CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 9599|Reply: 25

ZXR250 kembali...??

[Copy link]
Post time 1-7-2014 09:45 AM | Show all posts |Read mode
Kawasaki Bakal kembali Model Enjin 4 Silinder 250cc?

Berita baik untuk para peminat Kawasaki khususnya, jika kita ingat kembali dekad 90an dahulu, pengeluar gergasi dunia juga bersaing menghasilkan sportbike kecil dengan enjin 4 silinder berkapasiti 250cc - 400cc. Anda pasti tak lupa bagaimana hebatnya model Kawasaki ZXR 250/400 dan Honda CBR 250/400 waktu itu.

Menurut sumber dari Indonesia iaitu TMC Blog, Kawasaki sedang dalam proses menghasilkan enjin 4 silinder 250cc dan dengan bukti bergambar di sertakan, kita dapat meneka yang model Kawasaki 250cc terbaru berkemungkinan bakal kembali ke pasaran pada 2015.

Dengan pasaran model 250cc yang semakin berkembang pesat di Asean sekarang. Kita dapat melihat persaingan yang cukup sengit dari pengeluar Jepun dan Eropah seperti Yamaha dengan model R25, Honda dengan CBR, KTM dengan model Duke dan tidak terkecuali pengeluar tempatan NAZA dengan model Blade. Walaupun Kawasaki nampak kukuh dengan model Ninja dan terbaru model 1 silinder 250cc Ninja SL, di dorong dengan saingan lawan yang kuat seperti Yamaha, Kawasaki di lihat bertindak balas dengan cukup pantas untuk terus kekal sebagai dominon dalam kelas 250cc.

Kawasaki nampaknya sudah bersedia untuk memasuki ruang kelas model 4 silinder 250cc, ianya akan menjadi menarik untuk kita lihat sejauh mana pengeluar lain bertindak hasil dari Kawasaki dan apa manfaat yang bakal di peroleh kita yang menilai pasaran 250cc khususnya di Asean.


  

kalo betul la.. makin meriah la segmen 250 lepas ni....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2014 11:05 AM | Show all posts
kalo betol jadi...mmg aku nk beli 1 nk simpan jd koleksi utk masa depan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-7-2014 01:38 PM | Show all posts
Sagoo posted on 1-7-2014 11:05 AM
kalo betol jadi...mmg aku nk beli 1 nk simpan jd koleksi utk masa depan

ni baru masyukkk... bunyi SBK... kalo tak bunyi pompom girl je.. kehkehkeh...

tp... moto ZX2 ni manja.. cer tanya owner berapa byk kali tukar valve.. sbb batang valve halus.... nak tarik takleh tarik lelama.. kena cepat tuko gear.... harap kawa dapat solve masalah ni....

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2014 01:56 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 1-7-2014 01:38 PM
ni baru masyukkk... bunyi SBK... kalo tak bunyi pompom girl je.. kehkehkeh...

tp... moto ZX2 n ...

aku rase problem valve halus ni sejak zx2 smpai er6 pon x abis2 lg...
harap2 dorg buat research yg lepas2 la kan...teknologi kasi upgrade la sket kt valve tu.
motor da best,..valve plak manje..kalo manje bakpe dia buat 4 inline 250..baik letak 115cc je..org pon malas nk tarik lame2..dah tau moto xleh pegi

adehh bestnyee nk nunggu zx2 kembali beraksi. bile le nk siap projek ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 03:00 PM | Show all posts
dulu masa aku time sekolah menengah, zxr250 merupakan motor idaman,,dengan 2 air hose kat depan sambung dalam tank tu mmg Nampak menyelerakan..

tambah pulak bunyik ekjoz dia yang vrommm vroommm tuu..pehh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 08:11 AM | Show all posts
billionman78 posted on 9-7-2014 03:00 PM
dulu masa aku time sekolah menengah, zxr250 merupakan motor idaman,,dengan 2 air hose kat depan samb ...

so.. skrg dah pakai moto apa?

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 10:36 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 10-7-2014 08:11 AM
so.. skrg dah pakai moto apa?

tengah mencari2 motor bro..

skang ni ada Suzuki txr150 gamma aje..beli masa zaman sekolah menengah dulu..tapi tak sesuai dengan tubuh aku yang besar and tinggi..

riki2 kat kedai kalau kategori 250cc, motor paling besar naza blade je yang agak sesuai dengan badan aku..harga pun agak mampu milik..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:08 AM | Show all posts
billionman78 posted on 10-7-2014 10:36 AM
tengah mencari2 motor bro..

skang ni ada Suzuki txr150 gamma aje..beli masa zaman sekolah menen ...

fuhhh... gamma tu... tepek gambo gamma satu...!!!

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2014 12:23 PM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 10-7-2014 11:08 AM
fuhhh... gamma tu... tepek gambo gamma satu...!!!

hahaha..gamma tu naked bike aku..legend woo..bape ramai awek dah tenggek kat belakang tu hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 03:33 PM | Show all posts
billionman78 posted on 10-7-2014 12:23 PM
hahaha..gamma tu naked bike aku..legend woo..bape ramai awek dah tenggek kat belakang tu hahaha

nama pon bod motor.. kena tepek motor arr.. kekehkeh... aku nak bg kredit extra nih...

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 10:03 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 10-7-2014 03:33 PM
nama pon bod motor.. kena tepek motor arr.. kekehkeh... aku nak bg kredit extra nih...

tak gheti nak tepek la bro..boleh ke tepek from computer sendiri? ke guane..sbb ni semua link ke website je kalau nak tepek gambar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2014 10:18 AM | Show all posts
billionman78 posted on 14-7-2014 10:03 AM
tak gheti nak tepek la bro..boleh ke tepek from computer sendiri? ke guane..sbb ni semua link ke w ...

boleh ajerrr.... klik je kat image tu... nanti select files upload...

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2014 11:01 AM | Show all posts
ryo_takahashi1 posted on 14-7-2014 10:18 AM
boleh ajerrr.... klik je kat image tu... nanti select files upload...

takleh bro..hahaha dia mintak masukkan link address..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 03:13 PM | Show all posts
Baru lah syahdu bunyi dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 03:28 PM | Show all posts
yg sebelum gamma tu baru legend...Panther
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2014 04:33 PM | Show all posts
penyo posted on 22-7-2014 03:28 PM
yg sebelum gamma tu baru legend...Panther

ya.. panther yg legend... yg guna full fairing tu.... lepas tu baru kuar TXR150 kepala dah lain.... then masuk gamma dah versi bagak tank dia... hehe

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2014 03:46 PM | Show all posts
berapa banyak daa kawa nak target market 250cc.... ninja 250, ninja 250SL, Z250, Z250SL..... pasnih 4 inline 250...... ppppppffffggghhhh......... tamak haloba tul la.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Meriah wooo.... Meningkatkan saingan. Bagus ugk rider2. Bhk pilihan dgn harga patut
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2014 12:27 PM | Show all posts
agak2 brape harga dia ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2014 03:53 PM | Show all posts
viper_2803 posted on 21-8-2014 12:27 PM
agak2 brape harga dia ek?

20-23k.. lebih dari tu baik amik cc lagi beso....

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 12:52 AM GMT+8 , Processed in 0.093710 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list