CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 13-12-2017 04:42 PM | Show all posts
Edited by pwincezboom at 13-12-2017 04:44 PM

Awal taun ni hari tu aku ada check in sebuah hotel kat putrajaya. Kalau aku sebut jah seblah alamanda korang memang tau hotel apa kan. Bilik kitaorang mengadap lake. Aku, suami aku & baby aku yang masa tu umur 7 bulan. Mula2 tuh nyenyak je tido kami, tiba2 baby aku nangis... dalam jam 2 pagi camtuh. nangis yang amat kuat... yang aku pelik dia nangis sambil tutup mata. Bukak ayat kursi, x jalan juga. Dah baca ayat kursi, 3 qul hembus kat baby still jugak nangis. Last2 aku suruh suami aku pasang ayat ruqyah. Baru perlahan2 baby aku senyap, tapi xleh letak atas tilam, dia tido atas badan aku je. Asal letak je, dia nangis. Nak dekat 2 jam jugak dia nangis. Seriau tau tengok baby nangis camtu. Bila suasana pun dah cool down, baby pun dah tido... Aku & suami pun nak sambung tido... Time aku nak terlelap tuh boleh pulak aku kena himpit. Korang tau apa yang aku rasa? Mula2 terdengar macam bunyi mendengus dan aku dapat rasa badan benda tu berbulu dan sangat kuat... macam agak lama juga aku nak lepaskan diri. Lepas kejadian tu aku xleh tido langsung memikirkan yang bilik tu sah ada sumthing

Esoknya pagi aku cerita kat suami aku, lepas ni sah aku tobat xnak dah check in kat hotel tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 05:15 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 13-12-2017 04:42 PM
Awal taun ni hari tu aku ada check in sebuah hotel kat putrajaya. Kalau aku sebut jah seblah alamand ...

Hotel apa tu, cer bagi clue huruf
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 07:37 AM | Show all posts
hatikudus replied at 13-12-2017 05:15 PM
Hotel apa tu, cer bagi clue huruf

Clue dia sebelah Alamanda Putrajaya... cer google...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 09:45 AM | Show all posts
pwincezboom replied at 14-12-2017 07:37 AM
Clue dia sebelah Alamanda Putrajaya... cer google...

mcm tau je T** E**** kah
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 02:41 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 14-12-2017 07:37 AM
Clue dia sebelah Alamanda Putrajaya... cer google...

Hohoho tau dahhhh...harus kujauhi hotel ittewwww
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 03:21 PM | Show all posts
Husna replied at 14-12-2017 09:45 AM
mcm tau je T** E**** kah

Huhu... betul lah tu sis
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 03:26 PM | Show all posts

omg.. meols sllu gak check in hotel tu stp kli ade meeting.. chuols kne blik tgkt bpe
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 03:32 PM | Show all posts
Husna replied at 14-12-2017 03:26 PM
omg.. meols sllu gak check in hotel tu stp kli ade meeting.. chuols kne blik tgkt bpe

X ingat dah tingkat brapa. Yang iols tau tingkat yang agak tinggi. Kalau view lake tu tengah malam lama2 macam seram la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2017 03:34 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 14-12-2017 03:32 PM
X ingat dah tingkat brapa. Yang iols tau tingkat yang agak tinggi. Kalau view lake tu tengah malam ...

oklah lepas ni nk avoid la blik view lake.. sllu meols dpt view alamanda ja.. so aman2 ja trun shopping alamanda bila g situ
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2017 08:43 PM | Show all posts
puteribaya replied at 1-11-2017 03:43 PM
semalam laki meols p kursus..duduk kat Roya*e Ch****..tido sorang bilek besa tkt 5..dia x bole tido  ...

yang mana satu? kl ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-12-2017 11:00 AM | Show all posts
sebenarnya mana2 hotel, resort , motel, mewah ke murah ke semua ada benda2 halus ni. Cuma nasib2 la sape yang terkena
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2017 04:19 PM | Show all posts
syahza replied at 21-10-2017 08:03 AM
hotel di bandar kluang, bgn pagi tv dah tertutup & langsir terbukak lebar padahal takde makna la nk  ...

Hotel apa sis?
Bagi clue sikit
Kampung den tu
Mmg tak penah la tido hotel yang ada dekat Kluang
Dah rumah mak kat situ, nak tido hotel
Mesti mak aku pelangkung
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2017 04:51 PM | Show all posts
baru2 ni aku stay kat satu boutique hotel yg baru bukak thn ni kat JB..ada urusan kerja..sebab tak bwk family, so malas la nk amik hotel 4-5 starts..pegi keje, balik, rest je kann...dekat2 area nong chik..hotel/bilik cantik...bersih...bilik aku tkt 1

malam pertama sampai dh malam...so lepas rehat terus nak tido..mlm tu tido bukak lampu hall & toilet je..tapi malam tu takleh tido...asik nightmare..mimpi hantu je...stressss mak...bila dh bgn dlm hati dah rasa tak best...lupa nk citer, sblm tido dah pasang surah al baqarah kat laptop ulang byk kali...mmg dh biasa o/station sorang, so mmg slalunya akan psg surah al baqarah

hari kedua...balik dr ofis lewat ptg..tapi still cerah..so bila balik bilik..sempat la tgk pemandangan keliling...tgk blkg bilik banyak bungalow2 besar..cuma betul2 setentang dgn bilik aku, tanah kosong yang semak samun..tapi semaknya taklah semak sesgt...cuma 1 lot tu je yg kosong..dlm hati terdetik "mesti ada sebab lot ni kosong..lot lain smua nak rumah..lot ni berpagar tapi kosong"...so biar je la..tutup langsir & lepak tgk tv...

mlm tu nk tido...bukak smua lampu termasuk tv..haha..risau mimpi ngeri lagi kan...aircond mmg sejuk sbb aircond baru & betul atas kita kan...masa nak tido dah adjust temp jadik 25...fan pun dh slowkan sbb sejuk gila...tgk2 mlm terjaga sbb panas amat...pelas adjust aircond bagi sejuk...tido balik...tetiba dlm tgh tido tu...rasa macam terjaga tapi taknak bukak mata...(kira mcm matikan diri la)..masa tu tetiba rasa ade mcm kuku tajam cucuk2 tangan aku...ahh sudahh...aku diam je...dlm hati dh kata mimpi kot aku...tapi dlm masa yg sama sedar & rapatkan mata taknak tgk..then kuku tu cucuk makin kuat...lepas tu dgn skali nafas kot (haha), terus alihkan tgn yg kene cucuk tu laju2 & terus mengiring ke kiri sambil tutup muka dgn bantal...dlm hati dh baca mcm2..then terus tetido sampai pagi..hahahaha..

okeh..sory tak seram sgt..type je panjang2..hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2017 04:55 PM | Show all posts
member aku cerita...last wk dia ade kursus kat 1 hotel kat melaka ni...hotel txx pxxxs...katanya ada kes org meninggal mengejut kat situ..tapi taktau bilik nombo berapa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 01:14 PM | Show all posts

damansara sis
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:16 PM | Show all posts
pwincezboom replied at 13-12-2017 04:42 PM
Awal taun ni hari tu aku ada check in sebuah hotel kat putrajaya. Kalau aku sebut jah seblah alamand ...

dah banyak kali dok situ xde kena gangguan.
last dok situ anak beranak 5org 27-30/11/2017
siap pg tgk midnight lagi kt gsc alamanda..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 02:25 PM | Show all posts
keje aku pon byk kena outstation satu malaysia..
dan aku penah duduk sabah 7 tahun sarawak 2 tahun....
satu2 hotel yang penah aku kena hanya di P****** H**** Limbang tahun 2011..
aku stay sebilik dengan bos aku..
tgh aku dok sembang2 dengan grup dr forum cari nih...
aku ckp mcm ada yang sedang baca sama chat...
so geng tolong scan... dorg ckp banyakkk nyer hantu...
aku dah cuak... sorg dr ahli grup tnya aku "dah mandi blom?"
aku jawab "blom?" so dia ckp gi mandi skrg dgn baju2 skali
sooo kul 11.30mlm paksa la diri mandi dengan baju2 skali
dorg ckp nak tolong bom...
dalam kul 3 pagi aku dah lena... tetiba pintu bilik kena ketuk dgn kuat.. dum... dum..dum..
kedengaran tengkingan"HOIII...." aku terus bangun terduduk..
bos aku tnya "kenapa"
aku diam jek.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 01:52 PM | Show all posts
nagaijau replied at 19-12-2017 02:25 PM
keje aku pon byk kena outstation satu malaysia..
dan aku penah duduk sabah 7 tahun sarawak 2 tahun. ...

Hotel ni memang ada sumthing. Aku keja kat Limbang skrang, kebanyakkan orang luar yang travel ke Limbang memang kitaorang akan suggest atau book hotel tersebut. X sah kalau xda citer seram dari diorang yang check in situ. Dengar bunyi2 adalah yang dah selalu sangat aku dengar dari cerita diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2018 05:07 PM | Show all posts
baru plan cuti2 malaysia  nak pi bukit tinggi & cameron highland kena katam kat sini ambik info dulu ... baru decide nak ambik hotel mana ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2018 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum semua.. ada tak sesiapa disini yang pernah staycation kat Laguna Condo Resort, Teluk Kemang? Kalau ada mohon share yea pengalaman.. hihi tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 12:16 AM GMT+8 , Processed in 0.098045 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list