CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 14-9-2020 12:06 PM | Show all posts
skulzzz replied at 20-8-2020 08:33 PM
Katam jugak akhirnye..aku tiap2 bulan merata tido hotel sbb outstation..tp setakat ni alhamdulillah  ...

lepas PKP ni ramai yg datang PD semula..hotel yg berbulan x de penghuni dan suram..dah penuh sampai full house melimpah2..cer kongsi sapa2 yg ada pengalaman pertama kali duduk hotel setelah lama x berpenghuni..there will always 1st time kan..mesti ada dalam ni jadi 1st guest..sila sila..kalu bukan PD,,tempat2 yg lain pun OK..KL,Langkawi,Cherating ,Pulau Perhentian..to name a few
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 02:48 PM | Show all posts
timurb*y residence kuantan

friend of friend of friend punya cite

haaa gitu ramai friends

check in 1 of the apartment situ

saje nak bawak anak mandi2

pool dia best

malam nak tido, anak yg kecik around 3 @ 4 yo merengek cakap ada kepala sebelah mak

wuuuuu

mak pun dgn sepantas kilat ajak member @ anak2 blah

pagi esok datang semula mandi & check out

kira kisah benar kot since ramai yg bukan circle of friends pun tau cite ni

so good luck la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2020 08:04 PM | Show all posts
aku pun tak ingat dah penah cerita kt sini ke belum. Dalam awal tahun lepas aku check in kt hotel area Cherating. Aku amek beberapa bilik utk family aku sekali, ground floor facing laut. Best tempat tu, meriah jugak la time tu, aku mmg suka sgt bilik tu sebb bila korang baring atas katil pun nampak oombak menghempas pantai..soooo fefeeelingg haha

Cuma bila malam menjelma suasana jadi mcm seram dan suram sbb siang2 nya guests dah enjoy sakan mandi kt swimming pool kan, so  malam dah tentu la flat landing atas katil. Bilik aku malm pertama tu ada problem sikit, phone tak function and aircond pun tak function. Aku report la then technician dtg repair. Masa technician tgh repair tu anak aku ada la mencelupar sikit, dia kondem2 pasal bilik tu & komplen2 lah kan. aku tegur dia jgn la cakap mcm tu ni tempat orang. lagipun dua2 abang technician tu dah repair.  Hasilnya kan, esok pagi amekkk belakang badan anak aku ada 3 garis calar yg panjang lebih kurang 1 kaki obviously dari kuku "something". aku perasan bila bangun tido nak bangunkan anak aku solat subuh. Bila kena air pedih. Aku pun cakap kt anak aku, lain kali mulut jgn longkang

Lain dari tu takde gangguan yg serious cuma instinct aku ni kuat rasa ada sesuatu yg memerhati.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 11:13 AM | Show all posts
NBM replied at 14-9-2020 08:04 PM
aku pun tak ingat dah penah cerita kt sini ke belum. Dalam awal tahun lepas aku check in kt hotel ar ...

Impiana ke sis?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 15-9-2020 11:13 AM
Impiana ke sis?

bkn Impiana. Impiana ada kes ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2020 01:19 AM | Show all posts
Edited by PelancongSosMed at 18-9-2020 04:16 PM
DrBikers replied at 5-4-2014 07:49 PM
kat excelsior ipoh...tingkat xleh bgtau lerrr..ade pompuan cina bunuh diri sbb berhutang ngan ah lon ...

       Bab orang yang bunuh diri ni memang menyeramkan.
      
       Abang polis yang mengambil mayat orang bunuh diri dan, hantar mayat ke hospital untuk bedah siasat, abang polis tu takkan ada rasa seram kerana, mengambil mayat bukan ambil hantu bubuh dalam plastik hitam.
      
       Tetapi, di tempat kejadian membunuh diri itu akan menjadi tempat berhantu terutamanya tempat kejadian itu keadaannya seperti bilik atau, dalam rumah, atau dalam bangunan.
      
       Tidak mustahil selepas seminggu atau sebulan akan muncul hantu menyerupai orang yang bunuh diri di tempat kejadian dan, hantu ini dipanggil khorin.
      
       Jangan tersilap, hantu yang menyerupai orang bunuh diri ini bukanlah roh dari empunya badan, roh yang sebenar-benarnya selepas mati bunuh diri dah terkurung di dalam tembok barzakh, yang dapat dilihat atau terserempak itu adalah khorin.
      
       Aku ada tonton video kat dalam Youtube, memaparkan khorin sedang tergantung di dalam tandas, video tu dari Jepun.
      
       Ada seorang mamat kat Jepun tak percaya, ada satu tandas sememangnya menyeramkan, dah ramai orang nampak, seorang perempuan mati tertanggung di dalam tandas, sedangkan perempuan yang mati bunuh diri tu, dah bersemadi di dalam liang lahad.
      
       Disebabkan mamat Jepun ni tak percaya, dia buatlah rakaman di waktu malam, pergi sendiri ke tandas menyeramkan tu.
      
       Dalam rakaman tu, mamat Jepun tu membebel-bebel sambil masuk ke dalam tandas.
      
       Sedang seronok dia membebel-bebel, tup tup tup menggelupur dia keluar daripada tandas, masa menggelupur mestilah kamera bergoyang-goyang tak nampak apakah punca mamat tu secara mengejut dirundung ketakutan?
      
       Selepas dia keluar daripada tandas, dia tak terpontang-panting menjerit-jerit laju-laju berlari balik ke rumah, dia masih berdiri di depan tandas sambil menghalakan kamera ke pintu tandas.
      
       Tup tup tup dalam kemara terlihat ada seorang perempuan sedang tergantung di dalam tandas!
      
       Masa awal-awal mamat tu masuk, tandas tu memang kosong, masa menggelupur di dalam tandas, rakaman kamera di tangannya gelap, mungkin masa menggelupur tu badan dia dah berlaga-laga dengan mayat perempuan yang tergantung di dalam tandas.
      
       Disebabkan tak puas hati kerana dalam tandas tu gelap, sesudah keluar daripada tandas, dia tetap berdiri di depan pintu usyar-usyar pintu tandas sambil menghalakan kameranya.
      
       Ambek kaw! Memang ada khorin milik perempuan yang bunuh diri tu tergantung di dalam tandas.


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2020 11:04 AM | Show all posts
NBM replied at 15-9-2020 06:09 PM
bkn Impiana. Impiana ada kes ke?

Mcm pernah baca pasal Impiana kat sini.

Impiana pun tingkap bilik & balcony mengadap laut jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 11:16 AM | Show all posts
PelancongSosMed replied at 16-9-2020 12:19 AM
Bab orang yang bunuh diri ni memang menyeramkan.
      
       Abang polis yang mengambi ...

fuhh seram max.

ada link youtube tu tak? nak tengok jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 11:59 AM | Show all posts
PelancongSosMed replied at 16-9-2020 01:19 AM
Bab orang yang bunuh diri ni memang menyeramkan.
      
       Abang polis yang mengambi ...

aah..cer kongsi sini...nak tgk gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 02:54 PM | Show all posts
NBM replied at 14-9-2020 08:04 PM
aku pun tak ingat dah penah cerita kt sini ke belum. Dalam awal tahun lepas aku check in kt hotel ar ...

Royal C ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 03:38 PM | Show all posts
ninjago replied at 18-9-2020 11:16 AM
fuhh seram max.

ada link youtube tu tak? nak tengok jugak..

Aku dah cari kat dalam YouTube, siyot larr tak jumpa.


Naik letih aku cari, tak jumpa-jumpa juga.


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 03:46 PM | Show all posts
zaraaqilah replied at 18-9-2020 11:59 AM
aah..cer kongsi sini...nak tgk gak

Dah cari dah video tu, tak jumpa-jumpa.


Letih dah menghadap skrin komputer, cari video hantu dalam tandas di Jepun kat YouTube.


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 03:47 PM | Show all posts
PelancongSosMed replied at 18-9-2020 02:38 PM
Aku dah cari kat dalam YouTube, siyot larr tak jumpa.
Naik letih aku cari, tak jumpa-jumpa juga.
...

alaa..

ok takpe nnt i try carik kt youtube. mana tau jumpa. tq!
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 04:06 PM | Show all posts
ninjago replied at 18-9-2020 03:47 PM
alaa..

ok takpe nnt i try carik kt youtube. mana tau jumpa. tq!

Video hantu tergantung dalam tandas tu, kalau tak silap dalam himpunan video-video hantu.


Contoh, dalam video ada lima video hantu dihimpunkan sekali gus, sebab itulah susah nak cari.


Nak bengang aku tak jumpa-jumpa video hantu yang diinginkan di dalam video, video, video, video hantu dihimpunkan sekali gus.


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 04:17 PM | Show all posts
PelancongSosMed replied at 18-9-2020 03:06 PM
Video hantu tergantung dalam tandas tu, kalau tak silap dalam himpunan video-video hantu.
Contoh, ...

owhh dia dalam compilation videos. baiklah. thanks for the hint. nanti i search sundirik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 05:45 PM | Show all posts
ninjago replied at 18-9-2020 04:17 PM
owhh dia dalam compilation videos. baiklah. thanks for the hint. nanti i search sundirik.

Sama-sama.


Nak cari video hantu, kat Youtube, kena cari malam-malam, sambil-sambil cari tu, tengoklah sekali video hantu tu, untuk menambah rasa seram, barulah layan kepala.


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:15 PM | Show all posts
ujung bulan 7 aritu, aku n shuben pergi cameron bawak anak kecik umo 2thn,
ktaorg stay kt hotel nova highland hotel,
bilik ok, ada balcony, ada pantry, tmpt tido dlm ruang kaca, balcony ngadap kebun sayoq

tapi koridor kotoq, mcm xsapu berbulann,
tmpt iron baju pun nunnnnn di hujung koridor hurmm

alkisahnya mlm nk tdoq,
shuben xnk tdo lagi, bz layan movie,
aku n anak tdo dlu
ruang tido ni dlm kaca n ada langsir,
aku xttup langsir pn, biar je cmtu

around 2am cmtu aku trsedaq dgr mcm bunyi org berjalan dr ruang tamu ke pantry,
ku bukak mata skit tgk nmpk mcm bayang shuben berjalan ,
tpi tgk sebelah nmpk shuben tgh tidoq
sebab mamai n sejuk sgtt, ku sambung je tido

esok pagi tnya shuben, dia ckp dia xbgn pn semlm,
lepas ku n anak tdo,
dia trus ttup tv join ktaorg tdo..

huuuu..xdela seram sgt
cumanya msa nk balik bru teringat,
msa ktaorg check in tv tgh on, n stu blik berbau masam
ku ignore jelah..

sekian.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mochi1098 replied at 18-9-2020 02:54 PM
Royal C ke

bukan . Royal C tu cantik betul la bilik & view dia. tapi mlm2 tak tau la mcm mana. Kalau duduk ramai2 ok kot tp mana2 hotel pun confirm ada la benda2 ni cuma nasib je la dpt jumpa ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa selangor hampeh takda ayaq aku p melaka
Bay*u La*oon takde la cita seram aku yg seram sndiri hahaha
Masa check in dia bg blik tingkat 11. Sunyi mcm takda org lain level tu
Naseb baik card pintu tak boleh read
Turun bwh minta tukaq blik
Dapat level 5. Jumaat tu tak ramai org sgt. Sabtu penuh org selangor check in. Meriah hilang rasa cuak aku hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 05:20 PM | Show all posts
NBM replied at 19-9-2020 12:42 PM
bukan . Royal C tu cantik betul la bilik & view dia. tapi mlm2 tak tau la mcm mana. Kalau duduk ra ...

best kalau yang suka sunyi aman damai dan segala pokok2
malam mmg gulita masa pegi awal Januari ritu. tak ramai org so mmg sunyimungkin weekend meriah kot





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 10:16 PM GMT+8 , Processed in 0.381442 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list