CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 24-12-2014 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lipstickz posted on 23-12-2014 04:13 PM
Uols.. I br blk dr kundasang - stay dkt 1 resort yg sgt popular di kundasang tu. Kami duduk sana 2 m ...

Leh bgtau resort apa? Leh PM klu xnak bgtau cni. Tq.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2014 02:21 PM | Show all posts
mamaezah posted on 24-12-2014 12:34 PM
bebaru ni mama pindah rumah...oleh kerana rumah baru masih serabut dgn debu dan barang barang yg bel ...

mama..which hotel in pj? bak mai hint...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2014 12:37 PM | Show all posts
ninjago replied at 24-12-2014 02:21 PM
mama..which hotel in pj? bak mai hint...

adakah good hope hotel?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2015 11:30 PM | Show all posts
bila baca cerita korang ni kann...aku rasa mcm nak bawak khemah jer...kalau dduk hotel cantik selesa air conditioned lagi tapi angker...tak rela iiiii.....sebab tu la aku rasa mcm malas nak check in kt mana2 hotel, kalau ramai2 check in tu takpe lah xde la seram sgt lgpun antu tu ada pilihan nak kacau mana satu hehehe...kebarangkalian kena kacau tu rendah hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 02:38 PM | Show all posts
NBM replied at 3-1-2015 11:30 PM
bila baca cerita korang ni kann...aku rasa mcm nak bawak khemah jer...kalau dduk hotel cantik selesa ...

kihkihkih! ada yg heret kawan2 plak bila kena outstation pasni
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 11:50 AM | Show all posts

jackpot! dasat csi
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 02:52 AM | Show all posts

mama,ape kesah pasal bsuite penang tu?
cer citer,plsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 07:27 AM | Show all posts
Scary gile cerita2 pasal hotel2 ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2015 08:34 AM | Show all posts
sah sah hantu casuarina seberang pindah ke seri malaysia nih hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 09:06 AM | Show all posts
edoraixora replied at 8-4-2014 01:16 AM
Paling lejen hotel angker kt PD tu mayang sari
Takpun PD Marina hotel

Mayang Sari tak berapa sangat tapi kalau MARINA ..perghhh tak yah cakap la
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 09:12 AM | Show all posts
garyura replied at 19-4-2014 05:16 PM
bukan ko je ramai lg yg kena....siap nampak tentera jepun takde kepala lg....tp skg hotel tu dah t ...

pernah duduk sini sekali...n ni la tempat potosut gambaq kawen....alaaaaahai bestnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 09:27 AM | Show all posts
ok bsuite...

first hotel usang, buruk dan semua antik.
mama hati dah berat, tapi memandangkan semua dah penuh, terpaksa la ...bukan apa, mama ada baby dowh! mama dengan anak sulung ni mungkin memiliki instinct yang sama...dia baru 6 tahun dan mama tak penah ajar diaa jadi penakut ka, takut takut kan dia dgn hantu atau cerita karut marut semua, but I can tell you that he can senses when he in scary situations...

kami di berikan bilik 2nd hujung dari tangga kecemasan tingkat 12. malam tu  bilik sebelah punyala sibuk macam ada party, macam ada mesyuarat, macam ada pergaduhan macam ada macam macam...yg bestnya mama tak tidur time tu mama tengah bf baby dan anak sulung mama ni pun tak boleh tidur so dia main main dengan patung keras ironman dia tu, sambil cakap cakap dgn patung tu tetiba...dia lariii kat mama saying like this...

"mama abang takutttt.....ada scary monster dalam toilet" so mama dah berderau darah...sebab mama pun dengaq shower tutup bukak tutup bukak dan kemeriahan yg bukan bukan kat bilik sebelah....yang si hubby nu best berdengkur dgn anak mama yang no 2. dua beranak tak ingat dan tak dengaq apa...

mama terus terdiam when my first born kata lagu tu, tarik dia duduk dekat mama..and say ikut mama baca doa...jgn takut...Allah ada...so we recite some verses from albaqarah...2 qul, ayat qursi,mama peluk baby erat erat takut dia pulak yg menangis...pas tu "dia" ketuk dinding bilik kami plak dahhhh..pumpang pumpanggggg...macam marah macam mengamok macam naik angin......adoiii

esok mama nak chek out mama sound front office, bilik sebelah ada sapa...the girl selamba cakap...bilik tu closed down.

emmmm..........
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 11:21 AM | Show all posts
syahoney posted on 15-1-2015 09:06 AM
Mayang Sari tak berapa sangat tapi kalau MARINA ..perghhh tak yah cakap la

marina tu dari luar nmpak macam abandoned & neglected jer
tapi masih ade org yg sanggup check-in kt situ
eee...tidaklah mak nak, seremmm

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 11:32 AM | Show all posts
edoraixora replied at 15-1-2015 11:21 AM
marina tu dari luar nmpak macam abandoned & neglected jer
tapi masih ade org yg sanggup check-in  ...

first time i check in mmg ok...lawa sangat... second time dah agak teragak sunyi swimming pool pun mcm tak well maintain 3rd time i pegi dah teruk sangat dah tak ada reception yang ada aunty duduk bawah setiap blok dengan buku nota kulit keras catit nama setiap org yang nak check in...

dah 3-3 kali kena kacau terbaik marina! hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 02:07 PM | Show all posts
syahoney replied at 15-1-2015 11:32 AM
first time i check in mmg ok...lawa sangat... second time dah agak teragak sunyi swimming pool pun ...

Kena kacau mcm mana tu? cer citer sikit.
Marina tu tgk dr jln je pun dah seram ngeri sayu pilu je, terasa2 angker nya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 03:12 PM | Show all posts
hatikudus replied at 15-1-2015 02:07 PM
Kena kacau mcm mana tu? cer citer sikit.
Marina tu tgk dr jln je pun dah seram ngeri sayu pilu je ...

ada penah citer kat benang lain pasal hotel2 berhantu sebelum ni ..jap ye kena p korek dulu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2015 04:25 PM | Show all posts
Banglo Telekom PD 1994-95

Kami sewa 4 family. Rumah 2 tingkat ade 3 bilik. 1 bilik siap ade bathtub tapi dekat lantai kirenye sama level dengan lantai (agak scary coz macam tempat mandi mayat huhu ). dekat tingkat  atas ade hall besar and 2 bilik 1 lg bilik di tingkat bawah. Aku 1 family pilih tingkat bawah 4 beranak. Atas 1 family (6 orang) duduk bilik ade bathtub, 1 family tido bilik 2nd and 1 family tido dekat hall.Depan banglo ade 1 bangunan baru nak naik siang2 nampak ade pekerja2 kontraktor buat keje.

Malam lebih kurang pukul 2 3pg makcik yg tido dekat hall nak pegi toilet. Kejut husband die and anak sulung. Pakcik bangun angguk2 kepale tapi lepas makcik turun bawah untuk ke toilet die sambung tido balik. Naik atas, nampak ade sumtin macam floating kat luar tingkap. makcik terjerit terus pakcik bangun. Bile makcik tunjuk kat tingkap (langsir terbuka mase ni) pakcik cepat2 pergi tarik langsir. Bile langsir ditarik terus dengar suare perempuan dengan lelaki gelak2. Tak tunggu lame makcik anak beranak terus angkat tilam bantal turun join aku and family tido kat tingkat bawah.

Kami terbangun tp pakcik xnk citer ape2. Die juz cakap sejuk tido atas hehe. Esoknye bile dah pagi baru buka citer. Lepas check out kami nampak orang sebelah rumah. 1 family dengan anak kecik 2 org. Macam x logik plak dorg yg gelak2 sebab pukul 2 3pg dengan anak kecik xkan nak bersuke rie bagai kan. Nak kate pekerja2 kontrak petang pukul 6 sunyi sepi dah area bangunan tu.

Bila balik KL terbace di surat khabar. Sepasang kekasih meninggal di PD lemas betul2 di pantai yg kiteorg menginap.Xtaula ade kaitan ke x.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2015 11:34 PM | Show all posts
elyzee replied at 16-1-2015 04:25 PM
Banglo Telekom PD 1994-95

Kami sewa 4 family. Rumah 2 tingkat ade 3 bilik. 1 bilik siap ade batht ...

Banglo tu mesti banglo lama kan...banglo lama kt area PD tu mmg nampak menyeramkan.  Nasib baik pegi ra mai2 kalau tidak masak la korang kena sakat. Tempat mcm tu sb selalunya kosong, bila time cuti sekolah je ada orang duduk tu sebab benda2 tu berumah kt situ. Anyway benda2 mcm ni tak dpt nak dielakkan lagi, ni risiko yg terpaksa kita face dalam pada nak bersuka ria
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2015 02:32 AM | Show all posts
area PD malam2 macam seram je. sunyi sepanjang jalan. kedai2 makan pun x banyak bukak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2015 10:29 PM | Show all posts
Assalamualaikum, Hi....

    Sekian lama menjadi ' silent reader', rasa membuak- buak pula nak kongsi cerita seram yang aku alami sendiri. Pengalaman seram dan misteri ketika menginap di hotel Equatorial ( sekarang dah tukar nama..) di Cameron Highland. Kejadian ni berlaku awal tahun 2014. Aku bercuti ke Cameron Highland bersama dua rakan baik aka my partners in crime...
    Kami bertolak dari Kay El jam 2.00 petang, drive ikut Tapah...naik Cameron Highland ikut jalan lama. Serius slow aku drive, yelah jalan macam ular kena palu...campur perasaan nervous sebab kat belakang beratur lori dan kereta follow....hahaha sure diaorang menyumpah- nyumpah sebab masing-masing bila dapat je potong kereta aku, punyala tajam pandangan masing- masing...
    Setelah sekian lama terkemut- kemut drive dengan penuh tawaduk....maka sampailah kami ke Tanah Rata. Setelah berhenti muntah, pergi toilet, minum, makan dan termenung...kami pun teruskan perjalanan ke hotel Equatorial. Jam dah pun pukul 6.30 petang. Siap check in, ambil kunci bilik, kami pun terus angkut bag baju ke bilik . No bilik 20... memang selesa biliknya. Satu queen bed dan satu single bed, of course aku ambik yang single, senang nak golek kikiki. Masa masuk bilik tu takde la misteri atau menyeramkan. Bersih je, toilet pun ok..cumanya masa aku selak langsir tingkap, aku perasan yang tingkap bilik tu terbuka, ok takde misteri kat situ, maybe house keeping buka untuk ventilasi udara dan mengelakkan udara terkuap. Ok fine, aku pun tutupla tingkap tu dengan tanpa was-was dan terus pergi mandi...
    Malam itu kami hanya stay dalam bilik, sebab masing- masing dah penat dan kekenyangan. Malam tu kami tidur dengan tenang tanpa sebarang gangguan. Esoknya kami mulakan aktiviti meronda di sekitar Cameron Highland, shopping sayur, makan jagung manis dan ambil gambar kat ladang teh Sg Palas...dah petang jam 5 barulah kami balik ke hotel. Masing-masing take turn mandi dan solat. Kami ada tapau KFC, lepas solat dalam pukul 7 petang, kami lepak- lepak tepi tingkap sambil makan kfc, tengok ke luar masih terang lagi tapi makin gelap dan berkabus...makin lama makin tebal kabus. Aku pun tutuplah tingkap siap lock dan tarik langsir. Kami teruskan makan-makan sambil borak-borak buat lawak dan ketawa tak hengattt..
     Tengah- tengah ketawa tu tetiba tingkap depan kami tu bergegar kena ketuk. Memang kuat dan jelas dengar bunyi kaca tingkap diketuk sesuatu...kami terdiam dan berpandangan sesama sendiri. " Eh ada burung kot nak masuk.." kata kawan aku Miss S yang memang agak sengal sikit, sambil cakap tu boleh pulak dia nak bangun nak selak langsir. Sebagai seorang yang cerdik sikit dari dia, aku spontan tahan tangan dia..."  eh, jangan buka...kau nak bagi burung tu masuk bilik ke?"...Miss S pun duduk balik sambil jawab " ok.." dan sambung makan. Member aku yang lagi sorang tu hanya diam, bulatkan mata dan kunyah tulang ayam kfc dia....aku paham apa yang dia pikir, tapi aku buat- buat tak paham, malas nak pikir.
     Lepas makan, kawan aku solat dan aku pulak baring- baring kat katil sambil tengok tv. Tetiba kipas syiling yang dari tadi laju tetiba slow, terhenti, laju, slow, henti dan laju balik....macam main-main pulak. " eh apasal kipas ni..." tanya Miss J, laaa x kusyuk solat dia rupanya. " takde apalah, remote kot...miss S main "...padahal miss S memerut dalam toilet, remote kipas sebelah tv...
     Malam tu kami bertiga tidur dengan agak nyenyak, tapi aku terjaga jam 3 pagi. Tak tau kenapa, bangun terkejut sambil pandang ke tingkap...dah apehal...tengok kiri kat katil sebelah, member aku duaorang tu punyalah sedap membutakan diri. Aku bangun ke toilet,  buang air dan sambung tidur balik. Tapi aku tak boleh tidur, hati berdebar-debar, rasa takut...rasa macam ada something perhati dari balik langsir tingkap. Aku baca ayat Kursi dan lelapkan mata...alih badan membelakangkan tingkap. Tiba-tiba aku terjaga sebab dengar bunyi tingkap bergegar...aku bangun dan tengok jam pukul 6 pagi..., kiranya aku berjaya jugaklah tidur semula tadi. Tingkap tu bergegar-gegar dan tetiba ada bunyi hilaian panjang yang sayup- sayup tapi jelas....macam mana eh nak perjelaskan bunyi tu. Macam bunyi perempuan menjerit campur macam bunyi lolongan anjing, bunyi yang jauh, nyaring dan jelas di telinga...aku terus tarik selimut...menggigil...sampai member-member aku bangun mandi dan solat subuh barulah aku berani bangun.
      Esoknya lepas check out, kami balik ikut Simpang Pulai. Masa dalam perjalanan, Miss S buka cerita pasal bunyi ketukan di tingkap, Miss J pun kata pelik juga takkan burung punya ketuk dan gegar tingkap sampai macam tu sekali...dah lapar nak makan kfc ke?.., aku pun bukalah cerita yang aku alami subuh tadi..lepas habis aku bercerita, Miss J pandang aku sambil beliak bijik mata..." Myra...tulah yang orang panggil pontianak!".....damn!!! sampai sekarang aku rasa seram....
   
  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 06:06 PM GMT+8 , Processed in 0.213326 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list