CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 24-10-2017 10:22 AM | Show all posts
biasanya kalau aku nak book/survey hotel kat agoda/tripadvisor aku akan tengok rating & baca komen dulu...kalau aku jumpa komen yg ada kata berhantu, haunted atau ganguan memang aku akan reject hotel tu...x kisah la rating dia tinggi pon.....tapi biasanya hotel yg ada rating tinggi so far xde lagi jumpa komen berhantu atau haunted..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-10-2017 12:10 PM | Show all posts
NBM replied at 20-10-2017 12:56 PM
kt Cameron Highlands ni mmg ada dengar jugak ada dua tiga hotel yg dikatakan ada bagi gangguan kt  ...

meols dah kena hotel no 4 kat Pahang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 03:25 PM | Show all posts
puteribaya replied at 24-10-2017 12:10 PM
meols dah kena hotel no 4 kat Pahang tu..

uols kena mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade dua hotel dlm List hotel kt pahang tu aku dah stay 1. Swiss Garden..takde ape2 mgkn sbb satu malam je. 2. Heritage CH in fact ni hotel fav aku sbb breakfast dia bnyk variety n best la.dah dua kali aku stay kat sini dlm dua tahun berbeza n slama tu takde gangguan..dua2 stay aku kt new wing..floorr mana tak ingat.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 10:47 AM | Show all posts
aku kalau kena kursus bermalam kat hotel memang agak seriau..
sebab selalu dapat bilik sorang..acah2 officer..
baru2 ni kursus kat area pd..orang cakap hotel tu berhantu..
punyalah cuak first night aku kat situ..lampu mnyala terang..haha
tapi mcm forumer lain cakap..lampu kuning kt hotel ni memang la aku xgemar sangat..nampak suram, sembab, seram..

esoknya aku bangun alhamdulillah lah xde apa2..
dan baki lagi satu malam aku tenang2 jah kat hotel tu..
dahla makan sedap..rugi lah orang xbuat kursus kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 03:29 PM | Show all posts


I sampai tengahmalam, staff hotel kata x de bilek lagi, so Imasuk kereta..ckp kat hubby..anak2 3 org kecik2 tengah tido..then my hybby lakpegi tanya.Dia tgesa2 datang kekereta and cakap lepas memaksa bertanya staff,dorang kata ada satu bilek kosong plak.Masuk je bilek tu besar, cantik,tapi camsuram.I tak sedap hati tapi hubby kata terjah je lah..dah malam nak cari hotelmana lagi..penat dah.Angkat anak2 tido bawah bentang toto yg sedia dibawa, and Imasuk bilek air nak siap2 gosok gigi.Dalam bilek air tu sumpah seram dan rasadiperhati sangat.Hubby tido, tapi kita berdua x lena, asyik terjaga.Esoknyalepas check out baru hubby bukak cerita dia nampak, bayangan hitam dok ekor Ikemana2..berderau darah I dengar, dan marah dia,tapi dia kata kalau dia bagitau lagi havoc..I jerit x ingat dunia plak.Sib baik tak kacau anak2 I yg masih kecil.Lepastu I serik, kalu pegi memana hotel..kalu reception kata dah full house, jgn lagatal2 mulut nak tanya banyak kali ..kot2 dorang bosan and bagi bilek yg dahlama x berpenghuni

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 03:31 PM | Show all posts
i dulu masa bujang memang selalu ber circur dengan rakan2 kat PD. destinasi wajib tak lain tak bukan kat ch***s apartment PD. apartment tau bukan hotel... dijaga oleh apek tua..

ada 1x kitorang masa tu sewa penthouse. kitorang ada 4 orang so pecah 2, 2 orang masterbedroom, 2 lagi bilik biasa. kat bawah pun ada 1 bilik tapi kitorang decide tak mau tido bawah... nak feeling rumah sendiri .

iols bilik biasa je... dengan kawan,  tapi kawan iols tu tidur awal, stress i .. masa pukul 12am i dok sms dengan kawan kerja i (lelaki lah... kan), i dengar bunyi perabot kat bawah bergerak2. kuat bunyinya.... + pintu bilik tu tak kedap bunyi... so i boleh dengar bunyi kat luar. bising lah bawah macam orang dok alih2kan perabot.

then tak tau pukul berapa start bunyi orang jalan2 seret selipar kat koridor tepi tingkap. masalahnya tingkap bilik i tu bukan koridor orang jalan nak masuk ke pintu segala tu... tapi koridor secoet je... lagi pun kan i kat 2nd floor penthouse. i dah takut dah.. takut tiba2 benda tu masuk ke dalam munculkan diri... tak tergamak i nak tengok muka haannntuuu... lalu i pun kelubung dalam selimut sambil bersms.

i malas nak kejut kawan i yang aman2 tidur tu. i ber sms dengan mamat tu sampai jam 3am. nasiblah dia baik hati meneman i dari kejauhan... pastu pagi i cerita dengan kawan2... diorang rupanya aman2 je tido malam tu. nyampah i.. i jenis susah tido kat tempat lain kecuali rumah sendiri...



tapi tak serik... 2nd time i pergi situ juga dengan apek tu juga.. tapi apartment biasa. dengan bff i n bf masing2 (now laki masing2 lah.. jangan cerca i). malam tu kitorang buat bbq kat balcony, husband i dengan bf kwn i dok memanggang, husband i nampak kak pon... dia kata terpaksa lah buat tak tau sebab takkan nak tinggalkan bf kawan i tu sorang2 kat luar . itu pun dia cerita kat i lepas balik...

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 03:33 PM | Show all posts
ffawwaz replied at 25-10-2017 10:47 AM
aku kalau kena kursus bermalam kat hotel memang agak seriau..
sebab selalu dapat bilik sorang..acah ...

hotel apa sis..i nak gi makan..dont worry..i org PD..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2017 03:17 PM | Show all posts
puteribaya replied at 25-10-2017 03:29 PM
I sampai tengahmalam, staff hotel kata x de bilek lagi, so Imasuk kereta..ckp kat hubby..anak2 3 ...

Betul tu...dah byk kes camni. Bila reception kata full house tu takyah nak tanya lagi.
Mujur anak uols tak apa2
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 03:19 PM | Show all posts
ffawwaz replied at 25-10-2017 10:47 AM
aku kalau kena kursus bermalam kat hotel memang agak seriau..
sebab selalu dapat bilik sorang..acah ...

Bak sini nama hotel...bkn nak cari antu, hakak nak cari makan best tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 04:33 PM | Show all posts
hmmm..kalau di Sabah pulak, ada tak senarai hotel or homestay yg berhantu korang? ku nk p becuti soon. pleaseee roger. thanks!  
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2017 09:01 AM | Show all posts
hatikudus replied at 26-10-2017 03:19 PM
Bak sini nama hotel...bkn nak cari antu, hakak nak cari makan best tu

demi makan sedap kenzz..hahaha..
tapi xtau la kot2 masak sedap sebab ktorang kursus kat situ..
tapi memang puas hati walaupun suram je nampak hotel ittew..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2017 09:05 AM | Show all posts
puteribaya replied at 25-10-2017 03:33 PM
hotel apa sis..i nak gi makan..dont worry..i org PD..

hotel yg ada bowling..**matilaaa bagi hint xagak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2017 09:34 AM | Show all posts
ffawwaz replied at 27-10-2017 09:05 AM
hotel yg ada bowling..**matilaaa bagi hint xagak..

alamak..x dapat tangkap gak my fren..meh PM la..nak g brekfes weekend ni..#malasmasak
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada gak few experience kena kacau ni.

1) Hotel panorama langkawi (kalau tak silap nama dia)

Kitorang pegi 6 orang. I, my sis and family aunty I. Hotel tu mat saleh k yang jaga. Masa otw ke bilik tu, diorang cam tengah renovate. So kitorang ambik la 2 bilik. Besar k bilik dia. Ada 2 katil queen tak silap I. I dengan adik ambik sorang satu katil la. Masa nak tido tu, dah tengah malam. Tiba2 dengar suara budak2 gelak2 dok berlari riang kat koridor. Suara budak je ok. Mula2 fikir maybe orang bilik sebelah ke. Taknak layan sangat la fikir bukan2. Esoknya aunty I cerita dia rasa ada orang tengah perhati dia tido. Sudahnya dia tido ayam je. My uncle pulak bangun2 ada atas lantai!! Hmmm takkan jatuh katil pulak kan

2) Hotel pudu bintang kat lrt pudu

I memang suka hotel ni. Sebab lawooooo gila. Memang selalu g kl akan book. One day tu, i terjaga kul 2 pagi dengar bunyi bising2 kat luar. Orang ketuk2 pintu sambil cakap nak kemas bilik ni. Wth kul 2 pagi kot. Tapi masa tu sebab penat sangat terus tertido balik.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 03:43 PM | Show all posts
semalam laki meols p kursus..duduk kat Roya*e Ch****..tido sorang bilek besa tkt 5..dia x bole tido sepanjang malam..rasa ada mahluk nak tido sama..not sure la..mungkin gak laki meols x bole tido sebab permaisuri dia x de..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-11-2017 03:59 PM | Show all posts
ffawwaz replied at 25-10-2017 10:47 AM
aku kalau kena kursus bermalam kat hotel memang agak seriau..
sebab selalu dapat bilik sorang..acah ...

I selalu pergi buffet ramadan situ murah RM37 sorang, makan pun not bad, so surau dia kat bilek hotel, my dot suka design bilek tu so dia nak ajak tido situ semalam, tapi i cuak sbb hotel tu dibina atas tapak rumah mayat /quaters hospital ..lagi satu kat swimming pool tu ada budak umur 7 tahun mati lemas,,few years back sbb tsangkut kaki kat lubang air dasar kolam..x sempat diselamatkan..tapi since u ckp ok x de pape so I might consier pegi nanti
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:07 PM | Show all posts
puteribaya replied at 27-10-2017 09:34 AM
alamak..x dapat tangkap gak my fren..meh PM la..nak g brekfes weekend ni..#malasmasak

Kannn...penat pikir hotel mana yg ada bowling
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2017 02:19 PM | Show all posts
hatikudus replied at 2-11-2017 02:07 PM
Kannn...penat pikir hotel mana yg ada bowling

i pun x pasti situ ada ke tak bowling..maybe bowling utk guest hotel kot..kecil2 lan..sekankang kera kot dia punya tempat
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 12:10 PM | Show all posts
Sabah? Try la check in hotel sebelah STC tu ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 10:09 AM GMT+8 , Processed in 0.081887 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list