CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dyana612

Luahan sedih Fizo Omar isu Mawar dikecam di laman sosial

[Copy link]
Post time 10-4-2014 12:44 PM | Show all posts
Tudung Fareeda didaftarkan di bawah Industrial Design bukannya Paten. Harap maklum yer adik-adik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 12:45 PM | Show all posts
mintak maap. tudung fareeda is no my taste......
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 12:45 PM | Show all posts
annehuda posted on 10-4-2014 12:00 PM
masalahnye tudung ko tu betul2 menutup aurat ke? Or sekadar menutup rambut je?  tersembul jugak  ...

patern tudung membawa diri ke neraka kerana derhaka....Tak ada ciri menutup aurat,,,sekadap menutup rambut semata2...tudung juma tu pon tak mahal mcm tu...

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 12:53 PM | Show all posts
Ashila85 posted on 10-4-2014 12:45 PM
patern tudung membawa diri ke neraka kerana derhaka....Tak ada ciri menutup aurat,,,sekadap menutu ...

kan? jgn lupe statement yg nih




dah jadi lagu ni baru ko nak pancing pakai bab agama... blue hyppo sungguh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 12:56 PM | Show all posts
kalau guna patent tapi guna material murah kena rampas gak ke ?
x mampu nak beli rm200 hanya untuk tudung singkat cam tuh .. kui3 ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa posted on 10-4-2014 10:42 AM
i minat shawl je...

samalah i pun pkai shawl je yg penting panjang dan lebar boleh tutup labuh depan belakang..
harga pun tak mahal, paling mahal penah beli yg rega rm40
pastu pkai pun xde kaler2 yg meriah, byk yg plain je kalo corak pun just simple bunga2 kecil.
yg penting bersederhana dan dapat menutup aurat dengan sempurna.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:03 PM | Show all posts
memang dari dulu kurang berkenan & tk pernah beli pun tudung bertingkek2....kami panggil tudung cadar katil dulu2....sbb cadar katil dulu2 sinonim yg ropol bertingkek2...
mudah saja...klu mahal jgn beli...beli yg murah ikut syariat...bab tudung ni memang payah nak kontrol...sapa2 boleh jahit and jual....tp klu dia dah register design dia maka payah la...klu nak tiru jugak cuba alter skit design dia tu....buat lg the vasttttt
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:06 PM | Show all posts
inilah contoh kapitalisma!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
maxim posted on 10-4-2014 11:01 AM
ntah la..tp aku tgk fareeda ni beniaga tudung jadik cam "kecoh"..xtau knapa...tudung2 lain elok je ...

betul tu, kontroversi membawa kepada publisiti
butik2 yg lain yg pemes di laman sosial mcm radiusite, alhumaira, sugarscarf, SBU,Zawara, cala qisya  dan lelain lg elok je boleh bersaing secara sihat dorang pemes gak, terutama di kalangan org muda.. malah selalu je kuar masuk tv n sponsor tudung kt tv bagai.
walhal tudung yg dorang jual semua hampir sama tp elok je boleh bergeng n promot kenkawan juga..
bila ade yg bukak cawangan baru semua owner butik nih boleh berkumpul datang meraikan.
dan turut pomotkan butik org lain.
suka tgk camnih, tak perlu sampai burukkan seller lain bagai.
sama2 cari rezeki, takde hadap title tudung no 1 ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:12 PM | Show all posts
teringat komen sorang kawan laki ofis..ada staf yang pakai tudung macam nie. dia kata macam pokok krismas...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cari_cahaya posted on 10-4-2014 12:45 PM
mintak maap. tudung fareeda is no my taste......

Sama la. Apalah yg dibanggakan sgt sampai sanggup tido luar kedai nak rembat fareeda. Aku pilih shawls. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
myasara_m posted on 10-4-2014 12:03 PM
huhuhu...... jgn ler kacau tudung bawal. iol rakyat marhaien je. mampu pakai bawal aidijuma rm10.  ...

betul ke rm10 adijuma tu? yg ciplak kan rega tu
yg ori paling murah pun yg rm15 tu kot yg ombre tu
sbb yg bercorak yg mcm songket bagai tu rm55 kawan ai nk let go aritu
xtaulah tu memang rega nya ke apa
sbb xpenah beli adijuma sbb iols dah lupa cemana nk pkai tudung bawal huhuhu
tetiba melilit shawl pnjg jd lebih mudah dr pkai tudung bawal 4 segi huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:19 PM | Show all posts
Kalau org copy design tudung and claim mmg fareeda takpe la marah. Tapi setakat orang copy design and produce under different name, apa hal? Satu dunia buat camtu. Fashion week around the world tu, dengan international designers, lepas dia buat show, ramai jer yg copy the designs. Cuma, kalau nak the original, pi la beli dgn designer sebenar. Buat made to measure. Kalau tak mampu, pergi la cari yg seakan2 sama kat tempat lain.

Kecoh lebih. Profit dh kurang ke dik? Apa kata buat R&D lagi, keluar design lain, stay ahead of the curve. Setakat tingkek2 kaler yenna tak ke mana dik non...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi posted on 10-4-2014 01:01 PM
samalah i pun pkai shawl je yg penting panjang dan lebar boleh tutup labuh depan belakang..
harga ...

kann.. lg selesa.. murah dan cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:20 PM | Show all posts
aku x minat tudung2 pareda ni..
pakai tudung tp dada nmpk..
x muslimah langsung
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:22 PM | Show all posts
Ashila85 posted on 10-4-2014 12:45 PM
patern tudung membawa diri ke neraka kerana derhaka....Tak ada ciri menutup aurat,,,sekadap menutu ...

Kesimpulannya, bagus la tudung2 ciplak ni dirampas..kurang sket yg masuk neraka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2014 01:22 PM | Show all posts
Iols xsuka tudung fareeda n xpernah pakai. Xsuka color block dan terlampau singkat. Tp bg iols fareeda dh patenkan tudung dia. Bila org meniru, memang salah. Harta intelek. Jd bg iols xperlu nk kutuk fareeda bila diorg ambil keputusan utk buat tindakan kpd tudung tiruan. Itu hak diorg. Meniru dan tudung yg x ikut syariat tu isu yg berbeza.

Btw, iols bru baca fareeda bkn rmpas tudung dgn design yg sma. Tp rampas tudung dgn design yg sma dan dicop dengan nama fareeda.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:23 PM | Show all posts
Suchi posted on 10-4-2014 01:11 PM
betul tu, kontroversi membawa kepada publisiti
butik2 yg lain yg pemes di laman sosial mcm radius ...

kannn..aman damai jah iols tgk seller2 tudung yg lain..siap sappot each other leh gather2 bagai..

fareeda ni cam kalot siap gigih nak patent2 hakcipta bagai..ewww mcm la ekslusip sgt

btw takziah noks atas pemergian ibunda..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:26 PM | Show all posts
Suchi posted on 10-4-2014 01:18 PM
betul ke rm10 adijuma tu? yg ciplak kan rega tu
yg ori paling murah pun yg rm15 tu kot yg ombre t ...

UOL kena beli direct dari aidijuma ler baru dpt harga murah, yg mahal sikit tu uol beli dgn dealer diaorg amik untung sikit. ni linknya, tp mmg uol ke bertunggu tangga kat situ sbb asal keluar desing baru je tak sampai 10 minit sold out. dealer lg cepat
http://www.aidijuma.com/

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:31 PM | Show all posts
ellZack posted on 10-4-2014 10:31 AM
kalau tak silap baca hari tu, every design ada dalam 6(?) pieces je.. kira mcm limited edition la  ...

mmg ko tak silap baca. design semua limited. kat bangi, kedai dia beratur sebelum kedai bukak lagi sebab nak beli yg limited tu. ada yg siap boleh jual balik mcm beg LV hehe

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 12:15 AM GMT+8 , Processed in 0.189693 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list