CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 13-10-2017 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lolipopmanish replied at 30-3-2016 01:31 PM
plan nak stay kat bayview hotel langkawi.
sesape ade pengalaman seram story lahhh...

hotel ni aku penah pegi 3@4kali, tp dah lama la..last stay sana pun thn 2007. x pernah pulak kena apa2, ok je. Dulu aku suka dok sini sbb dekat sangat2 dgn pekan kuah..senang cari makan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 04:56 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 13-10-2017 04:45 PM
Sekitar Nov 2015 klu aku tak silap..
kak ipar aku yg keje gomen laki bini dapat book hotel kat PD.. ...

lampu kuning tu yg buat seram kan
nasib baik xkena ganggu pelik2 babe
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 05:18 PM | Show all posts
C1k_J4h replied at 13-10-2017 05:56 PM
lampu kuning tu yg buat seram kan
nasib baik xkena ganggu pelik2 babe

aah betul...
akupaling tak suka klu bilik air lampu dia warna kuning dan malap..
tu yg bertambah seram tu..
lagi 1, aku tak suka bilik air ada cermin..
bukan apa, aku seriau nak pandang cermin, nak2 cermin berkabus lepam mandi dengan air panas..
kang nampak plak yg pelik2 kat cermin tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2017 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm nk pegi website review hotel tu dan tanya mat salleh tu “ dia jerit Tolong tolong ke Help help”?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2017 06:06 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 13-10-2017 08:45 AM
Sekitar Nov 2015 klu aku tak silap..
kak ipar aku yg keje gomen laki bini dapat book hotel kat PD.. ...

Ehh kaka, chuols pun alergik mentol kuning jugak? Same la kita, hehehe ade gak orang semacam dgn iols

iols alergik ade sebab, dulu umah nenek kat kampung salu sgt guna mentol ni, baik kat bathroom bedroom pun yer, iols pantang tol
pasalnye....iols kalo tido dlm lampu mentol kuning ni, mesti jer iols wajip kena tindih hokay fobia sampai skarang dgn mentol kuning, iols sena nye dah lupa tau bab mentol kuning+ditindih ni, tapi tetiba bila terbace uols sebut pasal mentol kuning terussss ter recall memory yg iols benci tu

iols banyak jer cerita pasal seramm kena tindih nih, tapi malas nak citer, takotttttt nanti haunted iols balik iols is tak relaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2017 06:25 PM | Show all posts
Edited by patchipink at 15-10-2017 10:27 AM

Mase dolu iols salu gak stay hotel g**** ******t area subang, saje gatal kalo company ade conference situ, iols check in bawak hubby n anak stay skali,
siang sabtu conference pastu cek in bemalam tido situ ahad balikla, walhal umah iols kat s.alam jer

hotel tu takedela creepy hokay, cuma nye penah skali iols anakbanak dah tido tutup tv tinggal lampu toilet jer yg agak terang benderang, skali dh tido tetiba iols tersedar cam tv terpasang, ehh apahal, iols ni mimpi ke ape, x pikir pape pun mase tu terusss capai remote tutup wat bodo jer, dah lama beminggu baru iols cakap hal tu kat hubby, nasib takde pape yg lain jadi Alhamdulilahh sgt
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 08:51 AM | Show all posts
patchipink replied at 15-10-2017 07:06 PM
Ehh kaka, chuols pun alergik mentol kuning jugak? Same la kita, hehehe ade gak orang semacam dgn i ...

betul babe..
aku mmg tak suka mentol kuning..
pudar, suram, seram kekdahnya..huhuhu


Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 02:44 PM | Show all posts
patchipink replied at 15-10-2017 07:25 PM
Mase dolu iols salu gak stay hotel g**** ******t area subang, saje gatal kalo company ade conference ...

babe...grand dorsett eik??
skrg under new management kan??
sebab aku de kawan keje kat situ.


Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 03:33 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 16-10-2017 06:44 AM
babe...grand dorsett eik??
skrg under new management kan??
sebab aku de kawan keje kat situ.

heh heh heh x brani iols nak tulis penoh kaka, takot kena saman plak,
iols kerap gak stay situ circa 2014-2015, xtau la management sape
takdela creepy mane pun ok jer bes stay situ cuma kes tu jela iols experienced itupun tah mamai ke waras ke x iols time tuh hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 02:30 PM | Show all posts
Salam, selalu jadi SR saje. Kali ni nak share jugak pengalaman sendiri tahun lepas.

Nov 2016, disebuah hotel terkenal jgkla die Cameron Highlands.

Adik saya dapat hadiah voucher hotel (suite) utk satu malam, so kiteorg pun redeem la voucher tu sebab excited la jugak sebab dapat merasa ddk bilik suite.

Kami sampai ke hotel dan check in lebih kurang 6.30, mmg rasa superb la sebab biliknya besar utk kami berdua.Sakan jgkla ber wefie..huhu.

Tapi masuk je magrib dah mula rasa lain sebab tibe2 kami terbau bau wangi mcm setanggi kuat gile dalam bilik tu.Tapi antara kami mmg tak discuss atau sebut lansung pasal ni.Nak kata takut sngt pun belum lagi.Tak amik peduli la kekdahnye..Tapi bau mmg semakin kuat dan mula rasa pening.Masa tu pikir mungkin sbb kami lapar dan penat sebab drive jauh.

Ok, balik dari dinner, adik terus pengsan kepenatan.Tinggal la saya seorang melayan tv.Time tu tertengok filem Harry Potter.Dalam pukul 11 lepas, mula la berlaku siri2 angker.

1. Tengah2 layan movie tu, tiba2 kat screen tv keluar signal yang volume naik sendiri.Ingat saya terduduk atas remote.Cari2 elok je remote tu atas meja.Ok belum lagi rasa apa2.Saya pun slowkan balik.Selang beberapa minit, tup2 dia naik balik volume tu.Ok, ada rasa tak best tapi lebih kepada geram.Saya mcm tunggu pulak die nk repeat kali ketiga..ok tade dahhhhh..

2. Dalam masa yang sama, saya terdengar bunyi perabot kene seret dan menghentam kedinding beberapa kali.. sreeeetttttttttttttt tum sreeeeeeeeeeeet tum.Arghhh panas hati ni..kalau ye pun nk rapatkan katil tak bolehke pelan2 sikit orang sebelah.Ini rungut saya pada mulanya.Tapi bunyi ni makin lama makin kuat dah makin panjang.Masa tu saya bukan rasa takut tapi rasa nak maki sebab bising.Tapi tak logik jugak sebab lantai hotel ni berkarpet.Dan kami ni ddk di level 7, bukan dekat dengan mana2 ballroom pun.Ok ade sikit cuak tapi masih boleh bertenang layan movie.Haha.

Bunyi tu berterusan sampai pukul 1.30 lebih kurang...sebab saya pun tade hati nk amik pot, terus die senyap sendiri...tapi lampu mmg bukak semua.Syukur takde insiden selimut kene tarik atau kene renung jarak 2cm.huhu

Esok pagi baru kiteorg diskas, barula terasa seram.Nasib semalam je.Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 05:24 PM | Show all posts
onnabila replied at 6-4-2014 07:21 PM
Homestay kat Jitra

Yang ni memang aku tak boleh nak lupakan sebab bukan aku sorang yang kena. Arw ...

Homestay Jitra kat mana tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 12:17 PM | Show all posts
kat satu resort kat janda baik ni....aku ada kursus kat sana...so check ni bilik 2 orang...ada satu malam ni aku belum tido lagi...lepak dalam bilik sambil tengok tv dalam pukul 1.00am.....bilik lak kat hujung skali mengadap hutan....tiba2 aku dengar bunyi orang berjalan sambil goncang kunci besi kat koridor....padahal resort tu nak access bilik dia pakai kad...xde pakai kunci....ade la dalam 5 minit aku dengar.....pastu bunyi tu hilang....aku pon terus tutup tv & tido....itu je la yang aku rasa gangguan dia....kat bilik xde apa2 gangguan pon...xde pon apa2 penampakan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2017 12:49 PM | Show all posts
skystrike replied at 20-10-2017 12:17 PM
kat satu resort kat janda baik ni....aku ada kursus kat sana...so check ni bilik 2 orang...ada satu  ...

tu pun dah cukup mengganggu dah tu dah la duduk dlm hutan

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2017 12:56 PM | Show all posts
sukiyaki07 replied at 17-10-2017 02:30 PM
Salam, selalu jadi SR saje. Kali ni nak share jugak pengalaman sendiri tahun lepas.

Nov 2016, dis ...

kt Cameron Highlands ni mmg ada dengar jugak ada dua tiga hotel yg dikatakan ada bagi gangguan kt guests.  Kalau sesiapa yg nak experience boleh la test ddk sini

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-10-2017 01:05 PM | Show all posts
VieJane replied at 11-4-2016 06:04 PM
Assalamualaikum semua.. Saya nak tumpang cerita tentang pengalaman yang agak misteri di salah sebuah ...

tu dia kacau2 manja je, tapi kalau lama duduk dlm bilik tu mau dia meroyan kat korang sebab lama sangt duduk kt dalam rumah dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2017 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
hotel di bandar kluang, bgn pagi tv dah tertutup & langsir terbukak lebar padahal takde makna la nk bukak langsir malam2 masa tidur.. patut duduk sebln tapi terus keluar cari rumah sewa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2017 08:32 AM | Show all posts
rumah rehat M*r* pon sama. ada experience masa gi Langkawi
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan 3 ritu aku ngan family g ganu duk.homestay kat area kuala terengganu best homestay die lawa n berkemas je mgkin tuan rumah da kemas awal2 kot n sejuk je yola jauh kot perjalanan dari nogori nie...aku n ank2 tido sebilik ngan mak abah aku adik laki aku ngan wife n baby die tido bilik kedua...adik aku lg 3 org tido kat luar oh homestay nie ade 2 bilik je kehkehkeh pas da dinner mlm tu kami semua nk tido la so adik2 aku yg lg 3 nie tiduk kat luar adik aku lg sorg nie tgk bola sampai pkul 3/4 pg cm tu yg adik die lg 2 da tido...
mlm kedua tu die ckp kat mak aku nak tido dlm bilik la malas nk tido luar pastu mak aku ckp nape kene kaco ke? die bgtau haah kat luar homestay nie ade bilik kosobg tp kene mangga  adik aku ckp die , bleh tido sbb mende tu ketuk2 tingkap pastu wat siul2 pastu gegar tombol pintu tu tp adil aku wat latan je la coz nk tgk bola nyer pasal...so adik2 aku yg lg 2 org nie yg sama tido tu meh mlm nie kami plak tido kat situ nk dgr memandangkan adik yg 2org nie jenis hati kering tido la dorg kat situ besok pg tu adik yg lg sorg tu siap rakam2 lg guna hp mng real kaww mmg ade mende bunyil semua pastu adik aku yg lg sorg tu jerit oooii aku dtg cnie nk relax dtg dari jauh nie jgn nk kaco2 family aku...aku dgr mmg real mende tu ngan sore adik marah2..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 22-3-2016 08:46 AM
aku ada pengalaman kt Langkawi,  hotel nih 5 star ada sea view n ada green view. Sbb last min, check ...

rs mcm tmpt yg sm je sy pegi thn lpas..check in bilik dlm htn jgk..tp alhamdulillah xde kena ape2..cuma mmg menyeramkan tmpt dia..nasib baik pegi ramai2
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2017 04:41 PM | Show all posts
myakayina replied at 11-3-2016 05:49 PM
wahh..tak effect ke klu telan ubat selsema tu..mmg u selsema betul ke? kang lain lak jadinya..:lol ...

alhamdulillah penah tido 3 malam ngan anak2 kcik..3 org..tak de pape plak..agak certain2 room kot, tapi lalu kat balkoni..seram, mcm ada org ikut dari belakang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 11:21 PM GMT+8 , Processed in 0.297299 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list