CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dyana612

Luahan sedih Fizo Omar isu Mawar dikecam di laman sosial

[Copy link]
Post time 10-4-2014 02:03 PM | Show all posts
dahlamadah.. posted on 10-4-2014 10:30 AM
larat ke nk rampas tudung kat seluruh negara..termasuk pasar malam, pasar pagi ahad dan pasar lambak ...

rampas terus dari kilang yg membuatnya kalau tak silap sy..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 02:03 PM | Show all posts
myasara_m posted on 10-4-2014 12:03 PM
huhuhu...... jgn ler kacau tudung bawal. iol rakyat marhaien je. mampu pakai bawal aidijuma rm10.  ...

tudung juma dah jadi 10 hengget kah?
last beli 7 hengget

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss posted on 10-4-2014 01:58 PM
hahahaha...  word benang ni ada banyak, blom kira benang CI lagik...  tak masuk FD lagik...  ekeke ...

Benang fd tu apa eyan
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:08 PM | Show all posts
opie5662 posted on 10-4-2014 11:27 AM
burger kaki lima fizo tuh ek..tah..konon jenama burger sendiri...tp pakai ramly burger punye patty ...

aku baru jek nak terpikir psl buger si fizo..100% asli buatan dia ke, atau x lama lg abis diserbu bege2 yg jual tepi jln tuh.

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:08 PM | Show all posts
ladyxez posted on 10-4-2014 02:04 PM
Benang fd tu apa eyan

ala, kat bahagian cinta & perhubungan...  kan ada banyak subtopik kat situ...  cinta emosi la, masalah kekasih la, masalah peribadi la, masalah keluarga la...  kan situ new word banyak untuk part2 luahan perasaan...

new word paling glamer skang ni : mengizzi...  cuba la jenguk CI...  ekekekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:09 PM | Show all posts
NHolmes posted on 10-4-2014 11:24 AM
Tudung adijuma tu rasanya takdela mahal kn

tak mahal..mampu dimiliki tpi itulah cpt sangat sold out...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:09 PM | Show all posts
alah pareeda nih dr dulu lagi dok memekak psl org ciplak design tudung dia.. skrg nih br buat rampasan bagai.. apa la special sgt tudung bertingkek tingkek, berropol ropol gitu.. dah la pendek, tabarujj lak tu.. tpi tu lah dah owner dia pun dah declare secara indirect dia meniaga bkn berdakwah kan..
tu lah geng jual tudung / shawl yg generasi baru nih cam orait jer.. laku jer memasing.. tu sugarscarf tu dari jual online jer.. skrg dah ada 2 branch.. now sambar evoque tuh!!!  tapi tu lah, nak berebut ke bergasak wat per.. supplier seme sama mari... dulu indon, now vietnam, china.. yg ada sket mahel kl dari dubai tu pun entah lerr...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:09 PM | Show all posts
ais_kosong posted on 10-4-2014 02:03 PM
tudung juma dah jadi 10 hengget kah?
last beli 7 hengget

depent on offer lah. baru ni i dpt beli dgn harga rm9, selebihnya rm10. bawah dari harga tu belum pernah dpt lg. iol ni celik mata je on website dia check mana yg patut, kalau berkenan je terus grap untuk pakai sendiri je bukan menjual

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 02:12 PM | Show all posts
myasara_m posted on 10-4-2014 02:09 PM
depent on offer lah. baru ni i dpt beli dgn harga rm9, selebihnya rm10. bawah dari harga tu belum  ...

iols beli kat CM hat plain rm7 hengget
this year x p beli lagi

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss posted on 10-4-2014 02:08 PM
ala, kat bahagian cinta & perhubungan...  kan ada banyak subtopik kat situ...  cinta emosi la, mas ...

Hahaha terbaeeek
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:15 PM | Show all posts
setankuning posted on 10-4-2014 10:21 AM
mahalnya tudung sampai rm200 harga
masuk shorga firdausi ke pakai tudung mahal2 ni

kan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:16 PM | Show all posts
opie5662 posted on 10-4-2014 12:08 PM
tak pandai masak..mmg la keras....tak lame lagi melingkup la tu..pas nih leh bukak tudung kaki lim ...

itu sebab Fizo skrg asik menempek jer kat bini dia..siap dh naik pangkat taw

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:16 PM | Show all posts
ala tudung layer je pun yg nak dikecohkan dipaten bagai

beg hermes berribu tu org ciplak. tak kecoh nak tersengih kepuasan dapat rampas brg ciplak

aku pernah beli tudung faeerada ni RM220.. tak delah bes mana pun.. nak cuci susah nak jaga kemain leceh. tapi aku x pernah belilah yg ciplak plak

tak pecah kepala sangta nak berkreatif buat rekabentuk tudung ni pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:17 PM | Show all posts
ais_kosong posted on 10-4-2014 10:39 AM
xminat aku dengan tudung fareeda nih sbb aku pakai nampak hudoh sepang

hang try pakai pearl haya pulak..alimla sket..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:20 PM | Show all posts
cuba boikot tudung pareeda ni..
mesti depa turunkan harga punya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:21 PM | Show all posts
ais_kosong posted on 10-4-2014 02:12 PM
iols beli kat CM hat plain rm7 hengget
this year x p beli lagi

design terkini iol xde nampak lak yg plain. kena kerap lg mengikuti nampaknya iol ni

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 02:21 PM | Show all posts
aku tgk adik aku mmg minat dgn tudung paridah nehh,byk jugak koleksi paridah dia....tp aku x minat r,rasa cm selekeh pakai tudung paridah ni,kalo g opis,aku lbh suka pakai tudung bawal @ ala2 tudung ariani.tp aku tgk org pakai tudung paridah@ala2 paridah ni cantik...comey jaa.aku suka yg simple2 jahh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:21 PM | Show all posts
walaupun tudung fareeda tu singkat, berlapis2 mcam mcam langsir...tapi tetap mnjadi igauan pada pemakai tudung fareeda nih...langkah yg fareeda ambil mempatentkan design2 tudung mereka dari diciplak oleh pengeluar tudung lain walaupun tudung berawning2 itu bukan ciptaan mereka..

langkah mempatentkan itu sebenarnya untuk mengelakkan design2 tudung mereka dicuri oleh pengeluar tudung tempatan...patent itu hak mereka...mereka sudah patentkan...ibarat fareeda adalah hasil yg original berbanding tudung yg cetak rompak diluar sana...maka harus dirampas kerana fareeda membayar sejumlah harga untuk mempatentkan design tudung mereka...nmpak bijak fareeda disini...

yg pelik dengan penggemar tudung fareeda nih...dah tau singkat, mahal sanggup plak tu tido kat kaki lima menunggu tudung yg limited edition itu....beli jelah tudung bawal lagi murah....blh je wat berlapis2 ada bidang besar lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:24 PM | Show all posts
mahal tol tudung fareedani
xdelah lawa manapun
ropol2 n takat warna warnije
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:29 PM | Show all posts
opie5662 posted on 10-4-2014 11:25 AM
sbb tokei ariani kaya raya...tak tamak mcm paritdah

kan..apela salahnya kongsi rezeki..rezeki masing2 xrugi punya..ni tamak haloba nth pape..huhu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:17 AM GMT+8 , Processed in 0.165577 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list