CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 15-5-2018 11:45 AM | Show all posts
amirezu replied at 8-5-2018 12:50 AM
Ni post kenalan aku dalam fb. Setahun ke dua tahun lepas gitu...lupa dah. Nama hotel tak muncu ...

Alhamdulilllah...dah selamat urusan & event kat kuantan, aman2 aje aku duk hotel kat jln besar dekat2 dgn masjid sultan ahmad shah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Hotel pine tree, batu pahat : masuk bilik je dah meremang,.. selimut kena tarik, terasa ada jari berjalan kat badan.. air terbukak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 12:42 PM | Show all posts
yellowfish replied at 19-6-2018 11:49 AM
Hotel pine tree, batu pahat : masuk bilik je dah meremang,.. selimut kena tarik, terasa ada jari ber ...

Hah.baru nak tanya kat sini tapi dah ada orang yang post.

Raya ni I stay kat Pine tree ni sebab hotel lain semua dah penuh.
Masa beraya tu ada cousin tanya ok ke stay kat situ? sebab ada customer dia btau yang hotel tu berhantu dan selalu staf kat situ kena kacau. Ada satu tingkat tu mmg angker
So far masa kami stay, Alhamdulillah takda gangguan.

yellowfish stay kat bilik no berapa and tingkat berapa?

Kata my cousin dulu ada orang yang bunuh diri kat bangunan ni sebelum convert jadi hotel.

Kalaulah betul berhantu, cancellah nak stay kat sini lagi bila gi BP. I rasa bilik hotel ni besar, katil sedap, bantal ada 3 dan bilik air super besar, ada bath tub lagi. Breakfast pun ok.
Kena cari hotel lainlah pulak lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 01:42 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 13-12-2017 04:42 PM
Awal taun ni hari tu aku ada check in sebuah hotel kat putrajaya. Kalau aku sebut jah seblah alamand ...

mcm kenal je nokkss...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 19-6-2018 11:42 AM
Hah.baru nak tanya kat sini tapi dah ada orang yang post.

Raya ni I stay kat Pine tree ni sebab ...

Asalnya tingkat 6, duk semlm aircond prob.. pindah tingkat 4.. kat situ la start scary nye.. maybe certain level je yg x ok.. sbb yg tingkat 6 tu xde prob.. no bilik dah lupe... bilik, brekfes, servis semua ok
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 09:35 PM | Show all posts
yellowfish replied at 19-6-2018 07:48 PM
Asalnya tingkat 6, duk semlm aircond prob.. pindah tingkat 4.. kat situ la start scary nye.. maybe ...

ohh, I stay di tingkat 7.
So now kena stay out of tkt 4 lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 09:36 PM | Show all posts
yellowfish replied at 19-6-2018 07:48 PM
Asalnya tingkat 6, duk semlm aircond prob.. pindah tingkat 4.. kat situ la start scary nye.. maybe ...

U stay berapa malam? Setiap malam ke kena kacau?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 19-6-2018 08:36 PM
U stay berapa malam? Setiap malam ke kena kacau?

Stay 3mlm.. kiranya duk bilik scary tu 2mlm.. yupp.. tiap mlm sama kena kacau.. mlm last tido bukak lampu.. bilik air pun bukak lampu
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 11:53 AM | Show all posts
yellowfish replied at 20-6-2018 11:19 AM
Stay 3mlm.. kiranya duk bilik scary tu 2mlm.. yupp.. tiap mlm sama kena kacau.. mlm last tido buka ...

Terror lah boleh tahan sampai 2 malam!
U sorang aje ke kena kacau?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2018 03:41 PM | Show all posts
cupcakes replied at 8-5-2018 10:13 PM
I dah google 'hantu ayu'.  Resultnya keluarlah  thread you tahun 2014 bertajuk 'Hantu 'Ayu" di Hya ...

Hotel ni tutup since 2016/2017.. tak ingat. untuk renovation. katanya nak re-open this month or next month... baru niat nak staycation.. hahahaha... takut plak terjumpa "ayu".
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 12:42 AM | Show all posts
Edited by azilamie2 at 23-6-2018 12:16 AM
gopal replied at 18-12-2017 04:55 PM
member aku cerita...last wk dia ade kursus kat 1 hotel kat melaka ni...hotel txx pxxxs...katanya ada ...


the p*nes ke ? pernah stay 3 malam. best. cuma malam last tu sesuatu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 02:30 PM | Show all posts
azilamie2 replied at 22-6-2018 12:42 AM
the p*nes ke ? pernah stay 3 malam. best. cuma malam last tu sesuatu 😅

Sesuatu mcm mana beb? cer citer
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2018 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 22-6-2018 02:30 PM
Sesuatu mcm mana beb? cer citer

Anak iols melalak kata ada kakak buruk atas sink bilik ayaq. Beriye2 dia melalak sampai 3am dpd tghmlm.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 05:03 PM | Show all posts
azilamie2 replied at 23-6-2018 12:16 AM
Anak iols melalak kata ada kakak buruk atas sink bilik ayaq. Beriye2 dia melalak sampai 3am dpd tg ...

kalu meols kena..meols pun akan melalak sama..takutnya kakak buruk..atas singki plak tu..teringat anak buah meols umur 3 tahun..x mau jenguk pintu keluar rumah..siap tunduk2 cakap.."maksu..Iman x mo tenguk luar..ada atuk tua muka x sterika"..hahaha punyalah tinggi pilihan gapura bahasa dia..x mo kecikkan hati atuk muka kedut,,
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 01:56 PM | Show all posts
nagaijau replied at 19-12-2017 02:25 PM
keje aku pon byk kena outstation satu malaysia..
dan aku penah duduk sabah 7 tahun sarawak 2 tahun. ...

Pernah stay hotel ni masa kerja kat swk dulu.
Malam sebelum tido tengah mengiring tiba2 ada suara lelaki garau mcm marah dok cakap 'haaaaa... tido' terkejut kita...terus bersila atas katil. dahlah sorang2.mata ngantuk yang amat. tapi malam tu tido sangat2 tak lena. sekejap2 terkejut. rasa memang rasa diperhatikan tapi dlm hati cakap aku tak kacau kau. kau jgn kacau aku.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2020 11:09 AM | Show all posts
pwincezboom replied at 13-12-2017 04:42 PM
Awal taun ni hari tu aku ada check in sebuah hotel kat putrajaya. Kalau aku sebut jah seblah alamand ...

Tu hantu raya sis...iols pernah kena. Lepas tu rasa badan lemah2.

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
baru baru ni shin and kengkawan stay kat The Bala Holiday Chalet Cameron atau nama barunya Planters Country Hotel.. x tau apa bala menimpa sampai depa tuko nama..

sblm decide menginap situ, shin cuma nengok photo2 bilik & hotel je.. Mmg cantik.. x terfikir nk baca review.. rupanya ramai bg review hotel tu berhantu.. member yak booking tau tp dia x cakap ngan kitaorg pon.. cipetttt..

tp shin xde kena ganggu.. cuma 2 org yak kena ganggu.. petang petang dia nampak penampakkan pompuan pakai baju ala ala dari England tu dok berkeliaran.. dlm bilik air, kat dlm rumah, belakang rumah..

malam tu plak, sorang kawan ni terjaga dari tidur, and ada penampakkan susuk manusia tepi tingkap.. kedudukkannya di dalam rumah, berselubung di balik langsir, to dia cuma keluarkan kepala dia celah langsir je tp gelap so x nampak muka.. member tu cpt2 pejam mata buat konon konon tido

tp paling seram giler.. jalan jem nk mampos.. mmg balaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 10:08 AM | Show all posts
stay kat swiss garden
masuk2 je rasa panas..gelap gelita
chek in dh lwt mlm
time tdo terdgr shower mcm ada org mandi
padehal masing2 dah terbungkang
ada benda tarik selimut
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 01:57 PM | Show all posts
copthorne cameron. no. bilik tak ingat. kejadian masa before MCO.

ada cik kunti dalam bilik.. masa tu dah start nak tido on lampu kt hallway ngan biar tv on je. tetiba dekat dinding belah tv tu which is ngam2 kat ktrg jadikan tempat solat,  ada bayangan 1 pompuan  rambut hitam panjang, muka putih gila, bibir merah berdarah cam tetiba emerged from the wall. i baca2 ayatulkursi and cakap dalam hati "jgn kacau ktrg kalau tak ko yg sakit nanti". terus hilang dah dia. padahal sbnrnya tak tahu pun camne nak sakitkn benda tu. sbb bangsa2 kunti/cikpon nie level yg bodoh2 je..dia suka takutkan org and dia pun senang utk ditakutkan balik. tu yg i belajar dari byk sgt tgk vlog2 horror kt youtube

nasib baik masa tu anak 2 org tu dah nyenyak tidur dah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Katam jugak akhirnye..aku tiap2 bulan merata tido hotel sbb outstation..tp setakat ni alhamdulillah tkde gangguan apa2 pun..setakat tido tak lena tu biasa la sbb bertukar tempat tido..

Cumanya teori sy utk tv yg tutup sendiri ni, rasanya sbb pihak hotel dah set tv tu utk auto off pd jam tertentu kot..sbb aku pun buat mcm tu bila kat rumah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:57 PM GMT+8 , Processed in 0.089790 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list