CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
 Author| Post time 4-6-2014 02:41 PM | Show all posts
kacanghazel posted on 20-5-2014 03:58 PM
saya ada pengalaman kat homestay kat Cameron Highlands.... pergi dgn kawan@ dan jugak family... ...

aku baru plan nak gi Cameron Highland...takpe2 akan aku teruskan misi aku kesana jugak sbb aku tak penah sampai sana...korang mesti xcaya punya hahaha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2014 09:16 AM | Show all posts
theflash posted on 7-4-2014 12:15 PM
hotel di port dickson

ala.yg tepi jalan tu. malas nak sebut namanyelol

meh pm i nama hotel tu. nk bt fmly day kt pd ni......please.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2014 03:27 PM | Show all posts
Anaya84 posted on 20-4-2014 04:09 PM
Aku pernah g tdam building ofis aku kt 1 resort kat dungun. Sekretariat juz booking tempat by fon je ...

bahahahahaha!! incik babik yg x tahan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2014 08:29 PM | Show all posts
NBM posted on 4-6-2014 02:41 PM
aku baru plan nak gi Cameron Highland...takpe2 akan aku teruskan misi aku kesana jugak sbb aku tak ...

pergi je.....xde apa la in sha Allah....bukan nak gi kacau 'depa' pon kan....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2014 05:50 PM | Show all posts
bulan lepas sy pi bercuti ke pantai dalit sabah dengan kawan2 opis. stay dekat hotel 5 bintang (google jek, staright hint ni). malam pertama tido situ memang aman n sunyi je. cuma masa mandi tu dengar bunyi orang bukak tutup pintu. obvious sangat. mula2 takmau la pikir negatif, maybe bunyi sebab piping ka apa ka kan. then malam kedua tu, mula dah bunyi bunyian heret perabot, campak guli bagai. padahal nak seret pebenda, karpet flooring kot. roommate sy yang pada mulanya nak tido sorang2 kat day bed tu, dari berani terus jadi tak berani.

malam pertama tu, masa kami participated dalam nocturnal animal night watch, ranger ada bagi toarchlight suruh suluh binatang2 tu makan, then salah seorang kawan pi suluh atas pokok besar depan pondok kami dok skodeng tu, tiba tiba dia kata nampak mata merah. ahaahah tiba2 nerves pulak lepas dia kata macam tu. then sorang lagi officemate kata tak sedap hati dok ngadap pokok besar tu. sy suruh dia takyah tengokla, layanla henpon tu jek.

overall hotel tu memang best, bilik cantik, makan sedap, gangguan2 kecil tu biasala kan. cerita tak seram pun. sekadar pengalaman kecil saya je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2014 03:47 PM | Show all posts
mamaezah posted on 21-5-2014 09:00 AM
mama lari pi Pantai Puteri la..masuk hotel tu rasa tenang kepala hati smua. Staff pun semua friend ...

mama,hotel pntai  puteri hotel MAIM kan?sebelh pasar n yong tau foo popular...so far hotel tu best...aritu me recommend dkt ofismate kursus kt sana....jumpa la dengn sales manager dia,baik n easy to tolerate...

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 06:36 PM | Show all posts
Anjungan hotel dekat pangkor ok ke? huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2014 08:35 PM | Show all posts
azilamie2 posted on 7-4-2014 11:48 PM
hotel kat kluang.. toilet tetiba locked dpd dalam (engsel besar dpd dalam).. kitorang semua kat dlm  ...

Hotel mana ye? Iolss duk kluang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2014 02:24 AM | Show all posts
autumnlavender posted on 13-6-2014 08:35 PM
Hotel mana ye? Iolss duk kluang

mana lagi kalau yg bawah dia ada shopping mall tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2014 03:28 PM | Show all posts
Masa tahun 2003 kalau x silap, matriks ada buat rombongan ke Pulau Pinang dan saya merupakan salah seorang peserta untuk rombongan tue. Kami semua tinggal di satu apartment di area batu ferringhi. X ingatla pulak nama apartment tue. Sampai jer kat apartment saya dan kawan-kawan dalam 9 orang diberikan satu apartment yang ada 3 bilik. Sampai sekarang saya ingat no apartment yang saya tinggal tue. Apartment no 666, berada paling hujung sekali dan betul-betul tepi hutan.

Naik jer apartment takdela rasa takut sangat tapi sampai jer kat depan pintu apartment saya ada nampak seorang budak kat situ tengah tengok kitaorng nak masuk dalam. Saya pun tegurla macam biasa sebab saya ingat kawan-kawan saya nampak jugak. Tapi bila kawan-kawan saya tanya saya cakap dengan siapa, saya cakap saya dengan budak tadi baru jer lalu tepi korang. Diaorang pun pandang saya semacam. Masuk jer bilik, saya dengan dua orng kawan saya duduk dekat bilik yg tepi hutan. kami sepakat xnk bukak langsir sebab takut. Lepas tue ada sesi bbq sampaila tengah malam masa kitaorang semua tengah tido. Tengah saya syok tido, saya kena kejut dengan budak kecik yang saya nampak tadi. Saya waktu tue memang x rasa pelik langsung sebab penat kot, dia ajak saya main tapi saya malas sebab penat dan terus sambung tido balik. Pagi tue saya tanya kawan2, siapa bagi budak kecik tue masuk bilik diaorng cakap mana ada.

Saya xdela rasa takut sbb yg datang ganggu hanya budak bukan "benda" tue. Kalau benda tue sure dah demam. Kalau nak diikutkan saya ada banyak lagi pengalaman yang saya alami sejak dari kecil sebab saya ada kelebihan yang orng lain xde.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2014 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bellyadele posted on 14-6-2014 03:28 PM
Masa tahun 2003 kalau x silap, matriks ada buat rombongan ke Pulau Pinang dan saya merupakan salah s ...

UArpt sri bayu kot klo x silap la... Huh
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2014 01:02 PM | Show all posts
bellyadele posted on 14-6-2014 03:28 PM
Masa tahun 2003 kalau x silap, matriks ada buat rombongan ke Pulau Pinang dan saya merupakan salah s ...

Boleh la bukak thread lain, kongsi cite awak tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2014 08:05 PM | Show all posts
Assalamualaikum...salam....hellooo... dah lama tak jengok thread ni...bz sangat2 dgn keje...

baru2 ni sedara kt kg aku alami gangguan, tak tau la kenapa tiba2 je..padahal sebelum ni ok je. Walaupun xde penampakan tapi bunyi2 an pun dah cukup la kan utk menakutkan org. Jiran yg penah dtg umah (masa tu sedara aku xde kt rumah satu family keluar) bagila salam bagai nak rak dia ingat ada orng. Katanya dia dengar bunyi radio yg mainkan lagu2 lama tahun 50 an... padahal xde pun sesape kt umah, suis semua mmg dorang dah matikan. Aku selalu lepak kt umah tu la kalau balik kg, mcm saspen je nak tido situ blk kg nanti.  Rumah tu mmg rumah lama dah lebih 100 tahun tapi still kukuh sb dibuat dari kayu2 yg bermutu. Orang dulu2 kan mmg pakai kayu2 yg kuat ni buat rumah. yang kesian anak dorang yg paling kecik la umur dalam 1 thn lebih selalu nangis sb budak2 kan boleh nampk. Benda tu pulak mcm mengacau dia je..sb budak tu selalu nangis pstu ckp takut...sakit..mcm kena buli la gitu. Anyway, lepas dorang buat upacara bacaan yassin baru2 ni dengarnya dah xde gangguan tu lagi buat masa ni...mintak2 takde terus la kan. Kadang2 rumah lama ni menyimpan byk rahsia dan kisah2 mistik, kita je yg tak tau..wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2014 11:55 AM | Show all posts
pergi je.....xde apa la in sha Allah....bukan nak gi kacau 'depa' pon kan....


Kacang Hazel, homestay yg u g ni, apartment ya?sbb ada corridor...

Apa nama apartmentnya?

Next month plan nak g ni...stay kat homestay apartment jg...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2014 04:13 PM | Show all posts
Uols.. I br blk dr kundasang - stay dkt 1 resort yg sgt popular di kundasang tu. Kami duduk sana 2 mlm, dan kami berempat dlm bilik tu. Bilik actually utk 2 org tp oleh kerana semua nye gegirl maka tido la berempat. Mujur bilik besar dan bleh accommodate utk semua org. Mlm pertama kat sana, iols tido awal sbb terlalu penat merayap. Tetapi yg lg 3 org tu tido lmbt. Borak2 sambil tgk tv. Mengikut kata roommate, mlm tu diaorg dgr bunyi mcm bdk berlari2 dkt beranda resort. Tgh mlm okeh - kundasang kan cpt gelap.

Mula2 igtkan anak2 dr penghuni bilik sebelah, so memasing pun komplen la kata budak2 ni asik buat bising dr tadi berlari-lari kat beranda. Da mlm2 pun x nak tido lg. Tp lps tu sorg roommate ni pegi tinjau dkt tingkap - tp xde sape pun kat luar . Bilik sebelah pun mcm xde penghuni Bila sorg kata xde sape pun kat luar, another roommate pn jenguk gak kat tingkap. Mmg sah xde sapa2.

Esoknye sblm kami keluar berjln, br la jumpa dgn penghuni sebelah. A couple without kid   Plak tu diaorg br je chek in awal pg. Jadi sape yg berlari-lari smlm tu????

Lps tu masing2 pakat baca yassin dlm bilik lepas solat Maghrib. Sbb x nak lg jadi hal mcm smlm tu kan. Alhamdulillah - mlm ke-2 xde da kes berlari-lari. Walaupun bkn I yg dgr benda tu berlari-lari tp I rasa my roommate btol2 terkesan kot. Syukur I tido mati mlm tu, kalau x mau mandi buka pintu toilet.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 12:34 PM | Show all posts
bebaru ni mama pindah rumah...oleh kerana rumah baru masih serabut dgn debu dan barang barang yg belum berkemas ..hubby suh dok hotel dgn anak anak dan baby. ...while dia kemaskan rumah dgn geng geng dia...Dia tak nak kami masuk dalam keadaan rumah yg tak besih. So mama check in kat satu budget hotel di Kelana Jaya...a very nice hotel tapi........emmmmmm

mama amik family room, once masuk, rasa ok ja, sebab bilik ni depan depan lift so nak takut apa la kan, tingkat 1 plak tu. mama tak pikiaq apa...masuk la 4 beranak kami, si abah depa letak luggage kami terus ke rumah nak buat kerja...mama pas settle down semua...start order delivery ja. baby mama tidur lelap atas katil. abang abang dia leka tengok tv, when the guli sound start dgn kuat dan jelas sekali. so si abang sulung start looking at me and give me a curious look on his face. Then biasalah mulut dia, mama abang dengaq marble la...then muka dia start pucat, terus datang duduk dekat mama, yang si abang ngah leka tengok tv lagi dgn botol susu dia, when there is a serious knock kat pintu, mcm nak tercabut pintu. Mama letak baby, suh my boys kebelakang dan pi ushar kat peep hole tu...sah tak dak sapa la kan. Cam sial betul.  baru kul 9. Mama  pun apa lagi call reception, yg best the manager naik.

When she came, mama bukak pintu dan cerita la kat dia...then depan depan dia tetiba bunyi shower dalam toilet. mama tengok muka di cuak gila, terus dgn senyuman yg di buat buat terus offer kami bilik lain...mama kata tak yah...suh dia teman mama berkemas...call suami, dan check out....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2014 12:35 PM | Show all posts
lagi satu Bsuite penang skrg Arora hotel....
jangan la duduk ok! jangan jangan jangan dan di ulang jangan!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 12:50 PM | Show all posts
mamaezah posted on 24-12-2014 12:35 PM
lagi satu Bsuite penang skrg Arora hotel....
jangan la duduk ok! jangan jangan jangan dan di ulang  ...

Pasaipa pulak mama? apa kejadian yg angker kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 01:03 PM | Show all posts
mamaezah posted on 24-12-2014 12:35 PM
lagi satu Bsuite penang skrg Arora hotel....
jangan la duduk ok! jangan jangan jangan dan di ulang  ...

Cer citer sikit mama. Nak tau gak kenapa keras benar jangan mama ittewww.

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan kan kan....kasik bukak citer sket......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 05:35 PM GMT+8 , Processed in 0.219337 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list