CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 8-4-2014 03:13 PM | Show all posts
DrBikers posted on 5-4-2014 07:49 PM
kat excelsior ipoh...tingkat xleh bgtau lerrr..ade pompuan cina bunuh diri sbb berhutang ngan ah lon ...

alamakkk penah attend course kat sini dulu huhuhu seramnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 03:13 PM | Show all posts
duniaku85 posted on 6-4-2014 10:01 AM
Hai TT, thread dh lama,tp ai nk share 1 cite psl 1 hotel dkt penang

Hotel 1902 Heritage

ok....mai nak cerita apa dia hotel 1902 heritage tu....

dulu rumah tu adalah deretan quaters kerajaan, dari pos, jabatan agama islam dan pelbagai lagi...dan mama adalah salah sorang dari penghuni quarters itu, in fact mama lahir di situ dan moved out bila arwah abah dapat quarters pos kat bayan lepas. Kami duduk dari 1970-1984.
mama duduk di unit yg mula mula masuk simpang...jalan tu nama dia jalan Immegresen...rumah tu original ada 5 buah bilik yg masyaallah besaq...master bedroom saja boleh muat 4 katil king...siap ada balcony...makcik mama 4 orang kawin di rumah tu, dan bilik depan tu la jadi bilik pengantin. kat bawah ada store room yg macam masterbedroom jugak located kat dining hall kami. tangga rumah tu swirl. ya lantai atas dia papan. depan rumah use to have a huge pokok ketapang, yg arwah abah penah ada cita cita nak buat house tree, tapi malang sekali pokok tu selalu jadi sarang pontianak goyang kaki dan sarang tebuan....end 70's abah mintak di tebang. kat wet kitchen abah buat tempat dia main squash. bayangkan lah betapa besar nya rumah tu...jiran kami sebelah kiri ada mufti kerajaan perak sekarang, Datuk Harusani zakaria. Time tu datuk kadi besar penang....
berbalik kepada bilik bilik rumah tu..setiap bilik ada balcony..bayangkan la...kitchen ja toksah cakaplah. bilik maid jauh ke belakang, mak jadikan tempat sidai baju time hujan. siling rumah pulak jauh tinggi, kalau menjerit memang echo rumah tu...

dan rumah tu memang angkerrrrrrr................kerajaan penang mmg tak nak robohkan sebab itu tinggalan sejarah...kalau lalu depan hotel tu, memang sebak, sbb my childhood habis kat situ......macam nampak arwah abah dan mak kat swing...malam kenduri kawin makcik makcik...

sorry OT.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 03:55 PM | Show all posts
DrBikers posted on 8-4-2014 02:17 PM
byk kematian kat hotel2 kat genting..tp tutup mcm tu jer...xpernah kuar mane2 paper pun..biasa yg  ...

selekoh kt batu besar area tokong tu misteri sbnarnya
try google
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 03:57 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 8-4-2014 12:31 PM
kirenye kes terlanding kt Amber court la ye?

Ha'ah. Ingatkan kawan nak terus balik lepas event tapi dia nak stay over. Katanya kepala sasau xboleh nak drive balik KLIA. Kat Amber Court memang banyak hantu malam tu. Hantu sasau kepala ecstasy hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 03:58 PM | Show all posts
mamaezah posted on 8-4-2014 03:13 PM
ok....mai nak cerita apa dia hotel 1902 heritage tu....

dulu rumah tu adalah deretan quaters ke ...


ish2, die punye mukadimah punye la panjang... mane isi kandungan nye....???
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan 6 nih aku akan ke langkawi sekali lagi... dan yang tak bestnya aku bakal menginap kat hotel yg aku nampak 'lelaki' hujung katil aku jam 4 pagi... hope aku dapat bilik lain la... huhu

aku kan paling risau kalau terpaksa menginap kat hotel time uzur.... macam macam benda aku terbayang.... nak nak dalam toilet.... uhuk
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 04:07 PM | Show all posts
kasba posted on 8-4-2014 03:58 PM
ish2, die punye mukadimah punye la panjang... mane isi kandungan nye....???

tu ja la ceta nya kas....
nanti mama sambung...banyak story rumah tu...takmo kacau rumah org...
dulu ponti main lepak lepak kat balcony tau...mak pagi pagi sapu lantai jumpa rambut dia punyala panjanggggggg...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 04:07 PM | Show all posts
mamaezah posted on 8-4-2014 03:13 PM
ok....mai nak cerita apa dia hotel 1902 heritage tu....

dulu rumah tu adalah deretan quaters ke ...

haa tu la..hotel tu dulu rumah quaters..tp sebab dah lama agaknye so dia berhantu..tp serius mama, mmg kuat betul gangguan dia..sampai gegar pintu dgn cermin tgkp blk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 04:51 PM | Show all posts
SiMontel posted on 6-4-2014 02:07 PM
sebab memula cerita pasal Seri Malaysia taiping...so aku yg asal dari sini nak inform je...
in case ...

aku stay situ dis lepas alhamdulillah xde apa apa - mlm new year lak repeat branch dia kat atas bukit larut... lepak tepi beranda sampai tgh malam - kunun nak tgk bunga api ler.. hampehh xde nampak penuh dgn kabus/awanan jer.. dok je lah dgr dentuman bunga api jer yg ada... huhuhu... antu?? xdak.. aman aman sajerrr...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 04:56 PM | Show all posts
mamaezah posted on 8-4-2014 03:13 PM
ok....mai nak cerita apa dia hotel 1902 heritage tu....

dulu rumah tu adalah deretan quaters ke ...

kalau lalu depan hotel tu, memang sebak, sbb my childhood habis kat situ......macam nampak arwah abah dan mak kat swing...malam kenduri kawin makcik makcik...

x brape nk hadam
mohon pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:00 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 5-4-2014 10:18 PM
AMber Court..Genting highland

bercuti dgn rakan2 kerja di hari buruh.

baru jek gugel...
serius mmg scary....
gulp..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:01 PM | Show all posts
jayja posted on 8-4-2014 03:57 PM
Ha'ah. Ingatkan kawan nak terus balik lepas event tapi dia nak stay over. Katanya kepala sasau xbo ...

hahaha..
tu blom dgr antu mengerang nikmat
1 amber court dok dgr amoi ni merengek sedap
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:02 PM | Show all posts
minahmanja posted on 8-4-2014 05:00 PM
baru jek gugel...
serius mmg scary....
gulp..

hehe..cun kn view die
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:12 PM | Show all posts
adnil posted on 8-4-2014 04:51 PM
aku stay situ dis lepas alhamdulillah xde apa apa - mlm new year lak repeat branch dia kat atas bu ...

alhamdullilah lah..ko tak kena...aku sampai sekarang phobia..taknak jejak situ ..walaupun siang

oitss..atas bukit larut mmg boleh nampak bunga api ke kalau takde kabus? aku takpenah stay sana malam2...giler bertahun dah aku tak gi atas tu...sejak zaman sekolah dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:15 PM | Show all posts
SiMontel posted on 8-4-2014 05:12 PM
alhamdullilah lah..ko tak kena...aku sampai sekarang phobia..taknak jejak situ ..walaupun siang :l ...

dia nak berkenalan dgn ko tuh... benda nih pilih org gak.. yg xcun cam haku nih xmau nyer dia ahahahaha....
best la bukit larut tu .. umur aku dah msk 4 series nih la baru merasa naik ataih tuh pun... seriau ler naik jeep bro tu bwk cam lipas kudung trip turun tenang aje.. bro yg balik tu kata - biasalah bangg... ada org suka jazz, rock heavy metal, ada yg suka ballad, sentimental gitu.... ahahha....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:16 PM | Show all posts
seeri_7843 posted on 7-4-2014 01:36 PM
Montel..... dulu ko ke yg citer pasal kes antu mistress yg nk kwn ngan ko kt otel genting tu?
Sbb ...

ingat2 lupa dah aku ni..aku ada cite kat sini eh....bila teringat je..aku terus cerita..lepas tu sebolehnya nak lupakan ..
tapi mmg pun ada antu konon2 nak kawan ngan aku..kat genting tu.. .cukup aku tak suka..punyalah ramai umat kat situ..nak jugak munculkan diri depan aku..mmg aku ni kena sesumpah lah dgn mistik ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:20 PM | Show all posts
adnil posted on 8-4-2014 05:15 PM
dia nak berkenalan dgn ko tuh... benda nih pilih org gak.. yg xcun cam haku nih xmau nyer dia ahah ...

hahahahha banyak la ko!

dulu aku naik jip dgn sorang pakcik tua ...konon2 rasa selamat la sebab org tua kan sure drive berhati hati...sekali naik..hambek kau...
dia punya corner pehhh ala ala F1 driver..seram siot..itu salah satu sebab kenapa aku tak naik dah bukit larut.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:22 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 8-4-2014 05:01 PM
hahaha..
tu blom dgr antu mengerang nikmat
1 amber court dok dgr amoi ni merengek sedap

Mengerang ahh ahh ahh tu xde dengar lagi walaupun ku tahu Ada orang yg buat projek dlm bilik hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:22 PM | Show all posts
SiMontel posted on 8-4-2014 05:20 PM
hahahahha banyak la ko!

dulu aku naik jip dgn sorang pakcik tua ...konon2 rasa selamat la sebab ...

ehh yg nih pun otai gak... jiwa rock la kot.. yg balik tu muda lagik.. hati ada taman la plak... tapi kenal sesapa yg dok exercise kat tepi tu.. siap gitau... haa abg nampak apek td tu yg buat stretching kat pondok tu - haaa tu ah long tuh.. muahahhahha....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2014 05:27 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 8-4-2014 05:02 PM
hehe..cun kn view die

uhh.. sgt cun....eheheh...tgk pun dh meremang... obviously mcm something wrong somewhere...
mcm dh lame abandon jek...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 04:15 PM GMT+8 , Processed in 2.408692 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list