CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 10-4-2014 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
duniaku85 posted on 10-4-2014 10:59 AM
wow org rest house tu mcm dh biasa lak..ekeke..fuh setakat ni pocong plg menakutkan..siap blh pelu ...

resthousr tapah spi skrg nampak angker
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 11:27 AM | Show all posts
theflash posted on 10-4-2014 11:23 AM
resthousr tapah spi skrg nampak angker

kira situ mmg konker by pocong je ke? ke ada spesis lain jugak..takut kang mcm2 lak versi hantu yg datang..mau tanjat boboii
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 11:30 AM | Show all posts

hotel2 area dkt pulau2 xde yg red flag ke? kalau ade, bagitau la...nnt nak holiday senang pilih hotel.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 11:38 AM | Show all posts
seri malaysia taiping tu...

tgok kot luar pun dh semcam....

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 12:41 PM | Show all posts
SepatUngu posted on 8-4-2014 03:13 PM
alamakkk penah attend course kat sini dulu huhuhu seramnyaa

mmg byk kejadian bunu diri...dgr org lama citer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 12:43 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 8-4-2014 03:55 PM
selekoh kt batu besar area tokong tu misteri sbnarnya
try google

owhhhh ok2...tau dah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 01:25 PM | Show all posts
Cinta Sayang Resort Sg Petani

Cerita ni dalam 2 tahun lepas, kitorang ada family day kat Cinta Sayang Resort.Memang cantik la resort tu tenang dan sunyi.Malam tu lepas habis satu majlis makan kt dewan resort tu ada event bowling plak kt Park Avenue.Tapi disebabkan abah aku pun da letih kami decide tak join event tu dan balik ke bilik.Aku tido nyenyak malam tu, esoknya mak aku crita yg malam td dalam pkul 3 pg lampu bilik terpasang sendiri siap bunyi suis lagi, dia tgok semua org tgh tido sapa plak memandai buka lampu.Tak berani pulak dia nak pergi off suis lampu dan biar sampai ke pagi, nasib baik takda gangguan2 lain..huh!
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 02:33 PM | Show all posts
theflash posted on 10-4-2014 09:58 AM
rest house tapah

ni cerita zaman 90an
malam td bersusun kt kaki lima

adoii....part ni tak boleh blah
kering & kental betul staf2 kt situ

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2014 04:19 PM | Show all posts
dalam banyak2 hotel saya pegi...hotel paling cantik tapi rasa paling creepy adalah Impiana Resort Cherating. Bilik dia memang cantik giler sbb dia guna konsep antik sikit. Dr gobok sampai le ke tiles bilik air. Tapi jadik creepy sbb siling dia tinggi (utk yg floor paling atas) dan ada tiang2 seri. So ko bleh bayangkan tak tgh tido tgh malam sambil pandang atas takut ada yg tgh bertenggek atas tu hihi....

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 12:15 AM | Show all posts
mamaezah posted on 8-4-2014 03:13 PM
ok....mai nak cerita apa dia hotel 1902 heritage tu....

dulu rumah tu adalah deretan quaters ke ...

Mama, rasanya nama hotel tu 1926 heritage.



Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 09:41 AM | Show all posts
daisy_dukes posted on 11-4-2014 12:15 AM
Mama, rasanya nama hotel tu 1926 heritage.

itu laaaaa....1902 apa kejadahnya!
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 09:51 AM | Show all posts
DrBikers posted on 10-4-2014 12:41 PM
mmg byk kejadian bunu diri...dgr org lama citer..

ohh mcm tu ka? ptt la dlu masa masuk2 je hotel tu rasa lain je blum lg smpai kt lorong ke bilik2 tu seremm
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 10:02 AM | Show all posts
DrBikers posted on 10-4-2014 12:43 PM
owhhhh ok2...tau dah..

dari kisah yg taw..
ade entiti yg akan mintak korban tiap tahun
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 11:27 AM | Show all posts
Pacific Orient Hotel

Tahun 2006 tido hotel masa outstation kat Miri Sarawak.Aku biasa kalu tido hotel sorang2 mesti ON tv masa tido memang tak penah tutup.Masa 1st day check naik ke bilik hotel waktu malam....aku dah rasa lain mcm jer hotel ni so wat tak tau jer la......masuk bilik ....bilik bau hapak.....wat selamber jer....gi mandi...pastu makan nasi bungkus...lepas tido...tv ON.....dlm kol 1 pagi mcm tu....tersedar tgk2 TV aku dah off....aku pun pelik sapa pulak off....dlm 15-20 min mcm tu tetiba semua lampu bilik aku OFF sendiri.....aku apa lagi melompat terus dr katil nak keluar bilik dgn tak berbaju nyer....time nak bukak pintu bilik....pintu rasa mcm ada tarik dr luar....aku tarik sekuat hati last2 leh gak bukak....keluar je bilik tak nampak sorang pun org kat coridor.....aku apa lagi belari laa turun tangga dgn tak berbaju n berkaki ayam gi kat lobby...sampai lobby receiptionist  tanya kenapa...aku cite apa dah jadi...mlm tu jugak aku check out.....fyi hotel ni dulu dikenali sbg Hotel Fatimah...ex owner dia dulu menang lottery RM1mil  
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 11:46 AM | Show all posts
chickenwing posted on 10-4-2014 04:19 PM
dalam banyak2 hotel saya pegi...hotel paling cantik tapi rasa paling creepy adalah Impiana Resort Ch ...

sama lah.. aku pon time nak tido terpandang kt alang2
tetiba teringat pontianak harum sundel mlm dok bertenggek
tp xde apa pon yg jadi, cuma hotel impiana ni sunyi sikit tak happening
view laut mmg terbaek
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 12:02 PM | Show all posts
theflash posted on 10-4-2014 09:58 AM
rest house tapah

ni cerita zaman 90an

Salam Flash,
Ye ke... memang kalo naik bukit Rest House tu suram semacam je, kan?.

Pekan Temoh tu jangan ceriter ler.... kalau tak kata berantu pun, Flash, memang dah macam pekan tinggei.
Deret kedai kat situ duk macam tuu, macam tuuu la jugak sampai la ni.

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jonesy posted on 11-4-2014 12:02 PM
Salam Flash,
Ye ke... memang kalo naik bukit Rest House tu suram semacam je, kan?.


stesen janakuasa temoh tu siang3 pn de org kn kco
mmg seram pkn tapah tu
tapah road ok sket hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 01:48 PM | Show all posts
theflash posted on 10-4-2014 09:58 AM
rest house tapah

ni cerita zaman 90an

staff resthouse tu cm da biase je..
boleh plak tido pelok pocong?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 01:52 PM | Show all posts
sidewinder posted on 11-4-2014 11:27 AM
Pacific Orient Hotel

Tahun 2006 tido hotel masa outstation kat Miri Sarawak.Aku biasa kalu tido h ...

abis nekad la tu blari dgn x berbaju n kaki aym tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2014 02:08 PM | Show all posts
chickenwing posted on 10-4-2014 04:19 PM
dalam banyak2 hotel saya pegi...hotel paling cantik tapi rasa paling creepy adalah Impiana Resort Ch ...

So true.

Me penah berkursus di situ 4 hari 3 malam.Suami dan anak-anak pun bawak skali.
So masa me pi kursus depa dok la dalam bilik.

Malam pertama..ok sume..even me terpaksa balik sorang-sorang dan naik ke tingkat 3 dengan bilik paling hujung belah kiri. Kira wing kiri lah ni.
Member-member lain sume dapat bilik level 1 di sebelah wing kanan..
Rasa seram sejuk tu adala jugak sebab dah pukul 11 malam, sorang-sorang pulak tu, ditambah dengan angin malam yang menderu.
Yang dengar hanyalah derapan tapak kasut kita memandangkan lantai adalah kayu.

Malam kedua..
Seperti malam pertama juga..balik pukul 11++.
Berjalan seperti biasa, tapi entah kenapa that night rasa lain macam sikit..

Tengah berjalan sendirian, terdengar bunyi tapak kasut yang lain di belakang.
Me yakin, itu bukan bunyi tapak kasut me.
Tapi bila toleh, tiada sesiapa di belakang.

Berjalan lagi...bunyi lagi. Seakan bunyi itu jadik double..seolah lebih dari seorang berjalan.
Bila kita stop..bunyi pun stop, seolah mengekori kita.

Terus call suami..suruh dia standby bukak pintu.
Syukurla member belum tido lagi.
Berlari-lari naik tangga tak tengok kiri kanan dah
Nasib pintu dh sedia dibuka kala sampai.

Masuk bilik suami tanya..kenapa?
Takleh nak bercerita time tu..tercungap-cungap.

Esok siang baru cerita.
Dan dia pun buka cerita..
Sebelum me balik tu..ada bunyi orang tekan loceng.
2x berbunyi..tapi bila buka, takde sapa-sapa.
Hubby ingatkan me yang balik. Rupanya tidak.
Dia pun pelik.
Andai kata orang, mestilah sempat kita nampak dia berjalan, dan pastinya dengar derapan kasut sebab lantai kayu.

Ini nothing..

ermm..tulah antara pengalaman yang tak berapa nak seram tapi....errrr..ngeri la jugak!


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 05:46 PM GMT+8 , Processed in 0.093048 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list