CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 29-4-2015 03:14 PM | Show all posts
tumpang tanya...
A******* L***** Melaka "bersih" x? huuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2015 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde sape ke nk buka rumah utk hotel2 yg slmt utk bermlm???xde gangguan.takuut lak klu terkena.biasa bwk family dgn ank2 kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2015 05:26 PM | Show all posts
seramnyer......
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2015 09:03 PM | Show all posts
amyza replied at 29-4-2015 05:19 PM
Xde sape ke nk buka rumah utk hotel2 yg slmt utk bermlm???xde gangguan.takuut lak klu terkena.biasa  ...

memang la takda thread khas utk hotel2 yg bebas gangguan. sebab semua hotel pun sebenarnya ada cuma gangguan tu kuat atau tak je. kalau aku kene kacau antu kat hotel A, tak semesti ko pun kena kacau kat hotel A tu jugak. sapa masuk hotel pastu kena kacau tu kira mcm rezki terpijak lah jugak. tak semua org dpt experience tu.

Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
suka2 replied at 29-4-2015 09:03 PM
memang la takda thread khas utk hotel2 yg bebas gangguan. sebab semua hotel pun sebenarnya ada cum ...

Takut pulak bile baca kena kaco kt hotel...klu boleh nk elak lah.hihi
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 11:31 AM | Show all posts
Confirm kan Hotel Mayang Sari dah tutup.. baru2 ni ke PD.. tgk sunyi sepi.. ada pagar/palang kt jln masuk tu.. Hotel yg angker... sayang jer kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 12:55 PM | Show all posts
Rasanyer area PD tu mmg byk Hotel2 n Homestay2 yg angker....tp bg aku yg paling angker kat Palm Spring depan Tiara Beach Resort...sbb aku pernah stay kat situ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 01:37 PM | Show all posts
zaraaqilah replied at 30-4-2015 12:55 PM
Rasanyer area PD tu mmg byk Hotel2 n Homestay2 yg angker....tp bg aku yg paling angker kat Palm Spri ...

kasi story la beb apa yg berlaku. Ko kena kacau camne
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2015 01:51 PM | Show all posts
Aku ada citerkan kat thread nih... tp gambar jer x tepek coz nk kena carik...meh bc meh

http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D2
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 02:29 PM | Show all posts
zaraaqilah replied at 30-4-2015 01:51 PM
Aku ada citerkan kat thread nih... tp gambar jer x tepek coz nk kena carik...meh bc meh

http://mf ...

ok ok...mekaseyyy
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2015 03:20 PM | Show all posts
donut_1752 replied at 5-4-2014 10:18 PM
AMber Court..Genting highland

bercuti dgn rakan2 kerja di hari buruh.

igtkan amber court tu dah ttp x beroperasi dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-5-2015 08:47 AM | Show all posts
zaraaqilah replied at 30-4-2015 01:51 PM
Aku ada citerkan kat thread nih... tp gambar jer x tepek coz nk kena carik...meh bc meh

http://mf ...

apsal kotor pulak, bkn ke bilik kena bersih sebelum guest check in ape...ape punya hotel la camtu. Tapi aku rasa kan, pekerja hotel tu pun takut nak masuk kot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2015 09:14 AM | Show all posts
NBM replied at 5-5-2015 08:47 AM
apsal kotor pulak, bkn ke bilik kena bersih sebelum guest check in ape...ape punya hotel la camtu. ...

Huh...kotor berabuk....mak aku cakap mmg diaorg jarang bersihkan aprtment kat situ...just kemas bila ada org nk dtg sewa jer...itu pon tukar cadar n sapu2 sikit...aku rasa bilik air mmg x cuci coz walau pon nampak bersih tp ada bau lumut n hapak....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2015 09:54 AM | Show all posts
Baru2 ni tido kat tekam resort jerantut... Dari rumah sedara meninggal... check-in dlm 1 pagi. Yg bilik hotel penuh, chalet yg baru penuh so dpt chalet lama... Bilik pon ala2 je... Katil pon koyak. Dlm kepala otak fikir.... Takpela, utk tido je pon.

Bilik ni layout mcm rumah peneroka. Masuk2 ada 2 single bed dgn tv... Turun tangga sikit ada lagi satu katil single dgn bilik air.

Wkt atas katil nak tido tu, saya pusing kanan ada bau hancing... malas nak fikir byk saya tido ngadap katil akak saya. Tapi byk kali terjaga dgr suara org gelak... mamai2 fikir maybe dari tv la kot sbb kitorg tido tak tutup tv. Ada satu masa tiba2 rasa kaki kena tarik2 byk kali... Tapi tak blh bgn... Pastu belah kanan saya plak rasa kena himpit. Try jgk byk kali nak panggil nama akak dgn ayah, tak blh. Nak baca ayat Al-Quran pon rasa tak ingat mcm kena blocked.

Tiba2 akak saya bgn terkebil2 tanya apesal panggil dia mcm mintak tolong. Time tu la dgr azan subuh... Terus lega gila. Ingatkan mimpi... pikir2 blk mmg betul la kena hempap. Zaman sekolah dulu je selalu rasa kena hempap.

One thing, sblm tido tu ada whatsapp dgn kwn... ngantuk sgt malas tggu saya pon terus tido membelakangkan hp. Bgn pagi tu tgk dia reply lambat 30 min... Ada la 4 ayat then saya reply "good nite". Honestly, tak ingat langsung ada baca msg dia lagi2 reply type elok je. Hp saya ada password... Then kalau dah locked jrg2 sgt dia notify whatsapp masuk... Kalau ada pon mmg delay 10-15min. Then sapa plak yg tolong reply kan? Atau maybe saya terlampau mamai taktau la plak.

Otw balik tu ayah plak cite dia tido lambat baca newspaper..... Tgh2 baca tu byk kali dgr org gelak2 kat luar... Nak jengah tapi tingkap nako tu kena locked. Wkt tido perasan kelibat org turun naik tangga. Of course nampak terang sbb kami mmg bukak semua lampu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2015 10:45 AM | Show all posts
Tekam resort tu mmg terkenal dgn keangkaranya.....kawan aku yang bermalam di satu chalet tu....esok pagi dia bangun di tengah laman depan chalet...Kena angkut tu!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2015 02:50 PM | Show all posts
gila scary tekam resort ni...main terkam2 org angkut tido luar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2015 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MH37O replied at 27-4-2015 02:47 PM
aku pernah duk 1 hotel ni..kat petaling street...1 malam tu pintu bilik mcm ada org try nak bukak. ...

Kawan ak pernah kena gak... rupe2 nye.. 'ayam' dtg nak mtk servis.. huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 04:05 PM | Show all posts
pernah ada pengalaman dekat melaka .puteri resort ayer keroh.pergi sana sbb team building 2012.duduk kat tingkat 1,tgh mlm geng tak tido lagi borak-borak dgn member .masa tu pukul 12.30 mlm , tetiba dengar org berlari dari hujung ke hujung. bunyi nye ramai..lepas tu bilik sebelah sibuk lah time ni nak buat deko ...alih-alih perabot...last sekali pintu kena ketuk ..tak ada penampakan....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 04:59 PM | Show all posts
Shahreen74 replied at 30-4-2015 11:31 AM
Confirm kan Hotel Mayang Sari dah tutup.. baru2 ni ke PD.. tgk sunyi sepi.. ada pagar/palang kt jln  ...

tutup?? ehhhh rasanya 3-4 bulan lepas baru je stay. rasanya yg tutup tu blok lama....blok baru still operational
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 05:32 PM | Show all posts
lasagnaklcc replied at 5-5-2015 09:54 AM
Baru2 ni tido kat tekam resort jerantut... Dari rumah sedara meninggal... check-in dlm 1 pagi. Yg bi ...

err... chalet kat tekam resort tu ada unit yang memang ada penunggu ko dok chalet belah mana? yang mengadap cafe tu ok. yang hujung tu yang x ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 11:15 PM GMT+8 , Processed in 0.236327 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list