Guna tisu basah lah ...
Aku tinggal sorang di rumah .. nanti aku nak minta jiran belikan plastik wrapper untuk cover balutan .. nanti boleh lah mandi ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
sambung ~
kuranglebih 5 minit , barulah ada sebuah kereta melalui jalan tu ... pemandu myvi memberhentikan kereta di bahu jalan dan turun ...
bila dia hampir aku memberi salam .. dia terus menyangkutkan kedua dua tangannya di bawah ketiak aku dan cuba mengangkat tubuhku ...
aku beritahu dia bahawa aku tak bileh di angkat ..
Dia melepaskan tubuhku dan menanti seketika .. mungkin dia agak ada kecederaan parah yang aku alami ..
sebentar kemudian aku memberitahu dia bahawa aku tak boleh diangkat kerana cebisan kain seluar aku di himpit oleh motor ...oleh itu kena angkat motor dan aku lepaskan kain seluar aku yang dihimpit sambil itu aku menunjukkan tempat kain seluar berkenaan .
Dia mengangkat motor sementara aku mengeluarkan kaki kiri aku keselurahannya dan terus berdiri tegak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-3-2023 11:54 AM GMT+8 , Processed in 0.122462 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list