CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 23-2-2016 02:01 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 23-2-2016 12:47 PM
hotel suria 18?

lagi satu...hotel apa tah...ada 18 gak...tp hotel cina...

highway hotel nama dia..budget hotel...sblh tu je MC D...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2016 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hotel kat portdickson
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:04 AM | Show all posts
nuerulcayang replied at 23-2-2016 02:01 PM
highway hotel nama dia..budget hotel...sblh tu je MC D...

ha ah, dekat dengan Mc D.  Ni saya paste reviews
Google reviews
meekok see
a month ago
It was terrible, the wash room produce knocking sound through out the night, the noise from the road wake me up at 5am, I slept only 2 hour in this hotel, that is not worse, the water heater is not working when you need a hot shower after the terrible night, I will not come back to this hotel.










sekadar untuk semalam, boleh la...






Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2016 06:47 PM | Show all posts
gopal replied at 10-6-2015 10:04 AM
aku nak story gak...story ni baru lagi...awal bulan jun hari tu aku pegi o/station ke taiping..duduk ...

Baru je duk hotel ni bulan lepas. So far tade pape lah.
Aku tido mati..sedar2 dah pagi.


Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2016 07:13 PM | Show all posts
Haritu ktorg satu family tinggal dkt hotel Tanjung Tuan.
Sebab kakak aku dpt free.
Berkumpul lah ktorg satu family. Last min plan.

Kkak aku yang sulung dah sampi dlu, dlm pkul 12 mlm baru aku dgn kakak aku yg no2 sampai.
Pastu kakak aku yg sulung citelah,
Sebelum ktorg sampai tu, die buka channel tv lain, pastu msuk bilik tido dengan pintu terbuka.
Anak dia umo 7 taun tido atas kerusi.
Pastu bila dia tahu ktorg nak sampai (whatsapp) die terjaga pastu die sedar radio tu dah tune radio tamil.
Hahaha.

Yang kakak aku yg no2 tu plak bagitahu, mlm tu die tdo die dengar bilik dia tu bising giler, Riuh giler.

Lepas tu, mlm esok nya ktorg trun nak tengok bunga api dlm pkul 11. Kakak aku masa tu trun dgn anak die.
Aprtment ktorg ni kat ujung, Masa kuar umah tu die nampak kelibat putih berdesup di hujung aprtment lagi satu.



Dulu aku pernah duk kat Legend hotel Cherating dgn family aku. Ktorg duk bilik yang untuk member. So, jauh dari bilik2 lain. Masa tu, kakak aku call, aku pun saja lah kuar nak cakap kat balkoni. Sekali tu, laju je benda putih melintas. Bilik ktorg kt tingkat dua. Aku nmpk benda melintas, cepat2 aku masuk blik. Terkejut.Sampai sekarang aku tak dapat pastikan orang atau apakah. Sebab benda tu laju kot.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2016 04:39 PM | Show all posts
purplegreen replied at 29-2-2016 07:13 PM
Haritu ktorg satu family tinggal dkt hotel Tanjung Tuan.
Sebab kakak aku dpt free.
Berkumpul lah k ...

wife pada kawan hubby ada citer ..abg dgn k.ipar dia tido sini..sekali k.ipar dia terkejut tengah mlm nampak ada lembaga mcm bertelekung keliling katil diorang..k.ipar dia ni ketakutan sampai tak mampu nak kejutkan abg dia tu..esok terus check out..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 01:40 PM | Show all posts
myakayina replied at 8-3-2016 04:39 PM
wife pada kawan hubby ada citer ..abg dgn k.ipar dia tido sini..sekali k.ipar dia terkejut tengah  ...

apa nama hotel tu ek?? mana la tau ter check in pulak ke kat situ nnti.. so klau tau blh la dielakkan..

stakat ni alhamdulillah check in blm penah brlaku apa2... dan mntak2 smpai bila2 la klu check in mane2 xmo la kena prkara2 yg menakutkan..

cuma masa check in TB resort dan BWM (dua2 kt Lumut) kat floor atas dgn bilik seblh ada jer bunyik mcm org ubah perabot..ala2 tngah susun kerusi meja kesana sini.. awal2 pagi kot kan.. sape lak yg rajin sgt.. lagipun tu kan resort apa ke hal nye org check in sebok nak mengalih kerusi meja bagai...

tp sbb satu family kt dlm tu xla rase takot sgt.. cuma BWM tu jer klu tiap kali check in kt situ msti sorang2 sbb urusan kerja.. slalu jer telan ubat selsema seblm tido... hhahaha... sbb seblm tu masa check in first night tu tiba2 trjaga pkl 2am sbb dngar bunyik bising org atas mengalih kerusi meja... apalg esok ptg tu abis keje trus carik farmasi beli ubat selsema.. lps tu tiap kali ada krja luar especially BWM ni msti siap sedia stok ubat selsema.. hahhahaa. pikir2 mcm lawak jer kan tp sbb takut nye psl baik la telan jer pil selsema tu.. terus hanyut smpai esok pagi..

dari tetiba tersedar pepagi buta ada lak dia kat seblh.. nak lari mane pun xtau dah mase tu kan.. beringat dulu seblm kena... hehehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram tul
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2016 05:49 PM | Show all posts
Edited by myakayina at 15-3-2016 10:25 AM
Firhanie replied at 11-3-2016 01:40 PM
apa nama hotel tu ek?? mana la tau ter check in pulak ke kat situ nnti.. so klau tau blh la dielak ...

wahh..tak effect ke klu telan ubat selsema tu..mmg u selsema betul ke? kang lain lak jadinya.. kejadian tu kt L****d Ch******g tu la..
last year mcm tula dorg pegi..konon2 weolls nak buat family day..suggest la hotel tu..tu yg terbukak kisahnya tu..lgsung cancel.. tapi nasib2 la nak kena kan..kdg ada yg stay ok je tak kena apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2016 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 pengalaman kat sini pasal hotel... Aku keje outstation mane2 negeri ok je setakat ni kecuali satu aje tempat yang aku pegi memang kene gangguan ... Dua kali pegi..

First time ade budak office aku ade skali... Dia selsema and batuk masa tu... So dia makan ubat terus tido dengkur tak ingat... Tapi tepat2 jam 3 pagi aku tejaga dan dengar macam2... Dengar cakaran kat dinding... Aku buat derk je dulu... Tapi lame la... Aku tgk jam pkul 3...

Lepas tu dengar lagi bunyi kat dinding sebelah kaki kawan aku tido... Bunyi yng aku tak reti nak cakap..mana entah aku pon tak reti nak cakap...tapi bising la bunyi tu berpanjangan..berlarutan...kawan aku ni pulak memang tidor mati dah... Aku cuba nak tido pon dah tak boleh... Aku nak bangun, depan katil betol2 ade cermin., kang aku bangun nampak benda lain... Aku duk baring sambil baca je apa ptut... Tunggu subuh... Baru bunyi smua makin hilang .....
Besoknya boss aku kat sana tanya ok ke tido kat hotel tu.., dia bukak crita hotel tu berantu... Akupon bukakle cerita aku...nasib dh check out haritu...  
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi lepastu aku kene pegi and stay hotel tu lagi... Time ni aku sorang2... Aku amik langkah bejaga2 je...pasang yasin kat laptop berulang kali and aku set biar smpai pagi ...

Aku tidola... Dah tido tu sampai satu masa aircond mati.bunyi aircond tu off macam kuat and aku terjaga...aku tengok..laptop aku pon mati skali. So bacaan yasin pon berhenti... Kalu pon black out, masalahnya aku nye bateri full ... Laptop tu mesti akan still on je... Laptop aku restart je ...aku tgk jam kat hp pkul 3 pagi...hadoiii....

Sblum2 ni aku stay shri je kt situ... Tapi ujung bulan ni aku akan stay situ slama 3 malam... Aku mls nak cita nama hotel ni dulu... Hahahaa nanti kalu aku bagi nama, macam2 cerita lagi org up...lagi serem aku nak pegi hotel tu nanti...
Itu je hotel panel compny aku untuk area situ.. Takleh wat ape... Hadap je... Aku baru baca cerita2 sini..takde lagi yg bagi nama hotel tu sini
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sy pun ade nk share jg kisah sy n geng2  kt salah 1 condostay di pantai pu3 melaka
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hepigirl007 at 14-3-2016 11:01 PM

sy pun ade nk share jg kisah sy n geng2  kt salah 1 condostay di pantai pu3 melaka... kteowg g 6 owg. memula mmg excited le tmpt cntik knonnye...           memandangkn kengkwn sy sume bru abis keje shift jd ble check in je dlm pkul 3ptg dieowg gasak le tido.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
jd tinggl le sy sowg yg xtido... so sy lyn le tgk tv..  knonnye siang lg... sy pun tgk tv smbil buka pintu, cume grill je r yg kunci. hmpir2 nk senja, ade sowg je kwn sy yg bngkit dri tido... tp bgn2 je tros lyn hset...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kengkwn yg plaen lg 4owg tu msih tido  lg x sedar diri... sdg sy sibuk le lyn tv mse tu tgh popular ngn cter "hati pompuan" tu, sy terperasn cm ade 1 kelibat pmpuan rmbut pjg pki gaun tido warna gelap lalu dgn pntas...   
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm ati sy, eh sape plk tu??? tp sy wt x tw je r... sbb tetbe jap lg kngkwn sy tu bgn... sy x cter kt dieowg... smpi r kteowg blik.. knonnye xnk rosakkn mood masing. ble dh blik... bru r kwn sy bukak cter,  die mse tu xbwk bju lebih, jd die upenye sibuk cuci bju die gne washing machine yg di sediakn... die perasan ade pelampung yg msih basah berair... sdgkn die pkir sblum kteowg msok condo tu xde sape yg check in sblum kteowg... tp die xnk amik pot r knon... ble die bgn tido, lps kul 7 ptg tu nk amik bju die kt machine tu... eh.. pelampung tu msih berair.. sdgkn xde sape yg gne...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2016 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
die dh ase x sedap ati r mse tu.... jd mlm tu, die sowg yg xbleh tido,  dlm kul 3pg, die dgr cm ade r geng kteowg  yg bgn nk g tandas.... so die pun bgn r... knon nk join g tandas jg... tetbe... bahu die ditepuk owg ngn kuat dari belakang... terkejot beruk
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mmber sy ni plk kuar bilik knon xnk bukak lmpu sbb xnk kwn yg tido sebilik ngn die terjaga...  jd die bleh plak suluh muke mmber tu gne lampu hset die... tgk muke kwn tu sedap nyenyak tido... abis sape yg tepuk die... tros mmber xjd g tandas... tros paksa mate tido... tp dh pg bru die bleh tido
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 12:55 PM | Show all posts
myakayina replied at 11-3-2016 05:49 PM
wahh..tak effect ke klu telan ubat selsema tu..mmg u selsema betul ke? kang lain lak jadinya..:lol ...

mane dtg selsemanye..telan jer la dari tetiba trjaga tngah2 mlm ke awal pagi ke..stakat bunyik kerusi meja seret sana sini mampu gak la brtahan lagi wlau jiwa dah kacau masa tu..buat nye memunculkan diri x ke haru biru jadiknye..mau kecoh guest lari tido kt lobby pulak nnti..

apa2 effect x fikir dah..jnji telan ubat selsema terus kong smpai pagi..klu pkl 6 pagi tu dah ok dah..xde la takut ke hape..4mpat mlm tido situ empat2 mlm gak telan ubat selsema...hahhahaa..kt kuching pun penah check in sorang..mmg hotel tu mcm seram n sunyi ckit wlau hotel mahal..dari bilik blh nmpk clear view sungai tu kan..kt sana kan pkl 6 dah gelap..lps keje blk jer hotel terus tarik langsir xnk tetiba trpandang ke sungai ke hape ke..bilik hotel x sebesar BWM Lumut tp seram gak la..dgn lampu yg ala2 manja tu kan..tido mlm jer abis semua lampu bukak dgn lampu toilet skali bukak..sbb trlupa bwk ubat selsema pnya psl trpksa tido terang benderang...

yg heran kluar berjimba mlm2 tu kat Kuching x pulak takut tu..hahhahaa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 03:29 PM | Show all posts
Bulan 12/15 aku satu keluarga pi bercuti ke KL. Biase kalau ke KL kite orang mesti stay hotel Milia yg depan Time Square tu tapi disebabkan last minute book dah full, terpaksa ke Furama. Sampai awal dlm pukul 1 lebih so bile nak check in receptionist suruh tunggu bilik nak dikemas. Dalam pukul 2 saya follow up la..pastu dia kunci bilik. Saya hairan cepat nyer housekeeping kemas. Masalahnye masuk je bilik tu perasaan lain macam walaupun bilik tu cantik.Kawan ofis bangsa cina pernah bagi tips..kalau kite masuk jer bilik tu rasa sejuk..then baik tukar bilik terus.

Tapi saya buat2 tak percaya dengan sedapkan hati jer. Hati memang da tak sedap..dup dap semacam.
Malam pertama tak dapat tidur. Rasa seram semacam tapi suami dengan anak dah berdengkur. Nak pi toilet pun seram. Semua lampu bukak. Akhirnya saya bukak tv. Solat. Dapat tidur. Itupun tutup dengan bantal. Tapi saya bangun pukul 5 tv dah tertutup sendiri.

Malam kedua..dah mula bagi signal. Lampu kelip2 dekat satu sudut membaca.Okey..dia main2 lampu. Saya terus tutup. Bilik yang saya dapat ni dari mula pun dah sejuk..tak payah bukak aircond pun. Malam ni saya dapat tidur
Suami pulak tak dapat tidur..

Malam ke 3saya mimpi Cik Ponti berdiri sebelah saya sampai terjaga..betul2 dah nak subuh. Saya terus baca ayat kursi dengan buka TV. Kebetulan baru nak azan subuh..saya terus kuatkan volume. Esoknya saya checkout terus walaupun ade baki lagi 2 mlm. Tak sanggup rasanya. Pengajaran nya kalau hati tak sedap baik mintak tukar bilik terus.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:45 PM GMT+8 , Processed in 0.835412 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list