CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 11-4-2014 02:46 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 11-4-2014 01:52 PM
abis nekad la tu blari dgn x berbaju n kaki aym tu..

nekad.....aku ni nak kata berani tu tak la....nak kata penakut pun tak....tp kalu dh satu bilik bergelap dgn langsir tak berbukak cahaya lampu dr luar pun tak der masuk....mau aku terpegang benda yg tak sepatut nyer dlm keadaan gelap gelita or benda tu betul2 dpn muka aku....hidung bertemu hidung mau tak takut....sblm benda ni jd baik aku cabut dulu
Last edited by sidewinder on 11-4-2014 02:47 PM

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 02:59 PM | Show all posts
sidewinder posted on 11-4-2014 02:46 PM
nekad.....aku ni nak kata berani tu tak la....nak kata penakut pun tak....tp kalu dh satu bilik be ...


camne hidung bertemu hidung tu? teringat aku game dlm running man, yg mkn cokelat berkapel tu......
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 04:40 PM | Show all posts
itu cuma imaginasi aku jer kakaakaka....kdg2 mahluk2 ni nakal gak....tu yg dia tutup tv aku.....tutup lampu bilik Last edited by sidewinder on 11-4-2014 04:46 PM

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 05:39 PM | Show all posts
chickenwing posted on 10-4-2014 04:19 PM
dalam banyak2 hotel saya pegi...hotel paling cantik tapi rasa paling creepy adalah Impiana Resort Ch ...

Penah gak stay kat Impiana Cherating ni 2 mlm....masa tu baby baru umur setahun lebih....sambil2 baring pegang botol susu nak tido tu (mata of coz le ke atas kan?)..tetiba dia bleh menangis sekuat2 hati..jenuh gak le malam tu nak pujuk sampai dia tetido...mesti ada yg dia nampak kat atas alang tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 05:41 PM | Show all posts
sidewinder posted on 11-4-2014 02:46 PM
nekad.....aku ni nak kata berani tu tak la....nak kata penakut pun tak....tp kalu dh satu bilik be ...

haru la klo jd cm tu..
mntak dijauh kn la..seriau gak la klo jd kt diri sndri

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 06:11 PM | Show all posts
NBM posted on 6-4-2014 09:43 PM
sangat berani la jugak kau ni ye..aku x rasa kalau dah nampak camtu mmg aku xbleh terima..samada a ...

Bukan soal berani tapi aku terpaksa diamkan sebab kami semua baru sahaja sampai dari KL untuk menghadiri majlis konvokesyen. Hotel semua dah penuh jadi aku terpaksalah diamkan. Cuma semasa check out, baru kami berani buka cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 06:14 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 7-4-2014 12:05 PM
hotel kt kuah ni..
bayview hotel ke?

Aku tak ingatlah nama hotel tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 10:48 PM | Show all posts
onnabila posted on 11-4-2014 06:14 PM
Aku tak ingatlah nama hotel tu..

kalau da igt t bagitahu la yee
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 12:32 PM | Show all posts
NBM posted on 9-4-2014 11:21 PM
Penatnya keje kau ni x kira masa ptut la x kena kacau ngan antu confirm tdo mati nih. Agaknya puas ...

penat tpi enjoy

berbaloi gak le 2 minggu tu bayor nye. hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2014 04:46 PM | Show all posts
uols, dekat langkawi ada hotel seram tak? nak pegi langkawi ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2014 10:13 PM | Show all posts
chickenwing posted on 10-4-2014 04:19 PM
dalam banyak2 hotel saya pegi...hotel paling cantik tapi rasa paling creepy adalah Impiana Resort Ch ...

sama la aku pun fobia sket siling tinggi2 ni...aku penah guna toilet sedara aku yg silingnya tinggi gila pastu boleh nampak pulak tangki air dia tertenggek kt atas...ngehehhe...mmg aku x masuk toilet la kalo 2,3 pagi terbangun
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2014 10:21 PM | Show all posts
Sufeenan posted on 11-4-2014 02:08 PM
So true.

Me penah berkursus di situ 4 hari 3 malam.Suami dan anak-anak pun bawak skali.

confirm mmg ada yg mengikut balik la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sufeenan posted on 11-4-2014 02:08 PM
So true.

Me penah berkursus di situ 4 hari 3 malam.Suami dan anak-anak pun bawak skali.

Aku pn penah stay kt situ, pegi family day office. Rsnyer kitorg dpt blk kt right wing, left wing tu mcm x ramai org pn. Lama giler dh, circa 2001-2003. Bilik ngan view mmg osem..alhamdulillah ms stay tu xde ape2 kejadian x diingini.
Cumanyer ms ari yg nk check out tu kitorg dh plan nk berkubang ramai2 dlm swimming pool tu. Pas bfast kitorg pegi bilik kwn kitorg sorg ni ajak mandi sekali. Time pgl tu mmg siap dgr org nyahut, dgr sore ank dia tp pintu x bkk2. Ada dlm 10 mins gitu kitorg tgu, x bkk2 gak pintu. Kitorg blah je la pstu kot dorg nk privacy ke ape. Spi kt pool, elok je tgk dia ank beranak dh dlm pool jd sape yg nyahut td kn?
Lg satu hotel yg kitorg penah kena kaco - ilham pd. Aku x kena, cuma rs seram2 especially time nk mandi, rs cm ada org kt luar. Yg kwn aku nmpk cik pon ddk kt ujung katil kitorg. Pstu dgr mcm org alih perabot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 07:47 AM | Show all posts
NBM posted on 13-4-2014 10:21 PM
confirm mmg ada yg mengikut balik la tu...

Sajee nak test kot.

Tak yah test-test lah..kompem dah tahap penakutnya macam mana ai ni..hahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 07:53 AM | Show all posts
cmf_jy77 posted on 14-4-2014 06:46 AM
Aku pn penah stay kt situ, pegi family day office. Rsnyer kitorg dpt blk kt right wing, left wing  ...

IC..mesti cuak kan bila jadi gitu
Rasa macam tak caya jerk bule hadapi mende-mende pelik ni

View luar dan dalam..memang exselen lah!
Mula-mula jejak kaki masuk bilik pun rasa..wow..!klasiknya!
dengan view ngadap lautnya..alahai..syiok betul!

Sekali kena..
Tobat lps ni xde kot nak pi situ lagi..hihi

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 09:24 AM | Show all posts
tri-max posted on 11-4-2014 11:46 AM
sama lah.. aku pon time nak tido terpandang kt alang2
tetiba teringat pontianak harum sundel mlm  ...

Haha...aku pun terbayang Maya Karin gak duk bertenggek atas tu....creepy gila ahh. Tp hotel ni mmg sangat2 cantik....kalo duk family beramai2 besh la kot x takut sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 09:26 AM | Show all posts
Ferr_Remy posted on 6-4-2014 02:29 AM
Bebaru ni gi Redang.. stay satu resort.. cantik la jugak sbb nmpak cam kampung punyer style siap dua ...

resort ape eh..boleh kasi taw..bulan 6 nnti nak gie redang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sufeenan posted on 14-4-2014 07:53 AM
IC..mesti cuak kan bila jadi gitu
Rasa macam tak caya jerk bule hadapi mende-mende pelik ni


Betul!! Kitorg pn bkk2 pintu je jerit wow..pstu lompat atas katil..udah mcm jakun pn ada..hehe

Dlu2 p hotel mmg xde rs takut pn, tp sejak berkecimpung dlm cari ni mmg seriau je bila nk p hotel memane, dok tingat experience forumer MPS.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 12:26 PM | Show all posts
Dalam mama leka dok baca cerita cerita kat sini, nah sekali kena kat diri sendiri...macam tak percaya saja, macam nak gelak saja, tapi memang geram.

Sabtu sudah, suami tetiba ajak pi melaka lagi...saja nak bawak mama dan anak anak mandi laut kat pantai klebang...rancang nak bertolak pagi tapi banyak urusan di sebelah pagi so kami bertolak lewat dalam kul 2 lebey lagu tu dari putrajaya...keluar dari rumah hujan lebat, alhamdulillah...anak anak tidur sepanjang perjalanan..sampai kelebang dah lewat asar, niat nak mandi terpaksa di batalkan sebab dan nak senja, tengok ombak pun tinggi ya rabbi...takuttttt...so kami pun hotel hunting! So suami kata jom kita pi hotel pak mertua marion counter...mama pun tak banyak bising...oklah, niat asal nak duduk kat Shah Resort tapi apa kan daya full house!

Ok, kami sampai hotel *AZA ketika azan berkumandang...suami sorang turun while mama and anak anak tunggu kat depan..mama tengok hotel punyalah usang, suram dan kelam...hati dah teramat tak syok...kesian tengok muka anak anak yg penat, dan kami semua tak dinner lagi...dekat 20 min, suami pun datang cakap, ok, bilik dah dapat...jom...

unload luggage terus heret beg naik atas, mama tengok kat lobby...alahai...tak dak org. suram.
kami dapat tingkat 6, and bilik 2nd last hujung, connected to room 609...room mama 608...mama dah rasa tak sedap dan tak suka...mama tengok muka hubby...dia pun dah muka macam budu...masuk, jolok kad, 2 kali baru power ada...sebelum tu kami pass by 2,3 bilik yg disendal...gelap. mama dah masuk terus sound suami...bang azan kuat kuat bang...tapi suami respon, bagi dia mandi dulu, ok fine...dia terus tarik anak anak sekali dia bagi mandi, mama terus berkemas kat luaq...unpack, masak air nak buat susu...
dalam masa yg sama, mama jugak selak pintu connecting room to room sebelah - 609. selak ketat ketat..entah kenapa, very very unlikely me. tapi dah hati tak sedap...

few minutes suami dan anak anak keluar dari bilik, mama pun siapkan my boys dan mama pulak masuk toilet nak mandi, tapi lampu toilet punyalah suram dan semacam creepyyy...hati kata, jgn tutup pintu...yes mama pun mandi pintu terbukak...elok muka besalut sabun pencuci muka, zassss power tarak!! menjerit anak anak mama kat luaq, dan time tu suami tengah solat...tadi pun dia azan sekuatnya! mama terus berlaki keluaq dripping with water meraba raba terus peluk anak anak yg duduk tepi katil...suami terus solat malah bacaan dia agak kuat...sampai habis...yg bestnya phone pun out, tab mama pun out, dan hp suami pun out....!! any teori??? mama tak leh digest saat tu.

pas suami bagi salam, baru power ada balik...mama terus masuk toilet mandi cepat, wuduk dan lari keluar..suami suh solat cepat, dia peluk anak anak dan berbaring atas katil, tengok doraemon. elok mama habis rekaat ke 2, againnnn, power off....mama kuatkan hati solat jugak...settle..dalam gelap mama kata..."bang ni apa kes? tak bagi kita tidoq sini ka?" "Its ok mama, cepat kemas jom blah" ....mama berbaju kelawar, suami berkain pelikat dan baju melayu, terus sumbat baju dalam beg, dalam kekalutan tu, tertinggai pencuci muka...malas nak pikir terus kami anak beranak lari ke lift nunnnnn jauh di hujung sana...elok nak keluar, mama jeling selak pintu yg tadi mama selak ketat ketat to connecting room tu terbukak elok...sampai lobby, mama tanya reception...bilik apa hampa bagi ni? reception tu dah cuak gila...siap mintak maaf lagi, siap pujuk nak upgrade to deluxe family...kami menolak dan amik deposit balik. depa refund tanpa soal banyak. memang floor tu kosong and we are the only family yg dapat bilik kat situ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 12:41 PM | Show all posts
Mama, kalau saya pun cuak jugak nak duduk situ walau dapat bilik upgrade pun..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 05:43 PM GMT+8 , Processed in 0.097210 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list