CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
 Author| Post time 30-12-2021 09:41 AM | Show all posts
bila sebut hotel ni ramai yang seronok bila dapat check in hotel especially 5 stars, chalet cantik2 kt tepi pantai tu. Tapi korang mesti tak tak terfikir atau maybe tak tau yang ada kejadian2 yg berlaku kt hotel yang kita tak tahu sbb kalau diwar2kan akan menjejaskan hotel tu nnt. Aku pernah tahu beberapa kes contohnya ada satu hotel tu guest dia meninggaldunia dlm bilik air sbb terjatuh & kepala terhantuk kt bucu keras. ada satu kes lagi staff housekeeping meninggaldunia sbb kena heart attack masa mengemas bilik. ada beberapa kes bunuh diri, kes bunuh. Ada juga kes sorang pengarah ni driver dia dtg check sbb tak turun2 ke lobby utk pegi meeting, rupa2nya dah meninggaldunia. Arwah dijumpai meninggal atas sejadah maybe masa dia solat subuh terkena heart attack. Banyak lagi kes2 yang jadi tapi utk menjaga nama baik hotel kes2 tu ditangani cekap oleh pihak management sampai korang pun tk perasan polis dtg, medic dtg. Kes handled efficiently without a trace.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 02:16 PM | Show all posts
aku pernah kena byk kali jugak kalau tido hotel ni..salah 1 nya hotel kat k.terengganu..hotel baru katanya..tp bila pukul 8 mlm ja..diorg da psang ayat alquran...tp normal ja la bg aku sebab belah2 pantai timur. aku duduk 3 hari sebab ada audit, malam first n second ok ja..sebab penat bdn n otak memang tido mati. Pagi hari ke 3..lepas subuh aku n kawan aku niat nak bangun lambat sebab flight lambat lg. sekali aku kena mcm  mimpi dalam mimpi...aku rasa tido tapi mata terbuka...aku nampak bawah meja tempat letak bag tu, ada makluk macam gollum tengah baring bawah tu...dia nampak aku nampak dia...terus dia terkam aku...tapi sebab aku ni jenis da biasa nampak bende2 macam tu..aku tolak then bangun dr tido..agaknya dia tak bagi aku tido lg lepas subuh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 02:27 PM | Show all posts
ada sekali tu aku kena, kali ni hotel kt ayer keroh tu..seminggu jugak aku duduk sana sebab audit. semua malam ok ja..kecuali 1 malam ni,malam sebelum aku checkout. dalam pukul 4 pg, aku tiba2 tersedar, dengar bunyi langsir tu gerak kuat2 sampai dengar bidai and kayu bidai gerak2 tu bunyi bising la, tp kawan sebilik aku tido elok ja..sebab aku da penat aku assume hujan kut. aku pun tido balik. esok pg nya..aku ckp la kat kawan aku, semlm hujan lebat kan, sampai langsir pun bertiup2...kawan aku tgk muka aku heran...mana boleh angin masuk bilik kan tingkap semua kunci bagai.... maybe makluk dlm bilik tu just nk inform aku, dalam bilik tu ade org selain kteorg..cesss

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2021 12:08 PM | Show all posts
ckenj replied at 30-12-2021 02:27 PM
ada sekali tu aku kena, kali ni hotel kt ayer keroh tu..seminggu jugak aku duduk sana sebab audit. s ...

pernah kena juga kt hotel area ayer keroh tu. dia main ketuk2 cakar2 kt besi katil tambahan yg hotel provide. Masa tu team building so satu bilik ada 4 orang jadi ada 2 katil tambahan. aku tido kt katil tu la. katil tu base besi. bunyi dia pun aku dpt bayangkan kuku tu tajam & keras mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
NBM replied at 31-12-2021 12:08 PM
pernah kena juga kt hotel area ayer keroh tu. dia main ketuk2 cakar2 kt besi katil tambahan yg hot ...

Adakah hotel yg dh tukar nama yg ada taman tema air tu?

Btw tadi iols baru baca kt fb sumber dr tiktok sorang bapa yg baru je kehilangan anak pompuan dia jatuh dr hotel kt p pinang.
Ade masuk berita kejadian ni aritu. Iols gigih bukak tiktok bapak dia nak baca komen2 dia pasal kejadian ni yg bg iols sgt misteri dan aneh.
Lebih aneh bila tahu dah 7 org meninggal dlm kejadian yg sama kat hotel tu.
Katanya dorang baru lepas mandi kat pool pastu nak naik atas bilik nak check out tgh tunggu lif tiba2 lif lain terbuka dan anak dia ni tiba2 meluru masuk dlm lif tu. katanya ade dengar jeritan kuat anak dia seolah2 takut sesuatu. Lif tu terus tutup dan naik ke atas.
Tau2 anak dia dia jatuh kat bawah.Semua berlaku dgn pantas katanya.
Dikatakan jatuh dr tingkat 9.
Tingkat 9-19 kat hotel tu tutup sbb under maintenance so gelap je atas tu.So taktau la anak dia panik ke apa sbb budak kecik umur 6 tahun kan.
Kata staff kat situ bilik no 9 tingkat 9 tu keras dan angker.
Iols baca komen lain kata 17 tahun lalu adik dia pun meninggal jatuh hotel gak dr tingkat yg sama.
Sudah 7 orang katanya penah meninggal jatuh dr hotel tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-1-2022 08:53 PM
Adakah hotel yg dh tukar nama yg ada taman tema air tu?

Btw tadi iols baru baca kt fb sumber dr t ...

Omg apa nme tiktok tu sis? Kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 1-1-2022 09:51 PM
Omg apa nme tiktok tu sis? Kesiannya

Faizalhusain643

Komen pasal kejadian kat post yg dia tulis sejam sebelum kematian anak dia. Ada video anak dia tgh makan roti baru lepas mandi.
Ekceli byk gak video throwback anak dia tu, masa sedang cuti2 kat hotel tu pun ada.
Sian abang tu nampak dia rindu sgt dkt arwah, tak silap anak dia  pompuan sorang ja hat lain laki kot. Iols tak tgk sgt video2 lain sedih sbb anak dia pun baya2 anak iols je.
Lagipun iols rasa seram sgt tadi hihihi tp nk tau gak hotel mana kn. Kat tiktok dia tu ada nama hotel tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 1-1-2022 10:01 PM
Faizalhusain643

Komen pasal kejadian kat post yg dia tulis sejam sebelum kematian anak dia. Ada v ...

Thank you siss, nk baca sbb misteri betul eh smpai banyak mcm tu kematian pun hotel still open for business tacoddd
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2022 12:28 AM | Show all posts
Suchi replied at 1-1-2022 08:53 PM
Adakah hotel yg dh tukar nama yg ada taman tema air tu?

Btw tadi iols baru baca kt fb sumber dr t ...

mmg misteri sgt kejadian haritu. Susah orang nak explain & mmg betul dah ramai yg meninggaldunia jatuh mcm tu kt spot yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:10 AM | Show all posts
ada list ke so far hotel paling berhantu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:33 PM | Show all posts
Pernah kena kat Bukit Tinggi, seawal 2.30 pagi dengar budak-budak berlari sepanjang corridor.. Bunyi bising suara mereka bermain-main, tapi saya ignored sebab memang saya ingat budak2 main. Hanya bunyi suara gelak dan bunyi kaki berlari-lari..

Bila tanya front desk, diaorg kata takde budak-budak check-in, kebanyakkan couple..
Wallahualam..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2022 01:30 PM | Show all posts
bukannasigoreng replied at 5-1-2022 10:10 AM
ada list ke so far hotel paling berhantu?

nak ikutkan semua hotel ada gangguan, cuma nasib baik dgn tidak je. Biasalah bilik hotel tu bkn sentiasa ada guests. Most of the time kosong je. Sb tu kalau nak masuk bilik tu kena baca salawat byk2 & baca ayat kursi dari penjuru paling hujung bilik (contoh koridor or tingkap) tolak ke pintu. Insha allah ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 1-1-2022 10:20 PM
Thank you siss, nk baca sbb misteri betul eh smpai banyak mcm tu kematian pun hotel still open for ...

Ni pun iols tak paham knp masih beroperasi. Kena elakkan la hotel ni risau nnt tukar nama je.
Nasib tak baik tak memasal kita plak terkena.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
NBM replied at 5-1-2022 12:28 AM
mmg misteri sgt kejadian haritu. Susah orang nak explain & mmg betul dah ramai yg meninggaldunia j ...

Tapi apa tindakkan yg dibuat? 7 org meninggal bukan jumlah yg sedikit. Dah boleh masuk dlm list hotel yg berbahaya.

Risaunya laa hantu setakat sakat2 ok lg tapi sampai nyawa terkorban ni mmg merisaukan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupa2nya aku pun pernah menginap kat hotel ni lama dulu (dah 18 tahun). Dulu hotel ni nama dia lain. Alhamdulillah masa duduk dulu tak ada la berlaku apa2 yg pelik.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram lak baca. Iols tk berani lg nk cuba booking chalet ka..hotel pelik2 ni.
Ghisauu sbb ada anak kecik2
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lavender85 at 10-1-2022 10:58 AM

Assalamualaikum. Menariknya thread ni. Terpanggil plak nak share pengalaman sendiri. Dlm byk2 hotel chalet dan seangkatan ada la kejadian sikit yg jadi.

1. Guest house kat krabi tapi lupa nama kat pantai aonang . Bilik tido sorg. Hari pertama x bukak tv langsung. Remote kat rak tv. Tgh tido dlm pkl 2 waktu msia kot (lupa) terjaga sbb bunyi bising tv. Mula2 membebel je smbil ambik bantal tutup telinga . Tetiba baru perasan tu tv bilik terpasang kuat gila .. lagu2 thailand.  Meremang call kwn lain kat wechat tmpang tido bilik dia. Tv biar terbukak cabut lari bawak bantal huhu. Esoknya lepas dinner balik bilik saje check bilik sebelah menyebelah mengharap ada guest lain . Cuma perasan gf je ada lmpu and selipar. Tgkat saya naik tgga setingkat atas sebelah gelap gelita kalau tgk dari pintu bawah dia. Tapi mlm kedua xde apa jadi alhamdulillah. Cuma kali ni jadi tgh hari nk ptg masa lepas balik dari island hoping. Kali ni mmg bkk tv smbil baring penat sgt. Boleh rasa cahaya matahari dari luar sbb bkk lgsir tbl langsir jarang dgn sliding door bkk. Bunyi remote tv diangkat and tukar channel .. dari channel lagu ke jual brg. Pada masa sama bunyi dinding mcm diketuk .. Terkejut terus hilang ngantuk tapi x takut sgt mgkin sbb siang .

2. Hotel kat johor sibu. Private island. Chalet dekat nk hujung2 dari lobi. Mlm pertama x silap Rakan sebilik keluar lepak dgn kwn borak2 ntah kat mana. Bunyi telifon bilik. Angkat laki misteri call dia ckp ada sorg kenalan ni pggil kat bilik karaoke. Sbb kenalan ni mcm dh bapak2 la kenal lama so bersangka baik la. Masa keluar nk pegi tu rakan sebilik nmpk sbb lalu sebelah tmpt dorg menyembang. Dia kata pegi mana. Ckp pegi bilik karaoke lobi +++ (pekerja hotel) call kata abg +++ panggil nyanyi sama2 dgn staff lain. Dorg pelik kata lobi dh tutup gelap. Mana ada org. So dorg teman. Mmg smpi lobi gelap. Bilik karaoke pun gelap mcm xde tanda2 ada org.. esoknya tanya abg tu dan staff pun dorg kata mana ada.misteri la smpi skrg. Sekian huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 05:03 AM | Show all posts
tempat yg paling selesa bagi aku ialah bilik aku sendiri. Walaupun kt rumah sendiri pun kdg2 ada rasa tk sedap hati tapi still aku rasa tu lah tempat paling selesa & selamat. Kalau rasa lain pun kadang2 je tu pun tak sama dgn yg seram kt hotel2. Kadang tu kalau kena check in mmg tak semangat betul. unless check in ramai2. aku rela ada 8 org dlm bilik tu dari sorang or berdua je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:52 PM | Show all posts
kejadinyer berlaku november 2021 yg lepas opis aku buat trip gi cameron highland, opis aku ni tak ramai dalam 10 org jer jadi kitorg stay 1 homestay jer la, mmh cantik inap desa tu, kat area brincang jer pun, hari pertama, malam pertama semua ok baik2 jer kitaorg stay 3hari 2malam jer, pada hari ke 2 dan malam ke 2 berlaku la perkara penampakkan bayang, kejadian pertama pada waktu ptg, aku tgh masak nasi lemak kat dapur sekali budak sorang ni keluar bilik marah2 dia kata ada kelibat org kat tingkap bilik belakang, abis di haruk nyer bebudak lelaki yg ada kalo ada yg megendap kat bilik belakang, kebetulan laki aku pun ikut sekali trip tu time tu laki aku tgh tolong aku masak kat dapur udah la laki aku keluar bawak pisau bagi, sorang staff lelaki bawak helmet, yg sorang satff perempuan bawak cakar sampah, kot betul la ada yg ceroboh kawasan ker haper, bila check2 tak ada sapa pun, jadi ptg tu berlalu mcm biasa, mana yg ada pada kejadian ptg tu diam jer la dgn bebudak yg tak ada pada waktu tu sbb ada sebahagian nyer keluar berjalan, ada yg stay kat homestay aku stay sbb aku masak untuk mlm tu. malam tu pun berlalu kitaorg mkn2 lepak2 nyanyi2 semua jadi sebahagian yg dah nak tido tido la aku lak dgn yg lain2 lpk kat luar rumah borak2 kejadian kedua pulak berlaku dimana ada staff yg sama2 lepak kat luar tu ternmpk penampakkan susuh badan berjalan di koridor dari bilik belakang ke bilik tengah, maka kami pun masuk check setipa bilik kot ada orang ceroboh bilik pulak.. dah check semua bilik tak ada apa pun, makam malam tu laki slps solat baca la aper yg ptt mintak tak der yg menganggu pada mlm akhir tu. pagi tu semua ok jer la tak der yg kena gangguan ke haper ker,  tapi aku mmg rasa tak selesa la lps kejadian yg sebelah ptg tu, aku solat asar sorang2 kat bilik aku rasa mcm kena perhati jer, jadi tak kusyuk pulak solat nyer, solat seterusnyer aku mintak jemaah dgn laki aku sekali. kitaorg check out pagi sbb nak terus pergi BOH tea sungai palas tu, jadi lps tutup gate semua laki aku pesan jgn ikut yer,
homestay tu cantik, mmg nmpk english betul, pernah jadi tempat org buat video clip artis malaysia famous lagu tu. kat airbnb pun  review semua baik2 jer, tak der pulak yg penampakan yg bebukan. mungkin rezeki kami kot jumpa penampakkan tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
loveocean replied at 11-1-2022 02:52 PM
kejadinyer berlaku november 2021 yg lepas opis aku buat trip gi cameron highland, opis aku ni tak ra ...

Alhamdulillah x nmpk yg bkn2. Samalah kita .. mnta jauh la.. cuma teringat plak waktu kat toilet  hil**n pj. Sementara tggu kwn smpi nk tgk live band kat situ saja la selfie2 dlm toilet .duduk depan cermin sambil hp cari2 angle yg cantik.. tiba2 perasan dlm camera phone dekat belakang dpn pintu tandas x silap .. ingat2 lupa .. ada mcm hitam rmbut panjang and kain putih x nmpk rupa. X meremang x apa.. cuma terkejut x berani nk tgk lama2 lagi so cpt2 cabut lari keluar. Hopefully tu cuma tersalah nmpk je .. huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.083030 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list