CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 23-6-2022 12:01 PM | Show all posts
bila baca kisah kat sini, terpanggil untuk share kisah masa dekat homestay

Masa lepas pkp 2 haritu, we all satu family besar cadang la nak pergi family day, saje la kan sebab dah lama tak kelua rumah. So cadang punya cadang kitorang decide pergi Bangi. Situ ada waterpark, and kitorang cari homestay. Banyak homestay area sini yang dekat2 dengan waterpark ni. Jadinya kitorang ambik yang paling besar sesuai lah ramai-ramai kan..

Homestay rumah teres tapi kawasan dia sunyi je, memang tak nampak orang sangat, rumah teres 2 tingkat.. Ruang tamu besar, ada dapur, ada 1 bilik kecik kat bawah, 1 bilik air..

Then naik atas ada bilik besar 1, bilik biasa 2.. masing-masing pilih bilik sorang satu keluarga.. yg kak ipar n biras memasing dah berebut nak bilik yang paling besar, oh ye dalam bilik semua ada tandas cuma bilik master tu paling besar selesa lah

I ambik bilik depan master bedroom tu, ada tandas jugak sesuai lah untuk family kecik dgn anak2 kecik ni, dapat bilik ni pun dah seronok dah.. Then kitorang duduk macam biasa, masak-masak, sembang-sembang sebab esoknya baru pergi Waterpark..

Malam tu, macam takde apa sangat, i rasa biasa je.. Tetiba dengar anak buah dgn anak sulung i menjerit dari atas, berlari ke tangga.. katanya nampak benda warna hitam dari bilik, lepas tu ipar i marah la budak2 tu jangan nak mengada buat2 cerita, saje nak bagi orang takut.. Budak2 tu pun diam lah sbb dah kena marahkan, kesian dorang dah lah baru lepas terkejut, eh kena marah pulak lagi..

Then tido macam biasa, pastu sempit pulak.. Yg lelaki sibuk nak tengok tv, ok turun lah bawah kat ruang tamu tengok tv, pergi amik bantal dalam bilik kecik yg kat bawah tu.. Bukak je bilik tu, creepy betul.. Terus tak jadi nak masuk, so bilik tu kosong jelah tanpa penghuni..

Esoknya pulak masa check out, dah dalam perjalanan balik.. Barulah mak mertua cakap dia pun nampak benda hitam dalam bilik, sama macam anak sulung & anak buah i nampak tu, maksudnya budak-budak tu tak tipulah.. Bila cerita-cerita macam gitu baru masing-masing rasa seram, sebab homestay tu dah lama takde orang duduk, maklum lah PKP lama kan..

Ok, tamat!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 10:57 AM | Show all posts
Mamagarik replied at 13-6-2022 11:35 AM
Aku nak berkongsi kisah,tapi bukan seram.cuma nak share so that korang seboleh-bolehnya avoid daripa ...

Klo tengok agoda, TGBR lawo gak.. Bila baca reviews outside only look grand but inside worst
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada terbaca kat ig aida jebat pasal hotel berhantu. Mmg teruk dorang kena terutama baby . Lupa plak nama hotelnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 03:33 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 21-4-2022 07:08 AM
iols rasa hyatt hotel tapi skrg dah tukar jadi thistle hotel.. iols x pasti la tu jer ke hotel yg  ...

Rasanya betul. Dekat ngan tanah perkuburan Mahmoodiah
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
I rsa mna2 tempat pn ada cerita tersendri n nasib org jugak klu ‘rezeki’ nk ‘kena’ tu mmg kena lh jugak…

Kisah 1…ktorg g penang hujung bln Feb lepas duk hotel nama ‘pasir emas’ best giler pool nya klu bawa budak ye…mmg i akn repeat lh sbb i x kena apa2 tp my sis yg 1 bilik dgn ni katil sebelah je ni dia kata dia kena gangguan pd mlm 1st tu..dia kata dia xleh tido, tp i rsa i yg tido lmbat dr dia…pastu i ada terjaga pkul 3 lbih n susah nk tido so i main game. Kisah dia plak dia kata dlm pkul 3 lbih tu lh dia tersedar dia rsa mcm ada org duduk sebelah dia…boleh rasakan tilam tu mcm berat n cadar pn terusik gtu.. dia kata lamaa gak n mcm 2x gtu lh ‘benda’ tu beralih mula2 dr hujung katil pastu mcm kt sebelah gtu…

Ktorg cite ni msa dh otw blk dlm kereta kn, so i ckp lh eh i jaga wktu tu main game xda apa pn..tgk dia tdo sdap je… lalu, i pn tuduh dia mimpi je pastu tido x baca doa gtu je..

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 11:50 AM | Show all posts
Cerita tak berapa seram, tapi last week sy oustation ke kota bharu, 4 hari 3 malam. so stay dekat hotel baru area2 sana. exact location sy tak reveal. tp hotel baru. sy stay tingkat 10.

masa mula2 masuk takde rasa apa apa. semuanya just like normal hotel. maklumla hotel baru..cantik kemas semuanya elok..tak expect apa2. malam pertama tido, tak boleh tido.. dok dengar bunyi tapak kaki dok berjalan kat bilik atas. rasanya mcm normal awal awal tu. tapi lama kelamaan, rasa lain macam sebab kerap sangat bunyi berjalan. sampai jam 1-3 pagi pon masih lagi dok dengar berjalan.. kejap2 bunyi tapak kaki dok berjalan.. kadang2 ada bunyi perabut/kerusi..tp abaikan sajalah. akhirnya tertido sampai pagi..

malam kedua, masih ada bunyi orang berjalan. so kali ni sy ingat balik.. siang siang dan awal2 malam, tak bunyi pulak orang dok berjalan.. bunyi tu bila sampai dekat2 tengah malam saja dan berlarutan sampai 2-3 pagi.. tido tido ayam saja.

malam ketiga pon masih sama. bunyi orang dok berjalan dekat bilik atas. tp bila fikir balik..lantak lah..tido je la. malas nak melayan sangat. bila fikir logik balik, kalau bangun pegi toilet malam2 pon, kerapnya bangun.. kalau anak2 kecik pon, dah lewat2 ni takkan tak tido lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2022 02:16 PM | Show all posts
nk cite gak..aku kena kat hotel kat Desaru.

Kami dpt bilik paling atas sekali. Malam tu lps dinner, nk tido...
suddenly dgr org tarik kosi kat atas..pastu org lari2
aku buat bodoh je...kawan cina aku dh tarik selimut
aku ckp ko baca le apa agama ko baca
aku solat isyak..lagi kuat bunyi2 tu semua
tp kitaorg buat pekak je tido nyenyak
masa tu bkn cuti sekolah..g ari keje mmg tak ramai org
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2022 05:49 PM | Show all posts
pp_gurl replied at 2-8-2022 02:16 PM
nk cite gak..aku kena kat hotel kat Desaru.

Kami dpt bilik paling atas sekali. Malam tu lps dinner, ...

haritu ade org share juga psal desaru hotel berhantu.. kt twit kot..
alih2 management desaru komen ke dm ckp hotel mereka tidak berhantu n mcm nk ugut nk saman ke cmtu la..
x ingat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 22-7-2020 11:09 AM
Tu hantu raya sis...iols pernah kena. Lepas tu rasa badan lemah2.

kena kat hotel yg sama ka sis? iolss
baru p batu ni alhamdulillah ok ja la..siap suami tinggal malam tu p jumpak kawan dia,iolss tidoq dgn anak2..lake view jugak tingkat 11 bilik king..tu husband iolss dok bunyi2 nak p lagi..i masuk sini terbaca terus rasa seriau..tp alhamdulillah p hotel ni xdak la rasa vibe seram tu mungkin masa i pi ramai orang..yg rasa vibe seram strawberr* p**k kat CH..bilik air dia dahla besaq siap ada kerusi kayu mcm orang dulu2..tp iolss xdakla kena apa 2 tp mandi pun iolss bukak pintu nasib masa tu anak baby lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 2-11-2020 04:01 PM
kalau RC Damansara..hahahah hubby kena dahhh..selalu dia outstation mesti I mengekor, tp kali ni a ...

iolss pernah p awal tahun baru ni sbb nak bawak anak p kidzania..kami dok 3 hari 2
malam,alhamdulillah xdak kena apa2 cuma vibe seram tu ada..kami dapat bilik hujung sekali mengadap ikea dan ipc tingkat 13
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 12:04 PM | Show all posts
Cerita I tak seram tapi nak cerita jugak. Dalam dua tiga bulan lepas I dan 2 orang kawan pergi Terengganu. Kami tak book hotel pun, kira redah je. Jadi dah petang nak ke maghrib, kami pun singgah satu hotel ni...
Luaran memang nampak gah dan cantik, bila dah check-in tu otw ke bilik, I dah mula rasa seram je. Tapi I diam je lah. Betul2 dah maghrib kami check-in tu, tak lama lepas masuk bilik, kawan I sorang ni pergi mandi, jadi tinggalkan I dengan yang lagi sorang dok melayan HP sambil baring2, tiba2 pintu bilik kami kena ketuk, mula2 malas nak layan, bila dah berkali2 tu rajin pulak kawan I bangun ye pergi buka pintu. Tapi bila dia buka tak ada apa2, I diam je lah. Yang tengah mandi ni boleh pulak dia tanya dekat kami, siapa tu yang ketuk pintu. Kawan I pun jawablah ala budak2 ni agaknya main2.

Esoknya barulah I dengan kawan I yang bukak pintu ni dok cerita balik kejadian ni, itupun selepas check-out. Kami anggapkan sebab check-in pun maghrib kan jd padan muka korang kena kacau ringan2 gitu. Hahahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 23-6-2022 12:01 PM
bila baca kisah kat sini, terpanggil untuk share kisah masa dekat homestay

Masa lepas pkp 2 haritu, ...

Bangi area mana sis?
Huhu..serammm..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 04:10 PM | Show all posts
lady_bonia replied at 17-8-2022 03:56 PM
Bangi area mana sis?
Huhu..serammm..

Area dekat dengan wonderland tu, sunyi jugak kawasan perumahan tu.. Takde orang duduk, banyak buat homestay
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 03:42 PM GMT+8 , Processed in 4.466672 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list