CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 22-3-2016 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
aku ada pengalaman kt Langkawi,  hotel nih 5 star ada sea view n ada green view. Sbb last min, check in dpt bilik yg kt dlm hutan2 tu. Hotel ni klu korang ddk yg green view ni(mcm dlm hutan). Bila nk ke bilik mesti naik mcm bas buggy gitu. Klu nk menapak ke bilik tu, penat wei..sbb dia nk naik2 bukit lagi..tu nak x nak kena naik buggy. So 1st nite, hb dok meeting luar, aku x ikut, lps dinner dgn anak lelaki umur 2 tahun time tu terus balik bilik tidor. Dlm setengah jam aku bangun wat keje dlm laptop jap, tgk jam dlm kul 11.30 camtu. tgk phone x de pon hb aku msg ke or kol, so aku saspek laki aku mesti in serious discussion laa tu. Tgh aku nk pg toilet, tetiba ada mcm benda besar jatuh hempap atas bumbung. So aku relax lg, bukak yassin dlm hp. Lps tu bunyik cakar2, sesekali dgr bunyi mcm ketawa..aku terus peluk anak aku sambil baca ayat kursi, dlm 15 min mcm tu aku biar je benda kt atas bumbung tu wat hal dia. Aku dah keras atas katil, gila takut...tekan2 phone kol hb, x dpt..msg masuk tp hb x jwb. tggu dlm 10 min camtu ada org ketuk pintu, aku ckp bg salam, bila dgr dia bg salam aku bukak, ada budak maintenance 2 org, tnya aku OK x? Dia ckp ada guest call ckp kena kacau dlm toilet..selang 2 rumah/bilik dgn aku. Then ada guest mat salleh otw balik bilik laki bini nmpk ada org atas bumbung bilik aku, tu terus dia mencicit lari pi carik pekerja hotel. So, aku ckp bebudak tu suruh temankan aku dgn anak kt bilik, tggu laki aku balik. dlm kul 1 lebih laki aku balik, dok ckp nape aku x angkat phone n jwb msg. Dah sah2 aku pon x terima apa2 msg. Laki aku ckp, tukar bilik..siap pagi2 esok jumpa manager. terus upgrade bilik pi seaview. alhamdulilah ddk kt seaview tu x kena apa2..bila nk check out aku pi jmpa budak maintenance tu, tnya apa benda yg ddk atas bumbung bilik aku tu, budak tu ckp pontianak ada langsuir pon ada.  Dah lama x dtg kacau..aku ckp klu camni mmg x dtg lagi laaa. Budak tu siap cerita siap ada group mat salleh nmpk benda tu terbang atas pokok n baling dengan kayu...nk ketawa pon mcm x bole nk ketawa daah..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 22-3-2016 01:06 PM | Show all posts
ALDRIN replied at 22-3-2016 08:46 AM
aku ada pengalaman kt Langkawi,  hotel nih 5 star ada sea view n ada green view. Sbb last min, check ...

rasanya bunyi kuat atas bumbung tu bunyi dia landing la tu. Biasa la kt tepi laut mmg ramai dorang ni. Dulu adik aku penah cerita. dia ada la camp ramai-ramai dengan kawan-kawan sekolah dia kt satu pantai area pantai timur.  Malam tu dia nampak ada sorang perempuan berdiri membelakangkan dorang menghadap laut betul2 kt depan batu tempat dorang camp tu. Lama jugak la perempuan tu berdiri tegak kt depan dorang tapi nasib baik la dia tak kacau budak2 tu, cuma budak2 tu la ygang keras kt situ hahaha...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-3-2016 01:38 PM | Show all posts
cmf_jy77 replied at 18-4-2014 03:16 PM
mmg selesa sgt kn ilham pd tu? ms memula smpi tu aku terus cop bilik 1st tu, kitorg pegi 3 org, ko ...

haa kannn...mmg ada la cik lang kt situ tapi nasib2 la bilik sape dia nak singgah

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 17-2-2016 04:10 PM
emmm...dalam hutan
tapi mcm2 facilities ada...kolam renang pun ada
cuba tengok keseramannya

iols pernah stay sini b2 dengan asben.. Dala masa tu tengah pregnant 6 bulan..
sampai sana da malam.. Around 10.30 malam.. Ampun ok... Nak masuk dalam tu (nak p bilik) gelap gelita.. Pokok besar2.. Memang xberhenti mulut ni baca ayat kursi sambil pegang perot..naseb baik masa stay sini masa cuti sekolah.. Ramai orang..  Xdela takot sgt.. N naseb baik xde pape berlaku
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 02:03 PM | Show all posts
Firhanie replied at 15-3-2016 12:55 PM
mane dtg selsemanye..telan jer la dari tetiba trjaga tngah2 mlm ke awal pagi ke..stakat bunyik ker ...

hotel hilton kuching ke?dpn waterfront bila mlm jer dh sunyi...aku pi kuching bln 1 lps..dok kt tune...dh la tido sorang2...
takut gak la...susah btl nak tido tp xde apa2 pun...perasaan jer kot...

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 02:25 PM | Show all posts
awanearisu replied at 7-1-2016 06:10 PM
dulu kita pernah la pergi ke sebuah hotel lama di pantai desaru, johor. tak ingat pula nama hotelnya ...

lotus desaru atau pulai desaru?
ramai kwn2 aku ckp lotus berantu...
aku pernah stay kt pulai desaru masa pg site 3 bln lps...
kalau dok sorang2 mau tak tido mlm aku...scary jugak situ sbb sunyi..
kalau lotus nak tido kena panjat tangga...katil kt atas...

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 03:12 PM | Show all posts
hahaha.. btl la tu.. bilik dia wlau x brp besar tp ntah nape seram jer rase.. wlau kt lobby tu nmpak mcm ramai jer guest tp ntah nape terasa kesuraman dan kesunyian nye kat hotel tu.. dah la tiap kali check in msti bilik ngadap sungai tu.. nk ckp byk2 pun tak berani gak ni sbb saya blh kata dua atau tiga bln skali kena check in situ..

nak mula tido slalu senang jer.. letak kepala kat bantal, pusing sana sini dua tiga kali dah selamat tido.. yg jadi masalahnye pkl 1 atau 2 pagi jer otomatik mata trjaga.. lps tu susah nak tido.. klu tido blk nnti msti trjaga blk.. tu yg x best nye.. klu trjaga x rase takut or seram ke xpe gak lagi.. ni x segala rase ada bila dah trjaga tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 24-3-2016 02:25 PM
lotus desaru atau pulai desaru?
ramai kwn2 aku ckp lotus berantu...
aku pernah stay kt pulai des ...

tak ingat la mamapea, tapi yang pasti masa tu bangunan hotel tu nampak macam dah berusia, kusam.. mungkin masa pergi dulu pengurusan hotel tu tak cat semula bangunannya.

bila tengok gambar kedua-dua hotel sekarang ni nampak cantik pula.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-3-2016 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by awanearisu at 24-3-2016 04:35 PM
ALDRIN replied at 22-3-2016 08:46 AM
aku ada pengalaman kt Langkawi,  hotel nih 5 star ada sea view n ada green view. Sbb last min, check ...


Hotel mewah A****** ke?
Ada review Tripadvisor dari mat saleh pasal cik pon cik lang ni u..

“Ghost?”
25 Jun 2015

joejnyc (10 reviews)
New York
Great hotel. In the woods, it seems cooler than other parts of the island. If you don't have a car, I feel fir you but the hotel car and the drivers are great. Tge drivers won't take you to a gift shop (friend or family) or sell you junk. The staff at the hotel are very nice and very professional, the locals, Indonesians and the Saba staff.
The food is really good and the service, young friendly staff with great smiles. The pool is nice but the water slide is gone, most likely after joining, spg.com. They did the same at a resort in Samui.Americans.....The only down side, if you believe in ghost. 3am before a rain storm. Somone knocking on the window (balcony), really in a hurry, asking for help kind of urgent knocks. Took my iphone, turned on my light, saw a few things in the trees, the massive tree between the hotel and the beach. Few things = Few People, Females....in white. I am not going to mention my room number as it won't be fair to the revenue per room, for the hotel. If you go online, there are more than a few sightings. But at the end if the day, this is a very good hotel with a great staff and working vibe.


Ada satu lagi sampai masuk artikel berita India. Pelakon filem Tamil Ouija. tak pasti hotel mana dia kena
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Terjumpa temuramah pelakon tu! Mula dari minit 2:25

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2016 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
yang ni own by Msian tycoon Chinese laaa...V** T**..mmg dah x pg dah hotel tu dah..Tok Senik pon citer dia best jugak
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:16 AM | Show all posts
awanearisu replied at 24-3-2016 04:10 PM
tak ingat la mamapea, tapi yang pasti masa tu bangunan hotel tu nampak macam dah berusia, kusam..  ...

skrg mmg dh cat cantik...kalau lotus nak tido katil kt atas...kena panjat tangga...
ramai staff sini takut nak tido kt lotus kalau sorang...

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:35 AM | Show all posts
mamapea replied at 25-3-2016 10:16 AM
skrg mmg dh cat cantik...kalau lotus nak tido katil kt atas...kena panjat tangga...
ramai staff s ...

Pi website nampak cantik2 suite dia...tergoda nak pi
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 11:39 AM | Show all posts
hatikudus replied at 25-3-2016 11:35 AM
Pi website nampak cantik2 suite dia...tergoda nak pi

mmg nmpk cantik kan tp bila pegi sana seram giler...aku dok kt pulai bilik dpt jauh dr lobby...kalau dok sorang2 mmg x berani aku...

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 12:03 PM | Show all posts
mamapea replied at 25-3-2016 11:39 AM
mmg nmpk cantik kan tp bila pegi sana seram giler...aku dok kt pulai bilik dpt jauh dr lobby...kal ...

Suasananya suramlah tu....kawan2 aku org johor mmg kata area desaru mmg area cik pon & kak lang bercikcur...serammm aku wehhh!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2016 01:54 PM | Show all posts
kacanghazel replied at 15-5-2014 05:16 PM
saya ni pernah bekerja di hotel...housekeeping..agak lama juga...kerja ni la kerja pertama saya..heh ...

hmmm faham perasaan awak. Saya ni pun dulu hotelier almost 10 years dgn 5star hotel. Mmg tak suka betul duduk hotel. tiap kali check in kt mana2 bilik mesti tertanya2 ada kes tak bilik ni? sb sepanjang keje dgn hotel ni mcm2 kejadian yg orang luar tak tau kita tau mcm bunuh diri, kena bunuh, mati mengejut and so on Yang aku tabik spring la kan, management team especialy risk management team mmg cekap handle benda2 mcm ni sampai takde sorang guest pun perasan apa terjadi. Ambulance & polis pun masuk ikut pintu lain bukan apa, nak elak guests hotel dari rasa panik dan spekulasi liar orang2 luar.

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 25-3-2016 02:03 PM | Show all posts
demarissa137 replied at 16-5-2014 01:54 PM
yg ni mmg angker.abg tuan umah lama aku kt ipoh mati kt hotel ni.tah mcm mana leh tersembam kt cof ...

heart attack kot, kesiannya dah la sorang2

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 09:36 AM | Show all posts
nuerulcayang replied at 23-2-2016 02:01 PM
highway hotel nama dia..budget hotel...sblh tu je MC D...

ni ke hotelnya?
nampak mcm ok je
selesa



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 09:45 AM | Show all posts
NBM replied at 25-3-2016 01:54 PM
hmmm faham perasaan awak. Saya ni pun dulu hotelier almost 10 years dgn 5star hotel. Mmg tak suka  ...

congrats to the management team.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 10:05 AM | Show all posts
awanearisu replied at 24-3-2016 04:10 PM
tak ingat la mamapea, tapi yang pasti masa tu bangunan hotel tu nampak macam dah berusia, kusam..  ...

ni lotus desaru...cantik la
tapi aku tak pnh sampai lagi
tempahan bilik, tentu mahal ni...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 08:36 AM GMT+8 , Processed in 0.084622 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list