CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 20-1-2015 03:11 PM | Show all posts
myra7501 replied at 18-1-2015 10:29 PM
Assalamualaikum, Hi....

    Sekian lama menjadi ' silent reader', rasa membuak- buak pula nak kon ...

takotnyerrrr..
agaknyer nape die ketuk tingkap..? nak masuk tumpang tido dengan korung ker..
huuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-1-2015 04:34 PM | Show all posts
sidewinder replied at 11-4-2014 11:27 AM
Pacific Orient Hotel

Tahun 2006 tido hotel masa outstation kat Miri Sarawak.Aku biasa kalu tido h ...

i pernah stay... hotel ni yang kunci dia kunci besi kan..bukan yang pakai card kan?
gila..seram tau koridor dia tu..hish... tapi buat tak tahu je lah...
cuma Alhamdulillah tak ada gangguan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-1-2015 10:54 PM | Show all posts
myra7501 replied at 18-1-2015 10:29 PM
Assalamualaikum, Hi....

    Sekian lama menjadi ' silent reader', rasa membuak- buak pula nak kon ...

dia nyakat la tu, kalau nak ikut logic kau tak bukak tingkap pun dia boleh jer masuk dalam bilik. Biasalah tu bilik lama tinggal xde org alih2 dia tengok ada orang duduk. Tapi kau kira nasib baik dia tak sakat lebih2 maybe just memerhati je korang sepanjang malam tu...eeeeeiiiiii....ntah kt mana la dia dduk time tu kan sambil memerhati korang makan kfc hahaha...ntah2 ada kt sebelah korang je
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 10:34 AM | Show all posts
Ada sesiapa yang berpengalaman tentang mistik2 ni kat mana2 hotel di sabah?
Sorry kalau i terlepas baca... but if anyone ada pengalaman, boleh tak cerita ringkas...

just nak tau..kat mana je hotel d sabah yang "kuat" mistik nya ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 12:26 PM | Show all posts
myra7501 replied at 18-1-2015 10:29 PM
Assalamualaikum, Hi....

    Sekian lama menjadi ' silent reader', rasa membuak- buak pula nak kon ...

"dia" nak join la tu... sbb korang cam happening jer to hang around with ahahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2015 04:23 PM | Show all posts
royzakfar replied at 10-4-2014 09:24 AM
2) Kisah Pontianak

Kisah ni berlaku dalam tahun 2003.
Ketot ja dia. tak tinggi mana pun. tapi rambut tak yah cakap la. panjang giler.
toyol drag kot

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2015 04:12 PM | Show all posts
Mase chinese New Year ari tu stay kat Swiss garden KL 4 Malam. Perasan ade bible mase check in bilik. Pastu teringat ade forumer kat sini ckp kalau bilik ade bible maknanya bilik tu keras (haunted). So aku sedapkan hati mungkin un tuk bisnessmen yang kristian ke nak bace. Tapi malam ke 2 tu perasan tv tutp sendiri. Next malam lagi lampu tutup sendiri. Tak mungkin husband sebab dia tidur awal. Lagipun tanya dia memang takde usik ape2
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2015 04:16 PM | Show all posts
Sebelum raya cina aku tidur satu malam kat melaka hotel Panti Putri ke ape name kat tepi laut melaka Gebeng.
Masuk je bilik mcm rase spooky semacam. Tapi yang best anak aku suh bukak lampu,  tak kasi gelap. Katenye ade hantu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2015 04:23 PM | Show all posts

Aku nak share pengalaman aku menginap 2 hari 1 malam kat Kukup Golf Resort..ada sape2 yang tau pasal keangkeran tempat ni? Lama da story ni dalam tahun 2002/2003 camtu…aku pun da ingat2 lupa…tapi aku cuba la share mana yang aku ingat ye..

Masa kejadian tu aku ditugaskan untuk buat inspection kat Tanjung Bin Power Plant….almaklumlah 1st time outstation lepas dapat keje gila tak excited…bersungguh2 la aku ni siapkan semua keperluan walaupun pergi sehari je..semangat betul masa tu weyy!…tak pikir dah yang nak kena stay sorang2 nih…oh ye, aku pergi berdua dengan department mate aku yang berlainan jantina….

Hari pertama check in…kami dibawa menunju ke bilik masing…kebetulan sudah agak lewat petang kami sampai, kawasan sekitar agak sunyi..korang google dan tengok la cemana kawasan resort tu ye…dan sampai lah kami ke bilik pertama iaitu bilik departmentmate aka senior aku Encik Wan..kemain suka Encik Wan dapat bilik sebesar alam…siap ditariknya tangan aku ajak masuk duduk sekali dengan dia! Gurau kasar betul En Wan ni…tapi dia memang macam tu…tak pernah la lebih2…berani kat mulut je kata orang kan…hehehe..

Aku masa tu da malu2 jugak lah bila staf tu senyum2 tengok gelagat kami masa tu…ok setel bilik En Wan….aku pun dibawa ke bilik aku…jalan…jalan…dan jalannnn lagi baru la sampai bilik aku…fuhh…jauh juga dengann bilik En Wan..adalah dalam 5 minit jalan biasa or 10 minit kalau melenggang kangkung mak limah…aku masa tu da fikir kalau apa2 jadi ni jenuh jugak nak sampai ke bilik dia mintak tolong…

Ok done bilik aku…masa masuk bilik tu tiba2 aku rasa hilang sume excited…kenapa tah bilik tu aku tengok suram semacam. Tapi sebab da keletihan maklum la perjalanan jauh dari KL aku just fikir nak bersihkan diri, solat dan rehat sebab agenda kitorang bermula esok pagi.

Masa tu aku tengah baring2 layan tv sambil menunggu solat Isyak…tetiba aku dengar bunyi orang main suis…tapi tak sure suis kat mana..aku jenuh perati dan dengar dari mana…makin lama makin galak bunyi tu…aku ni nak kata takut pun tidak masa tu...sungguh tak terfikir benda2 hantu ni…tapi bukan la berani pun…penakut sangat2 sebenarnya aku ni..

Ok sambung semula..dalam bunyi tak bunyi tu…lama2 terus senyap…aku pun smp lupa bila benda tu stop...dan da masuk Isyak aku pun solat la…aduhh tetiba dia start bunyi balik….kali ni bunyi rasa dekatttt sangat dengan aku…dan tetiba aku jelas dengar kerusi beralih tapi lembut je bunyinya…aku tau kerusi tu ada kat sebelah kiri aku….dan2 terus rasa x khusyuk nak solat…..tadi punya la tak rasa takut tah kenapa kali ni rasa nak luruh jantung…setiap kali sujud aku macam ternampak2 dari ekor mata ada ‘sesuatu’ berdiri kt tepi kerusi tu….serius berpeluh masa tu….tp aku cuba abiskan solat sambil pejam kan mata….

Sesudah solat…lama juga aku perhati keliling tapi alhamdulillah perasaan dan bayangan pelik2 tak ada…aku pun terus siap2 untuk tido…nampaknya harapan punah….aku tak boleh tido…kecewa sungguh…puas alih kanan alih ke kiri pun tak boleh lelap... aku pun ambik Yassin dan baca apa2 yang patut…tetiba…dang!! Bunyi macam benda terhempas siap terasa la gegar kat kepala katil aku…aku punya tekejut…terpikir sape lak gaduh tengah2 malam  kat bilik sebelah ni…

Aku diam dan cuba amati suara2 diorang…tapi tak ada..senyap!…dan tetiba sekali lagi..dang!! bunyi benda terhempas siap dengan bunyi beberapa kerusi diseret..gila nyaring sampai nyilu rasanya….aku masa tu da start nak lari keluar da ni…rasa nak g perambat je orang bilik sebelah…rasa je la…tak berani pun nak buat camtu...

Oh ye lupa…majoriti yang stay kat resort adalah staff2 jepun dari company sana. Itu apa yang disampaikan oleh staf resort kat aku masa check in siang tadi bila dia kata semua bilik penuh…dan sempat lagi budak tu cakap kalau dengar bising2 bila malam tu sebab diorang suka ‘minum’ sesama dorang, lepak dan bersuka ria kekdahnya…emmm gasak la kan…jangan sampai bertumbuk berdarah dah..

Ok…bila da galak sangat bunyi bukan2 aku da mula cuak…memang tunggu masa je nak call reception. Tapi aku sabarkan jugak….dan bila makin lama aku dengar jelas suara lelaki garau gelak dan bersukaria aku pun terus mesej En Wan..dia jawab, ”tak ada apa la tu Munah…geng2 Jepun tengah enjoy sesame dorang je tu….tapi kalau Munah takut meh datang bilik abang meh…hehehe..”

Aduhh….rasa nak tampar je En Wan ni…mujur la jauh…orang tengah2 stress kena kacau tak boleh tido ni dia buat main2 pulak…akhirnya aku tak pasti pukul berapa suasana hingar bingar tu stop, aku boleh terlelap dengan sendirinya…

Esoknya lepas kami habis tugasan dan balik ke resort utk check out..aku sempat bertanya kat seorang staf yang tolong bawakan barang2 kerja aku pasal kejadian malam tadi…lain macam jugak la reaksi budak tu pandang aku..yang tak tahan bila dia jawab..
”Bilik sebelah cik tu tak ada orang malam tadi…orang jepun tu tak balik. Diorang da bagitau kat kami diorang stay kat office 2 malam, rushing keje nak kejar dateline…”

Erk!...biar benar….elok la aku pun da nak balik ni...kuasa hadap "pesta" apa lagi la bakal berlaku malam ni

Sekian..tu je la cerita aku…harap maaf ye kalau tak seram …misteri mungkin ye..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2015 04:42 PM | Show all posts
Syazzy replied at 21-1-2015 10:34 AM
Ada sesiapa yang berpengalaman tentang mistik2 ni kat mana2 hotel di sabah?
Sorry kalau i terlepas  ...

sabah so far yg mana2 i stay okay je
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 09:35 AM | Show all posts
k_a_a replied at 6-4-2014 08:32 AM
Ini juga saya copy-paste post sy terdahulu di thread lain:

Lumut, Perak

cikpah pernah duduk kat hotel di sungai petani tu dulu.. nasib takdak apa yang berlaku.. hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 12:31 PM | Show all posts
aku selalu tido Cititel Hotel Midvalley sbb ada meeting. lebih 10 kali jugak la tidur situ.

Alhamdulillah tak pernah ada gangguan so far.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 01:55 PM | Show all posts
hotel Mahkota tingkat 11.. tak ingat bilik no berapa. hati2.. masuk dngr suara baby nangis. g kaunter bleh plak org yg jaga kaunter tu cakap ".. owh situ memang keras sikit..". So?? dh tau keras kenapa tak bagi bilik lain? alasannya penuh. tak dapat bilik, cri hotel lain. duit x refund
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 03:18 PM | Show all posts

Supernaturalee...

toyol drag?? hahaha.. ada ke spesies ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 03:25 PM | Show all posts
royzakfar replied at 19-3-2015 03:18 PM
Supernaturalee...

toyol drag?? hahaha.. ada ke spesies ni?

kan die kate cik ponti tu pendek je
so, ai expect toyol tp drag siap pakai wig panjang lg
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 03:41 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-3-2015 03:25 PM
kan die kate cik ponti tu pendek je
so, ai expect toyol tp drag siap pakai wig panjang lg

hahaha... toyol tak pakai jubah putih tu. dia pakai water color hijau ja.

macam-macam...


kat area umah aku skang ni pun, "kakak" datang. bila check ngan kawan aku yang hijab terbuka, dia kata
"kakak" ni nak cari tempat tinggal & umah aku la dia nak duduk. Kawan aku bagitau aku pun sebab seminggu
sebelum tu, housemate aku kene kacau. "kakak" tu menyanyi dekat telinga dia masa tengah tengok tv.


2 hari lepas aku saja bukak mp3 ruqyah syariah, baru nak start baca dah pintu kene tumbuk. aku biarkan aje.
biar dia kepanasan. aku tido lagi sedap.


aku pulak lain cerita, dia main ketuk grill dekat tingkap guna kuku dia. umah aku tingkat 16. manusia mana yang
nak ketuk tingkap bilik aku. aku terus buka mp3 ruqyah. lately ni, dia selalu ja nak buat photoshoot area tangga blok
umah aku and area tong sampah. tapi yang pelik, "kakak" ni tak mengilai atau menangis. dia jadi model ja kat tangga tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2015 03:55 PM | Show all posts
royzakfar replied at 19-3-2015 03:41 PM
hahaha... toyol tak pakai jubah putih tu. dia pakai water color hijau ja.

macam-macam...

ai cdgkan u standby camera rakam fotoshut cik tee tu
nnt post kt sini
hikk

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 04:17 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-3-2015 03:55 PM
ai cdgkan u standby camera rakam fotoshut cik tee tu
nnt post kt sini
hikk

dia ada ja kat dalam umah tapi tak nak tunjuk... tapi kalau kat luar umah boleh pulak jadi model kat tangga.

kalau dia tetiba jadi model dalam umah, aku try snap. segan kot. ye ar umah bujang. dia plak pompuan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 04:26 PM | Show all posts
royzakfar replied at 19-3-2015 04:17 PM
dia ada ja kat dalam umah tapi tak nak tunjuk... tapi kalau kat luar umah boleh pulak jadi model k ...

ko laki?
aku bc post ko sambil bygkan pompuan

hah!
die taste dgn ko kot
hihi

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2015 04:32 PM | Show all posts
royzakfar replied at 19-3-2015 03:41 PM
hahaha... toyol tak pakai jubah putih tu. dia pakai water color hijau ja.

macam-macam...

cik tee lbh tinggi drpd yg nmpk kt hotal tu tak?
klu ye, mmg btl la tu kakak
kakak die
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 08:27 AM GMT+8 , Processed in 0.261949 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list