CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dyana612

Luahan sedih Fizo Omar isu Mawar dikecam di laman sosial

[Copy link]
Post time 10-4-2014 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak hasut makcik tempat selalu aku beli kuih tu supaya saman makcik sebelah gerai dia sebab jual kuih koci tiru design macam dia. Aci tak macam tu?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 02:56 PM | Show all posts
lagi dier merampas lagi banyak tudung pedah ciplak akan ada dalam pasaran.. cayalah cakap aku

korg ingat peniaga ciplak ni pun tak de persatuan dia ke.. dia punya netwotk lagi hebat tau tak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:56 PM | Show all posts
toxicated posted on 10-4-2014 02:34 PM
Tp dlm kes ni walaupon mmg org menyampah tindakan dorg tp ape dorg buat tu mmg betul.benda tu dah me ...

fizo tu pn lps ni bleh la patentkan bentuk bulat patty ngan roti hot burger die tuh..pastu bleh gi rampas burger2 tepi jalan..nampak bijak skit kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:57 PM | Show all posts
daiman posted on 10-4-2014 02:54 PM
Aku nak hasut makcik tempat selalu aku beli kuih tu supaya saman makcik sebelah gerai dia sebab jual ...

wahahaha..kijammmmnyaaaaa...sbb design kuih koci pun nak saman gak..pasni camner la bentuk kuih koci gamaknya...?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
maxim posted on 10-4-2014 02:56 PM
fizo tu pn lps ni bleh la patentkan bentuk bulat patty ngan roti hot burger die tuh..pastu bleh gi ...

Choi.
Nok iols tgk skrg pijo lak lebih2 psl bisnes bini. Pandai mamat ni amek kesempatan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:00 PM | Show all posts
bukan ke obor2 warna warni paritdah ni dah lama ada di pasaran sebelum pn paritda letak jenama dia?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:01 PM | Show all posts
Ramai betul orang beratur kat luar kedai dia pagi-pagi. Lunch tadi terjumpa mawar. Cantik betul dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:01 PM | Show all posts
toxicated posted on 10-4-2014 02:59 PM
Choi.
Nok iols tgk skrg pijo lak lebih2 psl bisnes bini. Pandai mamat ni amek kesempatan.

kalau x amek kesempatan rugi la kawen ngan anak tokey noks..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 03:03 PM | Show all posts
Nape madam ros ni x penah haplod pic tudung pareedah saiz xl kt fb? Ramai komplen pasal saiz, theyols just ckp xpernah pakai jgn komen, kami ade byk saiz..tp tak penah tgk pon pareedah saiz beso..
Iols x penah bekenan ngn tudung pareedah ni sbb kecik amat. Wife kwn asben iols sgt bangge dgn koleksi pareedah nyer siap tepek kt fb bagai..bile tgk saiz ciput tu dgn harga mahal, ermm takpela. Siap mention lg, layan pareedah ori sajork, bukan tiruan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:05 PM | Show all posts
mitnick posted on 10-4-2014 02:53 PM
yelah, sbb diorg balas secara negatip tuelaa iols hrp diorg ubah cara penerimaan kpd yg lebih post ...

yup...  harap2 diorang sedar la fungsi utama tudung ni   dan kurangkan sket kemengarutan harga tudung tu...

ada satu hadis tu kata Rasulullah sw tak kasik amek harga untung lebih dari 1/3 harga kos...  nanti aku try carik hadis tu...  kawan aku yang kasiktau pasal hadis tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:06 PM | Show all posts
kalau tuan badan mmg dh cun.. pakai tudung/shawl rega rm10 pon still cun.. mcm lieuny tu pakai shawl kemot2 pon cun jer.. kalau dh x cun.. pakai fareeda rega ribu2 pon kompem tarak cun jugak..

aku mmg pakai yg ala2 fareeda ni.. rega aku bli xkan lebih rm35.. berlambak jual kt jln tar... still org tanya aku brp ratus tdg fareeda tu aku pakai...aku x kan bli fareeda ori coz overprice.. material pon chiffon ajer ..yg ciplak also chiffon.. lainlah fareeda hasilkan sendiri material nyer... kualiti mmg ada beza cuma kalau pandai cari & pilih mmg sebijik jer material chiffon nyer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:08 PM | Show all posts
bagi aku la tudung fareeda nie kan stok stok minat rambut mcm farah fawcet dlm Charlie Angel.. jenis stok  kembang kembang bertiup angin.. hhehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:09 PM | Show all posts
iolss tk pakai pn tudung tingkat2 ni... tp sape la iolss nk marahkan taste org suke tudung tingkat3 ni...
soal labuh or pendek.. btol2... berlamabak3 je yg panjang3 tp org suke yg pendek sbb  terletak sikit..
pada i, bgus la patenkan tudung beliau.. tp kalo nk rampas trus tu mcm tk ptot la.. kasi la warning dulu ke .. pastu tk dgr baru la rampas ke ape...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:12 PM | Show all posts
Dulu iols pernah tengok rizalman kens interview dalam wanita hari ini kalau tak silap. Dia kata dia tak kisah kalau orang tiru hasil kerja dia sebab dia tahu bukan semua orang mampu upah dia. Contoh cam gaya syria ngn turban. Rizalman antara pelopor. Dia kata dia tak dapat nak keluarkan yang murah. So, bila orang inspirasikan gaya dia tapi buat murah2 untuk makcik2 yang tak mampu, dia ok je. Tapi dia tak suka kalau designer curi idea dia, pastu jual mahal2. Sangat tidak beretika namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:15 PM | Show all posts
walaupun diakui yg fareeda ni ade hak nk rampas rekaan tudung die yg dh dipatenkan, tp tak payahla nk menagih simpati org ramai ngan statement mcm ni.

Harga tudung utk menutup aurat dijadikan isu,bagaimana pula yang sanggup berbelanja ribuan ringgit utk mendapatkan jenama beg atau kasut yang mahal yang berjenama besar terutamanya produk luar negara yang dibangga banggakan dan terang2 ia bukannya produk kita sesama islam yang tidak pernah menjadi isu kpd pembeli.

tetiba nk ungkit isu tutup aurat, sebelum ni bukan fareeda penah claim bukan badan dakwah agama ke, hanya perniagaan semata-mata?

Sedangkan kesemua tudung FAREEDA di buat seratus peratus di malaysia dan kami telah berkongsi rezeki dengan memberi peluang pekerjaan kepada ribuan mereka yang mencari rezeki bersama FAREEDA.

Ada forumer claim penah pegi kilang fareeda kt vietnam. So betul ke ade kilang kt malaysia?

ANda boleh datang ke butik kami dan memilih sendiri jenis mana yang menepati citarasa anda dalam menutup aurat dan juga berfesyen.

Kalau dah smpi amek no giliran pastu tido kt luar butik ko sebab nk masuk sape yg nak pegi ?  

Pada saya tindakan pihak FAREEDA dgn kerjasama KPDNKK merampas tudung tiruan itu adalah tindakan sewajarnya demi menyerdarkan pihak2 yang tidak bertanggung jawab dan tidak beretika dlm berniaga.

kalau hangpa ni beretika sgt, patut perbanyakkan lagi butik2 hangpa tu, yg ada kasi perbesar skit. hapuskan sistem no giliran tu. kalau dah masuk pun kene ade jangkamasa, nak tak nak customer kene beli jugak kalau tak rugi. tak dan nk window shopping dulu. plus yg hangpa ckp mcm ni
Sebenarnya harga dari butik kami tidak melebihi RM200 tetapi saya di fahamkan ada yg menjual sehinnga RM 200 lbh di butik mahupun online(reseller n dealer).

hangpa tau ade org amek kesempatan up  harga gile2 esp org yg tak boleh mai kedai hangpa di luar kawasan gitu, tp hangpa wat tak pedulik. yg penting tudung hangpa habeh terjual, jgn sedih kalau org ckp hangpa ni cuma nak kaut keuntungan semata2. so bile hangpa ckp plak mcm ni
Tidak ada sikit puan niat utk menutup rezki pihak lain seperti mana yang dikatakan oleh anda yang berkenaan.

takdak sapa pun nak percaya kt hangpa sbb niat hangpa tak selari ngan perbuatan gitu.

sekian terima kasih just my 2 cents uols
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:17 PM | Show all posts
bg pndpt akulah. mmg slh kite mniru design yg telah dipatenkan.. mksudnye d. dia da ade TM di situ.. jd bg pihak Fareeda mmg mereka berhak saman. sbnrnye banyak lgi barg2 lain yg kita sume tiru.. cuma kita sume nye x tahu je bende2 ni boleh kene saman ke x.. itu bg dlm paper la..

tp bg ak,, ak x suke sgt design fareeda ni.. banyak sgt rambu2 nye. ak lebih suke chenta watie skaf nye design.. uhhuuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 03:23 PM | Show all posts
dia nie contoh Melayu yg bijak berniaga..........ramai pulak pedengki
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:27 PM | Show all posts
PenjualAPAD posted on 10-4-2014 02:53 PM
sos dia tak sedap, macam burger pasar malam jek

nama pon burger kaki lima..mmg patut la....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:29 PM | Show all posts
syue86 posted on 10-4-2014 12:01 PM
aku sangat prejudis dgn pemakai tudung ni
klu aku nampak je, aku akan assume örg gomen"
...

sama la aku pun, mesti ingat org gomen, or cikgu2. huhu.

btw, kalau uolls dpt ptd aritu, agak2 uolls pun akan terpengaruh pakai tudung ni tak gi keje
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 03:29 PM | Show all posts
skun posted on 10-4-2014 12:35 PM
tudung awningis tu still tudung awning la. masalahnya ni, design bertingkat tu,  exclusively di ke ...

LV tuh lagi gah name...siap di insuranskan..takde pon poyo mcm paritdah nih...belambak immi..ade depa kesah...satu dunia lagi...hidup jgn tamak haloba....untung berlipat kali ganda tp ttp takut ngan peniaga kecik...cukup2 la...harga mahal...tudung tak cukup kain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.166580 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list